שרף: דואגים פה לזכויות הפושע יותר מלקורבן
אחרי אירוע החזיז במלחה, שאלנו מספר אנשי ספורט על האלימות ההולכת וגוברת במגרשים. מאזן גנאים: "שהאוהד יילך לכלא". איציק זוהר: "להפסיק לשחק". ברק פלג: "מקלים ראש כי מדובר בספורט"
האם יש טעם להמשיך לשחק תחת איום?
עמית גל, מנהל הפועל גליל-עליון: "הכתובת היתה על הקיר, אני מאוד מצר על מה שהיה, אני לא זוכר דבר כזה בספורט, אני מקווה מאוד שבכדורסל יסיקו מסקנות מהר מאוד, ולא רק בדיבורים. זה לא יאמן, אני לא זוכר שגלשו פה אי פעם לאלימות כזו בכדורסל".
ברק פלג, קפטן עירוני נהריה: "כן, האיום הזה קיים לצערי בהרבה תחומים. ספורט זה משהו שמחייה את הנפש ואי אפשר לוותר עליו. העיסוק שלנו כספורטאים הוא לא רק לעצמנו אלה גם לחברה, אסור להפסיק לעשות ספורט".
שחקן העבר איציק זוהר: "כמו שהיו פה פיגועים, להפסיק זה לתת לחוליגנים האלה לנצח. צריך לדעת למצוא את אותם אחראים למעשה ולהעיף אותם לאלף אלפי עזאזל. בלי למה ואיך, לרימון הלם אין מקום במגרש כזה, במלחמות משתמשים בציוד כזה".
צביקה שרף: "לא, אין טעם להמשיך, אבל צריך להפסיק את האיום ולא להפסיק את הספורט".
יו"ר בני סכנין, מאזן גנאים: "אין טעם, זה ממש מפחיד, לכל אחד מאיתנו יש משפחה וילדים. חייבים לחנך את הילדים שלנו לפני ששולחים אותם למגרשי הספורט. אם לא נעשה את זה במהרה, בסופו של דבר כולנו נשלם את המחיר. מה שהיה אתמול זה אור אדום שאסור לעבור עליו בשתיקה".

מה צריך לעשות בכדי להפסיק את האלימות?
עמית גל: "אם יודעים מי עשה את זה, צריך לסגור את המגרש הביתי של אותה קבוצה ממנה יצא האוהד. צריך להיות מטורף בשביל לעשות את מה שעשה אותו אוהד אתמול, הפעם האחרונה שזכור לי בן אדם מטורף כזה היה כאשר נרצח ראש ממשלה. הבעיה היא שאם המדינה לא מצליחה למנוע רצח ראש ממשלה, איך אפשר למנוע ממטורף אחד להיכנס להיכל ספורט עם חזיז ונפצים בתחתונים. איך אפשר לבדוק את זה? יש אלף ואחד מתחכמים שיצליחו להיכנס".
צביקה שרף: "מי שיספר שיש פתרון לכל הבעיות של המדינה, פתרון קסם, שיגיד כי לי אין. זו מערכת מאוד משומנת של המון דברים ביחד, אבל כל האלה שהספורט יקר להם יעשו יד אחת כדי שהספורט ינצח ולא האלימות. על חלק מהדברים החמורים יותר שקורים כאן במדינה אנשים לא נענשים כראוי. בספורט שלנו בכלל אין אכיפה, זו מדינה שדואגת יותר לזכויות הפושע מאשר לזכויות הקורבן. ככה זה גם בספורט, ואלו שמשלמים הם האנשים שאוהבים את הספורט ולא האנשים שפוגעים בספורט".
ברק פלג: "אין לי פתרון קסם, זה משהו שבאמת מגיע מהיסוד של איך מחנכים ומשרישים את זה לעומק. צריך לומר חד וחלק, הענישה בארץ מגוחכת. יש נטייה להקל בגלל שזה קורה בספורט, אבל אם מישהו אחר היה זורק חזיז באירוע של הפגנה אז היו מתייחסים אחרת. הענישה שלנו חייבת להיות מרתיעה וכרגע אנחנו רחוקים מזה. צריך לפגוע, כמה שזה קשה, בקבוצה, כי בלתי אפשרי לנתק לגמרי אוהדים ממועדון. הפחתת נקודות היא אחד העונשים שהייתי חושב עליהם".
"אני מבין את מה שהשחקנים הזרים מרגישים", מוסיף פלג, "יש שחקנים ששיחקו בירושלים וחוו פיגועים ואמרו שהם מפחדים לשחק
"אני לא רוצה להיות נאיבי ולומר שבכדורסל לעומת הכדורגל זה רחוק מאיתנו, אני עדיין חושב שבכדורסל הערכים שהשחקנים מביאים איתם למשחק וגם האוהדים זה משהו ששונה מהכדורגל. לדעתי צריך שגם השחקנים שאותם אוהדים מעודדים אותם יביעו סלידה באופן פומבי ולא לפחד שאותם אוהדים יתנכלו להם. במקרה של בית"ר ירושלים לפני שבוע אני חושב שהשחקנים לא מחו כמו שצריך".

איציק זוהר: "עד שלא יימצא האוהד שזרק את זה ואחראי למעשה, הקבוצה צריכה להפסיק לשחק. אנשים יגידו שלא כולם צריכים לסבול בגלל מעשהו של אחד , אבל אחד סבל בגלל מעשהו של אחד. שיסבירו את זה להורים או לאישה ולילדים של אותו האחד".
מאזן גנאים: "משטרת ישראל צריכה לקחת את אותו בחור ולהכניס אותו לכמה שנים לכלא. להעניש את הקבוצה זה לא הוגן. יש מצלמות והקבוצות משלמות כל כך הרבה למשטרה על מנת שתעצור את זה. מה העונש הראוי לאותו אוהד? אפילו 10 שנים זה לא מספיק לאחד שגרם לנכות של מישהו. מה אשם מאבטח שבא לעשות את עבודתו וחוזר הביתה בלי אצבעות?".
