 |
5.
לא להגזים..
טל,
16/06/04 10:27
|
לכל המלעיזים: מאחוריו של חיים גן קריירה מרשימה שרובה ככולה בתחום, העובדה שהוא לא הרחיב בפרטים זה כנראה מאילוצי מקום. בכל זאת, תודה על התגובה בקשר לפקק השעם - למדתי רבות. בקשר ליין - שאלה אחת: במקרה שמבקשים מהמלצר המלצה על יין ומסבירים לו את הכיוון הכללי שמחפשים ובכל זאת היין שמגיע רחוק מאוד ממה שבקשנו- הוא אמנם לא מקולקל אבל רחוק מטעמם של האורחים, מה עושים אז?? לי זה קרה - בקשתי מהמלצר המלצה ליין עדין שלא תהיה בו חמיצות פירותית מידי, ומה קבלתי? יין (יקר) וחמצמץ למדי. יכול להיות שזהו טעמו של היין, אבל זה לא מה שבקשתי. אני בכל מקרה התעקשתי והזמנתי יין אחר שיכולנו לשתות
הגב לתגובה זו
|
|
 |
4.
אח, אח...
roni,
16/06/04 10:14
|
האין קץ לפלצנות? כל אחד נהיה מבין גדול ביין בימינו. לדעתי, יין אוכל קפה (כל עוד נמצאים ברמה הבינונית של הנושאים - שעם כל הכבוד - שם רובנו...) הדבר היחיד שמשנה הוא מקולקל לא ו- טעים לא. אף אחד לא יגיד לי (שנים במקצוע המסעדנות) שזה שאני מעדיפה יין לבן אומר שאיני מבינה ביין, לדוגמה.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
3.
הפקק
פיני,
דרא''פ,
14/06/04 18:30
|
אם הכותב היה "סובל" מהבנה בסיסית ביין הוא היה יודע שאת הפקק מציגים כדי לראות עד כמה הוא ספוג ביין - פקק ספוג ביין כדי שליש או מחצית ארכו מראה שהבקבוק אוכסן בשכיבה והפקק אוטם היטב. פקק שאינו מראה שום סימן לספיגת יין מראה שהבקבוק אוכסן בעמידה והיין עלול להיות מחומצן. פקק ספוג לכל ארכו הוא טיפוסי לאטימה לקויה - היין קרוב לוודאי מקולקל - אל תשתה. מומחה שאינו מבין דבר מוטב שלא יכתוב.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
על טעם ועל ריח
מושיקו,
דרא''פ לשעבר,
17/06/04 15:17
|
להוסיף גם שהרחת הפקק מאפשרת לגלות מיד אם היין מעופש בלי לטעום אותו.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
אתה צודק
אמירה,
בת ים,
15/06/04 15:37
|
התגובה נשמעה מאד מעניינת - קראתי ובדקתי וזאת באמת הסיבה. למה מביאים לנו כל מיני מומחים שלא מבינים כלום ועוד מנסים לחנך את כולם?
הגב לתגובה זו
|
|
 |
2.
פיינשמקרים
ל"ת
רני,
14/06/04 16:27
|
|
 |
1.
שכחת לכתוב שמחזיקים את הכוס...
שותה יין,
14/06/04 13:17
|
ברגל ולא בגוף הכוס כדי למנוע חימום של היין.
מרבית הישראלים נופלים בקטע בסיסי זה עוד הרבה לפני הטעימה.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
יין אדום מחזיקים בגוף הכוס
תומי ג.,
כפ''ס,
15/06/04 10:08
|
יין לבן מחזיקים ברגל הכוס כפי שאתה מכנה,על מנת לא לחמם את היין. יין אדום מגיע "חם".
הגב לתגובה זו
|
|
 |
קוניאק מחזיקים בגוף!!!
ל"ת
מרטין,
רמי,
15/06/04 17:31
|
|
 |
אתה מדבר שטויות
יינן,
15/06/04 16:25
|
יין אדום מתפרק בחום גבוהה יותר מ 22 מעלות, לכן לא מחזיקים בגוף הכוס.
יין אדום מוגש בטמפ' של בין 18-21
תעשה טובה גש לחנות היין הקרובה ותלמד משהו.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
באמת הגיע הזמן...
טל,
16/06/04 10:18
|
שאנשים יבינו שצריך להגיש יין אדום בטמפרטורת החדר אמנם, אבל של צרפת.. וצריך לקרר מעט את היין בימים חמים..
הגב לתגובה זו
|
|