טורקיה הכל כלול: גן עדן החדש של השחקנים
הסרת המגבלה על שחקנים זרים, תנאי מס נוחים, קהל חם וליגת האלופות. כך הפכה טורקיה ליעד מועדף בחלון ההעברות הנוכחי. ואן פרסי, נאני, אטו ופודולסקי כבר שם והם כנראה לא האחרונים
הנחיתה של רובין ואן פרסי בשדה התעופה של איסטנבול היתה רגע השיא בשבוע הגדול של אולם מקבלי הפנים. "תודה רבה לכם על קבלת הפנים החמה", אמר החלוץ ההולנדי לאלפי אוהדי פנרבחצ'ה שכמעט שרפו את הטרמינל מרוב התרגשות; "אני מכיר את הכדורגל הטורקי, אבל מה שקורה כאן זה פשוט מדהים".

ואן פרסי, עד לפני שנתיים־שלוש החלוץ הכי טוב בפרמייר ליג, מצטרף ללוקאס פודולסקי, לואיס נאני וסמואל אטו שבחרו להגיע הקיץ למזרח התיכון. סטפן מ'ביה, הקמרוני המצוין של סביליה, עבר לטרבזונספור, אנדראס בק מהופנהיים חתם בבשיקטאש, וחרושת השמועות סביב החתמות נוספות בכדורגל הטורקי לא עוצרת לרגע.
חוק הגבלת הזרים החדש, שנקבע בינואר האחרון על ידי ההתאחדות הטורקית, הוא הסיבה המרכזית לטירוף הזה. משישה זרים בלבד בכל קבוצה, הוסרה ההגבלה לחלוטין והעונה כל קבוצה רשאית לכלול בסגל שלה 14 שחקנים זרים, כשבמקביל היא רשאית גם להעמיד הרכב של 11 זרים. הסיבה, על פי נשיא ההתאחדות אילדרים דמירורן, היא "למנוע את האינפלציה במחירי השחקן הטורקי וליצור ליגה תחרותית וחזקה יותר".
הקבוצות הגדולות והעשירות מברכות על השינוי הזה, כפי שמסביר מאמן האלופה גלאטסראיי חמזה חמזוגלו. "זה חוק מצוין שרק יחזק את הקבוצות ויהפוך אותן לתחרותיות יותר באירופה". אבל לא כולם מאושרים מהשינוי. "זו מכת מוות לכדורגלן הטורקי ולנבחרת", הגיב אחמט צ'אקאר, מבכירי הפרשנים במדינה, שבטוח שריבוי זרים יעלים את השחקן המקומי.
"זו הזדמנות נהדרת להרים את הקריירה שלי", הסביר נאני את הבחירה להגיע בגיל 28 לפנרבחצ'ה, והציג את הצד של השחקנים בסיפור האהבה הזה. אחרי עונות לא מוצלחות במנצ'סטר יונייטד וספורטינג ליסבון, הקשר הפורטוגלי ינסה ללכת בדרכם של ווסלי סניידר וריקרדו קווארסמה, שהחיו את הקריירה בגלאטסראי ובשיקטאש. "מכאן יהיה לי סיכוי טוב יותר להגיע ליורו 2016", הוסיף פודולסקי כשהוצג בגלאטסראיי והסביר שבארסנל לא היה זוכה ל־20 משחקים בעונה, כפי שדורש המאמן הלאומי יואכים לב.
ויש גם עניין המסים, שלבטח שיכנע את אותם שחקנים לוותר על קטאר או ארה"ב לטובת הפריפריה של אירופה. "אני אתן את הכל למען הקבוצה הזאת ואני מבטיח שאבקיע לפחות 20 גולים העונה", הכריז סמואל אטו כשהוצג באנטליאספור. הקמרוני, כמו כל כדורגלן בליגה הבכירה בטורקיה, ייהנה מכך שרק כ־10% משכרו ילכו לרשות המסים. לשם השוואה, בספרד המספר הזה עומד על 52%, באיטליה על 49% ובאנגליה על 45%. מהבחינה הזאת טורקיה היא גן עדן, ושנייה רק לתנאים הנוחים של מונאקו.
אם כן - כסף טוב, אפשרות לשחק בליגת האלופות וקהל פנאטי מחבק הפכו את טורקיה ליעד המועדף בחלון ההעברות הנוכחי. פעם פשוט קראו לזה - הכל כלול.
