עוגיות פירנצה אגוזים
עוגיית שוקולד פריכה במילוי קרם אגוזים, מעוטרת בשברי אגוזים, מיוחדת וטעימה להפליא
מתכון לכ– 50 עוגיות
המרכיבים:
200 גרם קמח לבן
200 גרם קורנפלור
40 גרם קקאו כהה
150גרם אבקת סוכר
200גרם חמאה
5 חלמונים
50מ"ל מים קרים
7 גרם אבקת אפיה
למילוי קרם האגוזים:
200 גרם שוקולד מריר משובח
200 גרם פרלינה )מחית אגוזי לוז(
200 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי:
100 גרם ברס (שבבי אגוזי לוז מצופים בקרמל(
כלים ואביזרים:
מיקסר עם וו לישה, קורצן בקוטר 40, מטרפה, שק זילוף.
אופן ההכנה:
.1 חותכים את החמאה לקוביות קטנות.
.2 מעבדים )זמן קצר ככל הניתן( בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, החלמונים והמים עד לקבלת מרקם קרמי.
.3 מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והקקאו ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
.4 מקררים שעתיים או אפילו לילה במקרר.
.5 מרדדים את הבצק לעלה דק.
. 6קורצים עוגיות בעזרת הקורצן. ניתן לקרר את יתרת הבצק ולאחר כחצי שעה לרדד ולקרוץ שוב.
.7 מסדרים את העוגיות במרווחים על תבנית עם נייר אפייה.
.8 אופים למשך כ– 12 דקות בתנור שחומם מראש ל– 135 מעלות, ועוד 50 דקות בחום של 100 מעלות בכדי לשמור על פריכות העוגיות.
אופן הכנת קרם האגוזים:
.9 ממיסים מעל בן מ?רי את השוקולד והפרלינה.
. 10 מביאים את השמנת לרתיחה.
.11 מערבבים היטב בעזרת מטרפה את השמנת הרותחת ואת תערובת השוקולד המומס.
.12 מקררים לפחות שעתיים במקרר. אפשר להכין גם יום לפני.
המשך אופן ההכנה:
.13 ממלאים את הקרם בשק זילוף ומזליפים כ– 10 גרם לעוגיה על מחצית מכמות העוגיות.
.14 סוגרים עם עוגיה נוספת ולוחצים קלות כך שהקרם יבלוט מעט מהצדדים.
.15 שופכים את הברס לצלחת עמוקה.
.16 מגלגלים את כל דפנות העוגיות בברס.
כדאי לדעת:
** בכדי לשמור על פריכות העוגיות, יש לאחסן אותן במקום קריר ויבש ככל שניתן.