עדות: כך עבד הבנק הפרטי שניהל מוני פנאן
עדות שהגיעה לידי מעריב חושפת את השיטה שבה הפעיל מנהלה המיתולוגי של מכבי ת"א בנק השקעות פרטי. שחקן עבר : העברתי למוני מאות אלפי דולרים מדי שנה, תמורת ריבית של 20 אחוזים. מקורב לשחקן: "זה היה יכול להימשך עוד שנים אילולא הטרגדיה"
- ווילי סימס: אנשים נתנו למוני כסף וסמכו עליו
- בנק של איש אחד: הסיפור העצוב של מוני פנאן
- רגב פנאן על אביו: "זכה בשלוש אליפויות אירופה בלאהוב"

כבר לפני יותר מעשור החל י' להעביר לפנאן סכומים שנעו בין מאה למאתיים אלף דולר, כאשר בשנים האחרונות גדל הסכום והתקרב לחצי מיליון דולר. בתמורה, העביר פנאן לי' מדי שנה ריבית גבוהה במיוחד בגובה 20 אחוז על כספי השקעתו.
"הייתי רואה אותו אחרי שנפגש עם מוני, הוא היה מסתובב עם שטרות במזומן", סיפר אתמול מקורב לי'. "כך זה היה במשך שנים ארוכות, והיה יכול להימשך עוד הרבה שנים - אילולא הטרגדיה הזו".
לפני כשבוע שוחח י' עם אחד ממכריו בארץ וסיפר כי הוא עומד להגיע ארצה בתוך שבועיים כדי לקבל את הריבית שהובטחה לו. פנאן היה אמור להעביר לי' קרוב למאה אלף דולר, כריבית על חצי מיליון הדולר שהפקיד בידיו לפני כשנה. כעת ספק אם יזכה לקבל את כספו בחזרה.
מדובר באחוזי ריבית גבוהים מאד, בטח ביחס למה שניתן לקבל מהפקדת סכומים דומים בבנקים בארץ, ולא ברור כיצד פנאן יכול היה להתחייב לסכום כזה. "אצלנו בבנק אפשר לקבל אולי שני אחוז ריבית בשנה על סכום של חצי מיליון דולר", סיפר אתמול סגן מנהל אחד הבנקים. "מי שיכול להפקיד כסף ולקבל תמורתו תשואה של 20 אחוז בשנה - שיספר לי איך לעשות את זה".
גורם בשוק האפור שעוסק במתן הלוואות, סיפר אתמול כי לא הכיר את פנאן מהתחום והתקשה להאמין שפנאן היה מעורב באופן ישיר בעולם
"בהלוואות בשוק האפור אתה גם יכול לקבל 20 אחוז ריבית בחודש", סיפר. "ייתכן שפעל בשוק האפור כגורם מאחורי הקלעים, אבל סביר יותר להניח שאת הכסף שקיבל מאנשים הוא הפקיד בידיים של אנשים שידעו לשחק עם הכסף במניות. אם אתה יודע מה שאתה עושה בתחום הזה, אתה יכול לגלגל הרבה יותר מ-20 אחוז בשנה, כך שגם המפקיד אצל פנאן היה מרוויח, וגם פנאן עצמו".
ביום שני בבוקר, זמן קצר לפני התאבדותו של פנאן, פרסם ספורט מעריב כתבה מקיפה על ניק לוין, אשף פיננסים יהודי החי בלונדון, אשר היה מקורב לדמויות מפתח בכדורגל הישראלי. לוין ירד לאחרונה למחתרת לאחר שצבר חובות עתק למשקיעים. גורמים שונים הצביעו על קשר אפשרי בין נפילתו של לוין להתאבדותו של פנאן, אך נכון לאתמול לא נמצאה כל עדות או ראיה המאששת השערה זו.
בתוך כך, אישר גם ווילי סימס, מכוכבי מכבי תל אביב בסוף שנות השמונים, את הסוד. "אנשים נתנו למוני כסף וסמכו עליו", הוא אמר לחדשות ערוץ 2. "הוא השיג עבורם רווחים". סימס הודה כי נעזר בתחילת דרכו במועדון בפנאן, בתקופה בה האחרון היה עדיין אוהד הקבוצה בלבד. "אבל אני לא מאמין בדברים האלה", אמר , "אז יצאתי".

גורמים מרכזיים בכדורסל הישראלי הצביעו על הכדורסלן האורגוואי אסטבן באטיסטה כאחד מבעלי החוב של פנאן. לדבריהם, הסיפור הכספי בין פנאן לבאטיסטה התפוצץ בחורף שעבר, לאחר שמכבי תל אביב החליטה לשחרר את השחקן מסיבות מקצועיות. פנאן כבר היה אז מחוץ למועדון, והשחקן ביקש את כספו חזרה.
אותם מקורות מספרים כי באטיסטה חזר על בקשתו גם ימים ספורים לפני התאבדותו של פנאן. אתמול הוא בחר לא לעסוק בנושא, אך גם לא הכחיש את הדברים. "מה שהיה לי עם מוני זה ענייני הפרטי ולא של אף אחד אחר", אמר. "שמעתי כל מיני שמועות על מעורבות של עורכי דין כאלה ואחרים, אבל אני לא יודע מי הפיץ אותן".
ב"חדשות הספורט" דווח אמש כי על אף שמספר שחקנים הודיעו כי לא יגבו את חובם לאחר מותו של פנאן, אחרים טענו כי יפנו למשפחה וינסו להשיב לעצמם את כספם.