 |
9.
דניאל רוגוב - כל הכבוד
אורלי ס,
תל אביב,
01/09/04 10:35
|
דניאל רוגוב הוא הרבה יותר מהטועם יין מספר אחד באחד, מבקר היין והקולינריה הראשון של מדינת ישראל...הוא דמות מפתח בתעשיית היין של ישראל לטעמי. כן כן שהרי כל יינן מת לדעת מה דעתו של רוגוב על היינות שיצר, כל יקב נתהדר בבקורות טובה במידה וקיבל כזו מרוגוב...ובקיצור....אני שמחה שמישהו החליט לספר ולו על קצה המזלג את סיפורי של ''מספר 1'' (ציטוט מכתבתו של מני פאר)
הגב לתגובה זו
|
|
 |
8.
מעניין למה הכתבות של רוגוב על
מרלו,
בורדו,
30/08/04 22:26
|
יינות מיובאים, מופיעות כשבוע ימים אחרי שהופיעו באינטרנט. אבל תמיד!!!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
7.
לא מעשנים בטעימת יין. זה חוק
ג,
30/08/04 12:28
|
ומי שעושה זאת, מזלזל במקצועו. איך בדיוק אפשר להבין את טעמו של היין בפה שהטבק הדומיננטי הוא כמעט הטעם היחידי שמרגישים?????
הגב לתגובה זו
|
|
 |
6.
דניאל רוגוב והתעויוט
נמרוד,
ת''א,
30/08/04 08:04
|
אני קורא את הביקורות של דניאל רוגוב באופן קבוע. בעניין היין, רוגוב הוא ממליץ חשוד. הסיבה היא שיינות ישראליים סבירים, במחירים שערורייתיים, מקבלים אצלו ציונים גבוהים. אח''כ כשטועמים את היין לא כל כך מבינים על מה הוא מדבר. בכלל, שום יין ישראלי לא שווה מאות שקלים. יש בישראל לא מעט יינות טובים אבל אין אף יין גדול באמת. בטח לא כזה ששווה מאות שקלים. ביקורות המסעדות של רוגוב עוד פחות טובות. הבישול והמסעדנות הם משהו שבא מהלב. בישול הוא ממש סערה של רגשות! רוגוב כותב על זה כאילו מדובר בבדיקת מעבדה של אמבות. כתיבתו יבשה ,ללא שום שאר רוח, ולוקה לעתים קרובות בטעויות קשות (טעות השבוע האחרון: האורז המשמש לריזוטו נקרא ארבוריו, מר רוגוב, ולא ארברטו). לעתים רוגוב שוגה בדמיונות שמעידות על שאינו מבין את הקהל הישראלי (דוגמא: תהייתו מדוע מסעדה יוקרתית הסמוכה לים איננה טברנה עממית כמו ביוון). גם כתיבת ספר יין ישראלי באנגלית עבור, כביכול, ''התייר הזר'' שמגיע לישראל, היא התנשאות מבית רוגוב. עם כל הכבוד ליין הישראלי, איזה תייר יבוא לסיור יקבים בישראל? ואם יעשה כן, חבל על הזמן. זה לא שווה. מעטים היקבים בישראל שגם מארחים ברוחב לב וגם מציעים איכות שמצדיקה ביקור. מדריך המסעדות ''גומיו'' ניסה בזמנו להוציא במקביל מהדורה אנגלית ונכשל כי התיירים הפוטנציאליים מיאנו להתרשם. כך יהיה גם לגבי ספר היין של רוגוב. דווקא מני פאר עצמו נחמד יותר. הוא מתייחס לעניין מתוך הדרת כבוד אבל כותב בצורה קלילה ומשעשעשת. זו, לדעתי, הגישה הנכונה כאשר כותבים על יין. אני מחכה לספר היין שיכתוב מני פאר. בהצלחה!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
5.
פלצנות לשמה
יואש,
30/08/04 07:33
|
נפוחים מחשיבות עצמית ,מתנסחים כאושיות התרבות ובסך הכל על מה מדברים, על נוזל שנכנס ויוצא בשניות וכמה שיותר יקר יותר מפוצץ. בולשיט יש בארץ יינות נהדרים לשתיה ב-30-50 שח והיבוא כנל. אניני הטעם האלה מדברים על יינות פלצנים ומקנחים במקדונלד. לא רציני וברוח הניו אייג -עלוב.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
4.
בזלת הגולן
rogov2,
30/08/04 07:25
|
מנסיון: בזלת הגולן יין מעולה. שווה לנסות. מושב קדמת-צבי ברמת-הגולן. לא תתאכזבו...
הגב לתגובה זו
|
|
 |
3.
רוגוב גדול
דניאל,
אחי אתה,
30/08/04 02:09
|
היחיד מן המבקרים הישראלים שניתן להתייחס בכבוד לדעתו המלומדת. מתמחה יותר באוכל ''סתם'' ולא בזיקוקי-דינור של כתיבה בינונית ועושה את העבודה עבור מי שמתעניין במסעדות ולא בנפתולי הגיגיהם של נפחני דפוס.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
2.
הוא מבקר המסעדות ב''הארץ'', לא?
גיל ט,
יפו,
30/08/04 01:21
|
''לעשות כבוד'' לרוגוב, אבל לא לכתוב שהוא מבקר המסעדות של ''הארץ. זו הקטנוניות? מני פאר שכח? או שהעורך השמיט? כמו שמבקר מסעדות צנוע וחביב אחד היה כותב, ''אם לא יתחולל שינוי מפליג ועמוק בצוות ובתפריט - איני רואה סיבה לשוב ולפקוד את המקום''
הגב לתגובה זו
|
|
 |
פגשתי אותו בג'ינה
יוני,
ת''א,
30/08/04 07:22
|
|
 |
1.
מסכים עם הנאמר בכתבה.....
רועי,
תל אביב,
29/08/04 23:55
|
מני, כתבה מצויינת , מסכים עם כל מילה שכתבת, כולי תקווה שהמדריך יצליח בארץ ובעולם על מנת שנוכל להנות מעולמו של רוגוב ומהיין הישראלי.
הגב לתגובה זו
|
|