 |
18.
כוסברה
rochale,
ת''א,
02/01/05 14:56
|
תנסו..... אמא שלי הסורית תמיד בישלה לנו - מרק עדשים חומים או כתומים עם 2 חבילות כוסברה קצוץ + ראש וחצי שום טרי - שמים את הכוסברה והשום המעוך בסיר ומתגנים בשמן זית 5 שניות, שיהיה ריח של שום!!!! אחר כך מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם - פשוט גן עדןןןןןן
הגב לתגובה זו
|
|
 |
17.
לא לא לא
אבנר,
29/12/04 04:18
|
המתכון למרק עדשים שחורות הוא מתכון חלש מאוד. צר לי. אגב, עדשים זה נקבה. ביחיד עדשה. המתכון הזה תפל ומשעמם. עדשים הולכות טוב עם תבלינים ריחניים כמו כמון, וגם עם לימון כדי לתת נופך רענן. אם כבר נותנים מתכון, למה ללכת על הכי בסיסי ומשעמם?
הגב לתגובה זו
|
|
 |
מרק עדשים
אתי רז,
01/01/05 12:56
|
אכן בסיסי אך לא משעמם.למרק זה יש אפשרויות הכנה שונות והפעם בחרנו בצורה זו.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
16.
את מהממת
אידה,
תל אביב,
27/12/04 21:10
|
|
 |
15.
שאלה למומחים לעדשים, בבקשה!
שלומית,
25/12/04 20:32
|
האם עדשים אדומים בבישול משילים קצוות לבנים דמויי סהר זעירים. הכנתי מרק עדשים וכשראיתי את הסהרונים האלה שפכתי את המרק כי היה לי חשד שאלו תולעים. אני אוהבת מאד מרק עדשים, אבל נמנעת מלהכין. האם יש למישהו תשובה???
הגב לתגובה זו
|
|
 |
מרק עדשים
אתי רז,
01/01/05 12:51
|
הקווצות אינן תולעים אלא מעין קצף שנוצר כאשר המים היו חמימים פשוט הסירו את הקצף
הגב לתגובה זו
|
|
 |
לא תולעים
א,
d,
26/12/04 09:35
|
אינני יודעת איך נקרא החלק הזה, (חפשי בספר בוטניקה) אבל זהו החלק המחבר בין שני חלקי הזרע. כמו בבוטן. מחלק זה יוצא השורשון תחילתו של הנבט. בקיצור לא תולעים וראוי למאכל. בתאבון.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
תודה רבה
ל"ת
שלומית,
26/12/04 13:39
|
|
 |
14.
מרק עדשים אדומים קצת אחר
דנה,
25/12/04 20:28
|
תנסו מרק עדשים אדומים עם 6-7 שיני שום קצוצות ומטוגנות במקום בצל, וחצי כוס אורז. מעדן צרוף.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
13.
חמים ונעים!
ציונה,
קרית ביאליק,
24/12/04 18:14
|
האתר מוגש בצורה המחממת את הלב ביום סגרירי שכזה, המתכונים קלים ונהדרים. אשמח לעוד!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
מרק עדשים
אתי רז,
24/12/04 20:59
|
|
 |
12.
תמונות
משה,
24/12/04 11:32
|
תמונות הם לשם המחשה בשום ספר בישול התמונות מתאימות לכן קח את זה בקלות העיקר המתכון יותר חשוב מהתמונה
הגב לתגובה זו
|
|
 |
11.
Lentil soup
c,
California,
24/12/04 04:00
|
I'm sorry to say that this soup is tasteless. I went and bought black lentils, cooked them according to the recipe and was disappointed. I am sure that several importand ingredients were ommited.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
10.
זה עושה גזים למשה רז
ל"ת
חנניה,
22/12/04 15:41
|
|
 |
9.
איפה אפשר לקרוא עוד טורים
הדס,
22/12/04 11:53
|
|
 |
מימין למעלה
מתמצאת,
22/12/04 16:20
|
|
 |
8.
מס' 2 צודק
גילה,
בת ים,
22/12/04 11:48
|
מספר 2 צודק. אין קשר בין התמונות למרקים. המרקים בתמונות צבעם ורדרד כאילו שהוסיפו להם עגבניות, או גזר וכו' . לפי התפריט במרק מוסיפים רק עדשים שחורים.בצל ואיטריות. ובתמונה יש נקודות צהובות, כאילו שהוסיפו להם תירס?
הגב לתגובה זו
|
|
 |
7.
נהדר
ציפי,
מרכז,
22/12/04 09:58
|
כמי שמתחילה ללמוד בישול אני שמחה שיש טור כזה שאפשר ללמוד ממנו. המשיכו כך.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
6.
אזהרה לקוראים
מנוסה,
21/12/04 21:54
|
למה להכפיש את בעלך? יש ויש אבנים בעדשים, נון זה די מייאש לבור אותן אבל בתור מעריצה מובהקת של מרק עדשים נתקלתי פה ושם באבנים, פחות באיזות הקנויות בסופר אך אם קונים עדשים בשוק במשקל- יש הרבה הפתעות! כל הכבוד לבוררים!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
האבנים המתגלגלות
רינה,
ב'ש,
22/12/04 12:35
|
אל תזלזלובבעל אצלנו תמיד אבל תמיד האבנים מתגלות לצלחת שלו ויש גם באריזות המופלאות של הסופר
הגב לתגובה זו
|
|
 |
מרק עדשים
אתי רז,
22/12/04 10:10
|
מקבלת. בעלי שמח.אבל, אני אישית ( גם בעלי) לא מצאנו לפחות לא בשנים האחרונות . איכות האיחסון ממש מעולה.תודה לך .
הגב לתגובה זו
|
|
 |
5.
מסקנה
הדב,
21/12/04 20:30
|
|
 |
4.
את העדשים יש להשרות ואפילו
עדשי,
תל עדשים,
21/12/04 19:10
|
להנביט השריה של קטניות למשך 24 שעות לפחות מבטיחה רכות אם מחכים עוד 48 שעות הנבטים מתחילים לנבוט ואז הם רכים יותר ומזינים יותר אגב עדשים מונבטים אפשר לאכול ככה ללא בישול
הגב לתגובה זו
|
|
 |
מרק עדשים
אתי רז,
22/12/04 10:13
|
להנביט מצויין. להשרות ממש אין צורך כיוון שהן מתבשלות מהר וכן יש המעדיפים ממש ללעוס אותן ולא לבלוע את המרק כמשחה.מכל מקום,הרשות נתונה.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
3.
בעדונס
יועד ואורית,
חיפה,
21/12/04 17:45
|
|
 |
מרק עדשים
אתי רז,
22/12/04 10:07
|
|
 |
2.
תמונות
מראה עניים,
ת''א,
21/12/04 16:09
|
מדוע אין קשר בין התמונות המפורסמות בכתבה לבין המתכונים חבל
הגב לתגובה זו
|
|
 |
1.
איזה טור מתוקי!
חיפה,
ואדי נסנס,
21/12/04 13:07
|
|