עוגת היער השחור - עם תותים
עוגת היער השחור המוכרת, אבל עם טוויסט מעניין: תוספת של תותים, שבדיוק בשיא העונה
לעוגות שוקולד:
2 ביצים
1/2 כוס שמן- 120 מ"ל
1 כוס רוויון – 240 מ"ל
2 כוס סוכר – 400 גרם
3/4 כוס קקאו- 100 גרם
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח- 280 גרם
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
לתותים:
1 חבילה גדולה של תותים.
1 צלחת עמוקה
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים
(מכינים רוטב תותים: בצלחת שמים מים וסוכר. חותכים את חבילת התותים לרבעים ומערבבים כדקה.מעבירים למקרר וממתינים מספר דק. מוציאים את הצלחת ומערבבים שוב)
למלית הקצפת ולקישוט:
3 מיכלים שמנת מתוקה – 750 מ"ל
1/2 כוס סוכר- 100 גרם
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
150 גרם שוקולד מריר
12 תותים ללא העלים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ בנייר אפיה. משמנים את הנייר במיקסר מקציפים: ביצים שמן , ריוויון, מים, 2 כוסות סוכר,קקאו,ומלח במהירות נמוכה רק לאיחוד החומרים. מוסיפים קמח אבקת אפיה וסודה לשתייה ומקציפים לאיחוד הבלילה.
מוזגים את התערובת לתבניות ואופים 40 דק. מצננים לחלוטין. חוצים כל עוגה לרוחב כך שיתקבלו סה"כ 4 עוגות. מקציפים שמנת מתוקה 1/2 כוס סוכר ופודינג לקצפת יציבה. מעבירים 1/4 מהכמות לשקית זילוף ושומרים במקרר. מניחים עוגה על צלחת הגשה מברישים ברוטב מורחים קצפת ומפזרים חתיכות תותים.
מכסים שכבת עוגה שניה מורחים רוטב על העוגה, מוסיפים קצפת ומפזרים חתיכות תותים. וכך עד לשכבה הרביעית.בשלב האחרון מורחים את יתרת הקצפת מעל העוגה וגם בצדדים.
מקשטים את העוגה עם שושני קצפת מהשקית זילוף, ומניחים תות על כל שושנה.
ממיסים במקרוגל 100 גרם שוקולד מריר, מעבירים לשקית זילוף קטנה ועל נייר אפייה יוצרים קישוטים. מכניסים להקפאה כ עשר דקות.
בינתיים מגרדים בפופיה גסה 50 גרם שוקולד מריר ומפזרים במרכז העוגה.
מוציאים את הקישוטים מהמקפיא ובזהירות מפרידים אותם מנייר האפיה.
מוסיפים לצדי העוגה ובתאבון.
לעוד כתבות באתר אונלייף היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg