אנסקי ורוסו בוייטנאם: המתכונים
מיכל אנסקי ורותי רוסו באו להאכיל וכמובן גם טמנו את ידן בצלחת המקומית. קבלו שני מתכונים, אחד מפה, אחד משם
קצת כמו השקשוקה שלנו, האדובו הוא כמעט המאכל הלאומי בפיליפינים. ממש כמו השקשוקה שלנו, מספר הדרכים להכין אדובו הוא כמספר התושבים. הבסיס הוא תיבול פיליפיני מסורתי המכיל חומץ ושום, אבל את מה מתבלים? זו כבר שאלה אחרת. הפעם הלכתי על עוף.
אחרי ההשרייה והצלייה, עוף האדובו צריך להיראות כמעט שחור. כדאי להגיש אותו עם אורז בצד. המתכון הקל והמהיר שלפניכם לקוח מהספר Philippine Kitchen Memories of שכתבו אמי בסה ורומי דורוטאן, והוא ייתן לכם הצצה מהירה למטבח הזה, מבלי לרפות את ידיכם מפחד.
החומרים
1.5 כוסות חומץ אורז
1 כוס חלב קוקוס
1/4 כוס סויה
12 שיני שום קלופות
3 עלי דפנה
3 פלפל צ'ילי
1.5 כפיות פלפל שחור טחון טרי
עוף בינוני מפורק לשוקיים, ירכיים, כנפיים וחזה
הכנה
1. שמים את כל החומרים יחד בקערה גדולה, ונותנים לעוף לשבת במשרה לפחות שעתיים, עדיף אפילו לילה.
2. מעבירים את העוף והרוטב למחבת סוטז, מביאים לרתיחה על להבה גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעוף עשוי (בערך חצי שעה). מערבבים מדי פעם, כדי שכולו יהיה מכוסה ברוטב.
3. מוציאים את העוף מהרוטב וממשיכים לצמצם את הנוזלים עד שיש להם מרקם של קרם סמיך(בערך 5 דקות).
4. מוציאים מהרוטב את הצ'ילי ועלי הדפנה ומחזירים לתוכו את העוף. מבשלים עד שהעוף חם (2 דקות).
5. מעבירים את העוף לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה עליון (גריל) לשבע דקות, עד שהעוף מתחיל להתקרמל. הופכים את העוף ומורחים אותו ברוטב ומחזירים לתנור. זולפים רוטב שוב לפני ההגשה.
מתכון מעולה מספר הבישול של מיכל, שהכנו כמעט בכל ארוחה שערכנו בסיור והוא תמיד זכה לתגובות נלהבות. זו גרסה קלה להכנה וקלה במשקל לשווארמה, עם הרבה אורז לבן, כוסברה ובצל שנכבש במקום עם מיץ לימון.
החומרים:
4 פרגיות
1 כוס אורז לבן מבושל
2 לימונים
בצל סגול גדול פרוס לטבעות דקיקות
חצי צרור עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעולים
פלפל ירוק חריף
למרינדה:
1 כף גדושה תערובת תבלינים לשווארמה
4 כפות שמן זית
½ כפית מלח
פלפל שחור
הכנה:
1. שמים את כל חומרי המשרה בקערה גדולה, ומשרים בה את הפרגיות במקרר למשך כחצי שעה לפחות. בינתיים מכינים אורז.
2. סוחטים מיץ משני הלימונים ומשרים בו את טבעות הבצל הסגול כדי שיתרכך וישחרר את העוקץ שלו. מטגנים את הפרגיות במחבת עד שהן שחומות משני הצדדים, ופורסים אותן לפרוסות דקות ומפוררות, כמו של שווארמה.
3. למיץ הלימון והבצל מוסיפים את עלי הפטרוזיליה, את פרוסות הפלפל החריף ואת האורז. ממליחים ומערבבים היטב.
4. מפזרים מלמעלה את השווארמה ומערבבים כדי שגם היא תקבל את חמיצות הלימון. מגישים חם או קר.