הזיכיון להימורים על משחקי הכדורגל בארץ הוצא למכרז
ההתאחדות יזמה את המהלך על רקע העימות בינה לבין מועצת ההימורים, שמסרבת להעביר אליה את הכספים שהיא מקבלת כיום

נמשך העימות עם ההתאחדות, גדעון בריקמן. צילום: עדי אבישי
בהודעה נכתב במפורש כי ההתאחדות מוציאה את לוחות המשחקים של קבוצות הליגה למכרז חיצוני, בו גם מועצת ההימורים רשאית ליטול חלק. ההתאחדות, אגב, ממשיכה לנהל את המו"מ הכספי מול המועצה.
הצעד הקיצוני נעשה לאחר שמזכירות ההתאחדות אישרה אותו אתמול פה אחד. לכך קדם מו"מ בין שני הצדדים, ממנו למדה ההתאחדות כי עומדים לקצץ בתקציב שלה סכום ניכר. כזכור, היא מקבלת 72 מיליון שקל לשנה ממועצת ההימורים, ממנו רצתה המועצה לקצץ 30 מיליון שקל. מעבר לכך, מחלקת המועצה עוד 50 מיליון שקלים לקבוצות הכדורגל מכל הליגות.
הכוח של ההתאחדות הוא שהקבוצות שולטות בשמותיהן
עד אתמול לא הצליחו הצדדים לגשר על הפערים הכספיים. בהתאחדות מתנהגים כאילו יש ברשותם מחליף למועצת ההימורים, ובלי לנקוב בשמות אומרים שם כי הרוכשים מורכבים מאנשים בארץ ומחו"ל. היועץ המשפטי של ההתאחדות, עו"ד משה אביבי, החל אתמול בהכנת המכרז, שיפורסם כבר בימים בימים הקרובים.
מרגע שמשחק ה"ווינר" נכנס לשוק ההימורים בארץ, מועצת ההימורים נזקקה פחות לטוטו-16 המסורתי. עובדה זאת מנוצלת לניגוח ההתאחדות בידי ענפי ספורט קטנים, בעלי ייצוג במועצת ההימורים.
כוחה של ההתאחדות הוא בכך שהקבוצות שולטות
בשמותיהן. זה נושא משפטי שלא נבדק מעשית בבית משפט, ובזמנו, בתקופת אריה זייף כיו"ר מועצת ההימורים, היא לא הלכה לערכאות לבחון מי חזק יותר. כבר אז מומחי המשפט לא ידעו להשיב תשובה ברורה מי ינצח אם יתקיים משפט, ואף צד לא רצה לסכן את מעמדו במשפט מסוג כזה.
מאידך, מתוקף החוק, רק מועצת ההימורים יכולה להפעיל הימורים בארץ. אולם הדבר לא מפריע לגורם כלשהו לרכוש את הזכויות להמר על משחקי הליגות בארץ, לשלם את הכסף להתאחדות ואז למכור את הזכויות למועצת ההימורים, שתפעיל בפועל את הזיכיון.