מי צריך להיענש על פירוק הפועל פ"ת?
עודד מזרחי, אוהד הקבוצה, לא מסכים עם רון עמיקם ודורש חקירה מקיפה כנגד אלו שהביאו את המועדון למצבו הנוכחי. "תנו את להשתקם בשקט", הוא מסכם
בטענתו כי הקמפיין להשבת הנקודות הוא פופוליסטי, בוחר עמיקם להתעלם מהרים

אותם חברי עמותה ובעלים קודמים שהצהירו בכל פעם כי העבירו שליטה על הקבוצה כשה"שולחן נקי", אינם נמצאים יותר במערכת ועד כה לא ננקטה נגדם אף פעולה אישית, אפילו לא השעיה מניהול קבוצות בישראל. תיאורטית, יכול דני לוי לשוב ולכהן כיו"ר עמותה של כל קבוצה בישראל ולספק כותרות עסיסיות למדורי הספורט עד לפירוק הבא.
הכדורגל בישראל מנוהל באמצעות עמותות, ולא כחברות מסחריות. כל עמותה אמורה לעמוד לביקורת ואין לה כל רשות להתנהל בחוב. אם לא די בכך - ההתאחדות לכדורגל מפעילה מנגנון הגנה ופיקוח בשם הרשות לבקרה תקציבית. אותה רשות אמורה לפקח על תקציבי הקבוצות ולהבטיח שלא תגיע לחדלות פרעון או תתחייב לסכומים שאיננה יכולה לשלם.
חוב של כ-30 מיליון שקל (היקף החובות שנטען בתקשורת שנצבר כנגד הפועל פ"ת) לא צומח בעונה אחת, גם לא בחמש. המסקנה היחידה - מישהו בהתאחדות ובבקרה פישל ובענק. כל מערכות הפיקוח קרסו וחברי העמותה מצידם עשו את המעשה הקל - התפטרו
לעומתם, אלפי אוהדים, עובדי מועדון ושחקנים שלא היו מעורבים במחדל, עברו קיץ מסויט ועונה קשה מנשוא, תוך שהם מקריבים מכיסם ומזמנם על מנת לקיים את הפועל פ"ת תחת פירוק ולהשאירה בחיים כנגד כל הסיכויים. בנוסף, הורדת הנק' פוגעת בעבודת המפרקים שתפקידם לשקם את המערכת ולמכור את הקבוצה - ערך הקבוצה יורד (וכתוצאה מכך היקף החזר החובות לנושים יצטמצם) ובעלי הון מהססים להיכנס לנהל מועדון שעתידו בליגה איננו ברור. היכן ההיגיון?

אם צדק הוא שדורש עמיקם - שידרוש נא חקירה מקיפה באשר להתנהלות העבר במועדון והפשטתו מנכסיו; שידרוש ועדת חקירה שתבחן כיצד הבקרה התקציבית מאשרת את הקבוצה שנה אחר שנה תוך שהיא אינה משלמת את חובותיה למס הכנסה; שידרוש שינויים בחוקי ההתאחדות ובחוק הספורט שימנעו מגורמים מפוקפקים להיכנס להנהלות עמותות הכדורגל.
הפועל פ"ת עברה טראומה ומנסה להתחיל מחדש ממקום נקי, תנו להשתקם בשקט.
הכותב הינו חבר באיגוד אוהדי הפועל פ"ת
