לפני כשנתיים השתתפתי בכנס של הסוכנות היהודית בחו''ל.
מתוך כ- 80 משתתפים, בודדים היו שומרי כשרות, אבל הייתה החלטה שאוכלים כשר, אז אכלנו אוכל של קייטרינג כשר במקום אוכל של המלון בו שהינו.
תוך יום אחד כמעט כל המשתתפים בכנס לקו בהרעלת מזון, אנשים היו צריכים כל הזמן לברוח לשירותים באמצע ההרצאות.
למרות זאת, המשכנו לאכול את האוכל של הקייטרינג הכשר במשך 4 ימי הכנס הנותרים, מבלי לדעת מה מכל מה שמגישים לנו הוא מה שמקולקל וגורם לכולם להרעלת המזון.
מעניין, שכשאנשים אומרים ''כשר זה לא טעים'' שומרי הכשרות דואגים מהר להזכיר שאין שום הבדל בין אוכל כשר לאוכל לא כשר, רק מספר מאכלים שאסור לאכול, והעובדה שלא מערבבים בשר וחלב (אבל אין הבדל למשל בין חביתה כשרה לחביתה לא כשרה). אבל כשמדברים על הרעלת מזון פתאום כן יש הבדל באוכל?
דארלינג, הרעלת מזון יכולה לקרות גם מאוכל כשר, בדיוק כמו שקרה לנו באותו כנס. לא בצבא ולא במחנות קיץ של התנועה, בחיים לא הייתה לי כזאת הרעלת מזון כמו בכנס ההוא, שדאגו בו כל כך שנאכל אך ורק אוכל כשר.
הגב לתגובה זו