גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


יפו, גם היום אני לא עוזב אותך

עם נפילתנו, לא נוכל אפילו להגיד שחלפה תהילת עולם. אוכל טוב תמיד ידענו לעשות, כנראה שנכשלנו לעשות קבוצה שתישאר לנצח. רון עמיקם מתקשה להזיל דמעה

רון עמיקם | 25/4/2007 9:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ביום שישי האחרון הייתי בעמישב. אני חושב שהייתי שם האוהד היחיד של מכבי יפו שחזה בירידתה לליגה ב'. אולי היו עוד, אבל הם לא נראו. אלה שלא באו, לא הפסידו כלום. כבר שנים שהם לא מפסידים כלום. אם היינו אוספים שקל על כל פעם שהם ויתרו על התענוג המפוקפק הזה, אולי יאיר רבינוביץ' היה נמלך בדעתו אז בסתיו ‭.1999‬ אבל אף פעם לא ידענו לעשות מגבית, ואולי בגלל זה בערב יום העצמאות איבדנו את תוקף זכותנו הטבעית וההיסטורית.

האמת היא שלא בכיתי, לא היה על מה. היו שם 13 שחקנים, שהשניים היחידים ביניהם שבאמת נתנו את הכל היו האחים הרשליקוביץ' שלא גדלו במגרש הפחים, מוצאם הוא מצ'ילה ולא מבולגריה, ויחד עוד שיחקנו לפני 30 שנה לפני כניסת השבת בבית הספר הדתי 'הראל' בבת־ים. הם כבר כל־כך מבוגרים בשביל המשחק הזה, שאני מתבייש לספר שהם נראו הכי רעננים. כל היתר היו אסופה מקרית שעל החזה שלהם התנוסס הסמל הכל־כך יקר הזה, עם עלה הזית בצידו: אגודה ציונית מכבי יפו.

והסמל הזה התפוגג במגרש ללא חומות, שלא גבו בו דמי כניסה ואיש לא שר בו שירי עידוד. גורל עגום במשחק עגום ובמגרש עגום. ישבו/עמדו מסביב כמה אוהדים מקומיים ששאלו בפיהוק מי היריבה. אחד אמר רמת־ אליהו, השני תיקן אותו שמדובר בחצרות יפו, השלישי טען שמדובר בבני יפו. לשוני היתה חרבה מדי כדי לומר את האמת, עד שבא הידען שסיפר להם שמדובר במכבי יפו, ההיא מאוננה וניניו, מוצי ועפר דגמי.
נולדנו בולגרים, נקבע לנו מלמעלה את מי לאהוד

לא היתה אפילו יראת כבוד בקולו, לאוהד מכבי עמישב, כשהגה את השם. אחרי הכל, עלינו ב־1955 לליגה הראשונה ועד 1987 נעדרנו ממנה רק עונה אחת ובכל זאת, לא אליפות, ולא גביע. חשבתי על זה כשראיתי את סכנין, למחרת, מדיחה בפעם השנייה תוך שלוש עונות את מכבי ת"א. מאז שאני זוכר את עצמי, לא היינו אפילו במעמד המרגש של חצי גמר גביע, וגם כשניצחנו את מכבי ת"א 4 פעמים תוך שלוש שנים, בין 1977 ל־‭,1980‬ אפילו לא קילקלנו להם. אמנם כל ניצחון כזה היה מיוחד, אבל אפילו האחרון שבהם, ה־‭0-3‬ של שירזי, טרבס והבן של בנדורי, לא היה שווה הרבה אילולא הילד משה סיני אסף בבלומפילד השכן את חבריו האדומים והישווה נגד בית"ר ת"א.

וכך, כמו בכל שנות ה־80 הארורות, אלה שטילטלו אותנו בין סיבוב ראשון מייאש לסיבוב שני ניסי, כך נראתה האם הפונדקאית שסיפק לנו חוני חמודי אחרי שמכבי יפו הלכה משפטית בדרך כל בשר בתחילת המילניום. כל עונה היינו מתחילים

בלי שם, בלי מגרש, בלי סגל, בלי כסף ובלי תכלית ומסיימים כמו מכבי יפו, מעל הקו האדום. ביום שישי לא ראיתי אפילו את חוני. גם לא את הקו האדום.
  
ירדנו בלי קול. מטקסט קצר עם הרכבים, נעבור לתוצאה בעיתון. לא נדע מתי המשחק, איפה הוא נערך ומי עולה בהרכב. איש לא יספר לנו שאולי בעצם התפרקנו סופית ואין לאן לבוא. ולא נוכל אפילו להגיד שככה חולפת תהילת עולם. לא היתה כזו תהילה. נולדנו בולגרים, וככה נקבע לנו מלמעלה את מי לאהוד. ואין לי שום כעס על זה. אוכל טוב תמיד ידענו לעשות, כנראה שנכשלנו לעשות קבוצת כדורגל שתישאר לנצח. ה־‭3-4‬ על מכבי ת"א, עם השער סטייל רונאלדיניו של אלי שכטר, הוא זה שנמשיך לנצור בליבנו. אין לנו זכרונות חדשים לקחת איתנו.
  
גדול משוררנו הרצל קביליו ז"ל (גדול שוערנו היה בכל זאת ציון דגמי),‬ שר פעם ליפו שהוא "עוזב אותה היום‭."‬ מצטער יפו, אבל גם היום אני לא עוזב אותך.

בלוגים של רון עמיקם
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

רון עמיקם

צילום: רובי קסטרו

סופר ועיתונאי ספורט מזה 23 שנה. חבר מערכת הספורט של מעריב זה 18 שנה, וסיקר בעבורה בין השאר את נבחרת ישראל בכדורגל במשך עשור. כתב וערך שלושה ספרים בהם 'ספר מלכים', על 100 הכובשים הגדולים בכל הזמנים

לכל הטורים של רון עמיקם
  • עוד ב''כדורגל ישראלי''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים