|
|
עד כה: 5 תגובות, ב- 2 דיונים.
|
|
|
|
|
|
הוסף תגובה
|
|
 |
2.
איך למנוע חלק מהאלרגיות
מוישי,
30/09/04 12:21
| נחשפתי לאחרונה למוצרי ניקיון מתוצרת ישראל שמיוצרים מחומרים טבעיים וידידותיים לסביבה, ושלא מכילים חומרים רעילים כפי שיש ברוב חומרי הניקוי ושגורמים לחלק מהאלרגיות. ניסיתי והם מצוינים. מומלץ לכל בית ובעיקר בבתים עם ילדים קטנים. ניתן לקבל אצלי פרטים.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
1.
כתבה מעניינת
דנה,
ראשון לציון,
09/09/04 15:09
| אבל חוץ מההיבט של הורדה במשקל, מה בעצם טוב בזה? אם פתאום הייתי מגלה שאני אלרגית לעגבניות, אולי הייתי מורידה במשקל אבל מה עם הבריאות? זה מאכל מאד יומיומי, מלא בוויטמינים, ואם חייתי בשלום עם האלרגיה הסמויה הזאת..למה לחפש מחלות ובלאגן? לא יודעת.. אני חושבת שאם את אלרגית למשהו זה יפריע לי ביומיום.. ואם זה לא מפריע- לא צריך לחפש את זה..
הגב לתגובה זו
|
|
 |
אלרגיה / רגישות למזון
ד''ר אלי ירקוני,
פתח תקווה,
09/09/04 21:16
| כל זמן שאין סימני מחלה האדם הרגיל לא יברר אם הוא אלרגי או רגיש למזונות מסוימים. אולם כשמופיעים תסמינים והגורם להם אינו ברור, יש לבדוק אלרגיות או רגישות למזון או לחומרים אחרים, כגון כימיקלים שונים המשמשים כמוספי מזון, או במקום העבודה (ספרים - צבע לשיער ; רוקחים - תרופות, צמחי מרפא ; מוסכניק - דלק, גומי, שמן סיכה; רופאים - כפפות לטקס), או כזיהום אוויר. לגבי רגישות למזון - בשנת 2002 יצא ספר לגבי רגישות לדגנים. המומחים טוענים בספר , כי ב- 30 השנים האחרונות נמצא שיש חלבונים בדגנים (כולל גלוטן, גליאדין וגלוטינינים) היכולים לתרום להופעת תסמינים ומחלות יותר חמורות מצליאק. מחלות אלו יכולות להופיע בכל איבר בגוף ולא רק במערכת העיכול, כגון: מחלות אוטואימוניות, כאבים כרוניים, מחלות עור, מחלות כבד, קשיי למידה ועוד. יש לזכור שהרגישות לגלוטן היא גורם אפשרי אחד לכל מהמחלות הנ''ל ; זה לא בהכרח הגורם היחיד. דבר נוסף יש שיטה ברפואה המשלימה (IPEC) שמאפשרת לזהות רגישות ו/או אלרגיה לחומרים שונים ללא לקיחת דם או בהזרקה לעור. שיטה זו לא רק מזהה אלרגנים, אלא גם מסלקת את הרגישות לחומר והאדם יכול לבוא במגע עם החומר או המזון (שמקודם גרמו לו לבעיות) ללא הופעת תסמינים כל שהם.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
ipec
יוסי,
21/09/04 13:14
| |
 |
תודה..
דנה,
ראשון לציון,
10/09/04 16:22
| |
|
|
|