מתכון מפנק לעוגת שמרים נוטלה
מסוג המתכונים המנצחים שחייבים לנסות
המצרכים
לבצק
1 ק"ג קמח לבן
1 +1/2 קוביות שמרים (75 גרם)
1 + 1/3 מרגרינה לאפייה
1 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
טיפות וניל
מעט מלח
4 ביצים שלמות
ללוש לבצק ולקרר לילה במקרר (רצוי עטוף בנייר נצמד)
למילוי
2 צנצנות ממרח שוקולד נוטלה
לסירופ
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
3 כפות קוניאק
לציפוי
אבקת סוכר
עוגת שמרים נוטלה. צילום: לירון אלמוג
אופן ההכנה
לחלק הבצק לתשעה עיגולים. לרדד כל עיגול לעלה, למרוח נוטלה ולגלגל לנקניק.
מכל שלושה נקניקים ליצור צמה.
לשים כל צמה בתבנית אפייה מוארכת (אינגליש קייק) משומנת ולאפות את שלוש התבניות כשעה ב-180 מעלות.
עשר דקות לפני תום האפייה, לשפוך על כל עוגה סירופ (הסירופ מספיק לכל העוגות).
להוציא מהתנור ולפזר אבקת סוכר.
טיפ: אני מקפיאה את העוגות כשהן עדיין מעט חמות, וכשהן מופשרות הן טריות לגמרי. אפשר אף לחממן מעט לפני ההגשה.
**מתוך הספר בישולים בסבא-בא