 |
10.
הכוסברה הכי טובה
ד''ר כוסברה,
בבית,
03/04/05 01:35
|
רוצו וקנו את הכוסברה הזקנה זאת עם הפריחה המכוערת [כמו חמותי] ככל שהיא מכוערת ופירחונית [מקבלת צורת שמיר] היא יותר טעימה וארומטית [לא מתאים לסלט] יותר מהצעירה והרעננה [כמו יין שמשביח עם הגיל] יש בשוק נתניה עכשיו אצל הפרסי עונתו קצרה
הגב לתגובה זו
|
|
 |
9.
כוסברא, כשאתה מפרק אותו
George Costanza,
24/08/04 01:21
|
כוסברא, כשאתה מפרק אותו זה בעצם נהדר כי זה *#@ וברא מיד אחריו...
הגב לתגובה זו
|
|
 |
8.
שיתקע לכם בגרון
טל,
18/08/04 15:41
|
פעם אחת ולתמיד- מה יש לכם מהירק האידיוטי הזה? יש לו טעם נוראי
הגב לתגובה זו
|
|
 |
7.
כוניפה כוסברא זה אחי תוב
שיחקת אותה,
18/08/04 12:08
|
גבי בר חיים אחרי הרבה שבועות ובזבוז זמן סוף סוף תבלין שעושה טעם בפה בפעם הבא- כמון ואני יבטיח- בלי קללות.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
6.
פרסים יודעים הכי טוב
איספהאני,
18/08/04 11:40
|
פשוט ללעוס עלי כוסברה טריים לפני האוכל-גם מעורר את התאבון וגם מנקה את הפה
הגב לתגובה זו
|
|
 |
5.
לא הבנתי את הסיפור
אני, רחוק מהבית,
18/08/04 09:55
|
שוב פעם ויותר לאט מה ההבדל בין נסילנטרו לקוריאנדר????????????????????????????
הגב לתגובה זו
|
|
 |
נסילנטרו או קורינדר
המבשל,
08/05/05 16:14
|
נסילנטרו הם העלים הירוקים. קורינדר כאשר הכוסברה מתחילה לפרוח יש לה פרחים לבנים שנותנים אחר כך פרי שהם זרעים חומים עגולים אותם טוחנים .
הגב לתגובה זו
|
|
 |
To 5
Tami,
19/08/04 00:04
|
Cilantro is the green leaves. Coriander is the grounded seeds.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
4.
אני רק מלשמוע את השם מקבלת...
שירה,
כוסברה לנד,
18/08/04 09:02
|
בחילה, הקאות,.... למה להשתמש בירק הזוועתי הזה אם אפשר להשתמש בפטרוזיליה הנהדרת והטריה מהשוק?!?!?!?! גועל נפש
הגב לתגובה זו
|
|
 |
למה להשתמש בשום כשיש בצל?!
נון,
העולם הגדול,
18/08/04 10:27
|
למה לבשל עם כרוב כשיש חסה?!
כי מעבר לצורה/שימוש מדובר בתרומה שונה לחלוטין לתבשיל.
כרגיל, איש איש וטעמו (מבית) אימו.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
3.
cilantro, not coriander
ל"ת
al,
nyc,
17/08/04 23:52
|
|
 |
2.
עכשיו אני רק צריכה להשיג לי
יחי הכוסברה,
17/08/04 19:53
|
זרעים. תודה תודה תודה תודה .
איך קראת לי שמה? ''ירוקה סחוגה סביצ'ה'' - אז זהו. שאני מכורה!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
1.
זה באמת מסריח
שונא כוסברה בדם,
17/08/04 16:54
|
|
 |
יש גם מומרים, ''חוזרים בכוסברא''
נון,
העולם הגדול,
18/08/04 08:25
|
כל ילדותי, ולמעשה עד לגיל די מאוחר, תיעבתי את הירק המיוחד הזה. מחלה, כך גיליתי, האופיינית לאשכנזים. ריח העלים יכל לגרום לי להקיא, תגובה פיסיולוגית ממש. אט אט, באמצע שנות ה20 שלי, הצלחתי לכבוש גם את התבלין החשוב הזה (אחרי שבצל, שום, חציל וחומץ שוחררו בעשור הקודם - והם בידינו מאז ולתמיד!).
המלצתי לכל השונאים מאכלים/תבלינים מסויימים מגיל צעיר: אל תוותרו. מפעם לפעם נסו קומבינציות חדשות, אך הקפידו להיות ''פתוחים''. זה שווה את המאמץ.
סביר להניח שתישארו שונאים מושבעים של מאכלים מסוימים, אך כדאי לוודא שלא מדובר בהרגלי אכילה מוגבלים מבית או אלרגיית ילדות שמזמן נס ליחה. בתיאבון! (בעיקר עם הסביצ'ה)
הגב לתגובה זו
|
|
 |
אז מה אתה מציע?
מיטל ת''א,
18/08/04 10:00
|
מה כדאי לאכול למי שנגעל מהתבלין ואיפה הטעם מתקבל על הדעת?
הגב לתגובה זו
|
|
 |
הצעה למיטל
כוסברה, אדנית,
18/08/04 11:09
|
תנסי סלסת עגבניות עם נאצ'וס או אבוקדו שיש בו טיפ טיפ כוסברה. זה ממש עדין והסלסה חריפה, כך שהטראומה תהיה קטנה יחסית. תהני!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
למצוא מאכל שממילא אוהבים
נון,
העולם הגדול,
18/08/04 10:25
|
בהמון מאכלים שעוברים את סף חיכנו מתחבאים רכיבים שלא היינו מעלים על דל שפתינו מרצון, וההיפך (בהקשר הזה אני תמיד נזכר ביוני משכונת חיים שלא אהב את הקובה של אמא - אבל אהב סולת ובשר טחון מתובל).
כדאי לאתר אותם לנסות להכין/לקנותם עם מנה מוגברת של התבלין, ו/או לנסות להתענג על מה שהכוסברא עשתה לשפרו. חייבים להתחיל עם מאכלים מבושלים/מטוגנים כהלכה, כך שהטעם השנוא (טעון הוכחה) יקפוץ וינשוך אותנו בבלוטות הטעם.
מה ששבר אותי היה חריימה דג טריפוליטאי שבו הכוסברא נתנה את הטאצ' שתמיד ניסיתי לשחזר ללא הצלחה. רצוי מאוד לא לאכול את הצמח עצמו אלא רק את הרוטב בו בושל. שנתיים מאוחר יותר כבר מצאתי את עצמי אוכל SPRING ROLL וייטנאמי (קר!) בו שזורים גבעולי כוסברא טריים.
בקיצור: טיפין טיפין, בתוך משהו טוב, ולהעלות את המינון ברגע שמתחילים להנות. אם מקפידים על מתכונים ישנים וטובים הגברת המינון בעצם חושפת אותנו למטבח משובח שעד כה נחסך מאיתנו.
בתאבון, באמת! :)
הגב לתגובה זו
|
|