 |
22.
שעות ומחירים
צביה טיר,
ירושלים,
21/05/05 13:42
|
הייתי רוצה לדעת מהן שעות פתיחה/סגירה. שבת, פתוח? מה טוח המחירים (זול, בינוני, יקר, יקר מאוד).
הגב לתגובה זו
|
|
 |
21.
תגובה ל-20 ולמיברג
אבנר,
מרכז,
26/01/05 15:23
|
20 היקר, כנראה שאתה לא מכיר את מיברג, כל גדולתו ויופי כתיבתו של מייברג הוא ביכולתו וכשרונו לכתוב על עוף מכובס ולהכניס לתוכו ניחוחות של ריתמ אנד בלוז של אריק קלפטון או הגיגים של ג'ים מוריסון,אם אתה רוצה לקרוא ביקורת מסעדות רגילה ,הכנס לאתר של אודטה , או קרא ביקורות רדודות ומשעממות במקומות אחרים. ולך רון, תמשיך כך אנחנו אוהבים לקרוא את מה שאתה כותב אף על פי שלפעמים אתה מרגיז, זה חלק מהדיל איתך.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
20.
עיקר וטפל
ארז,
מכמורת,
21/01/05 12:22
|
מיברג די!!! דווקא מעיתןנאי עם יכולות מוכחות כשלך ציפיתי שתדע להבחין שהעיקר בביקורת היראהמסעדה, ולאו דווקא הכותב, או חוויותיו עם חבר מרעיו, החיים והמתים. סור נא ל''הארץ'' קרא את דניאל רוגוב הנפלא והתייחס אליו בבחינת ראה וקדש
הגב לתגובה זו
|
|
 |
19.
כנסו לאתר
ליאור,
ת''א,
16/01/05 14:02
|
|
 |
18.
עדיין כותב טוב
בת שישים ואחת,
טבעון,
14/01/05 09:10
|
מייברג, שנחשב פעם לאבירי הניו ז'ורנליזם מראה שלא שכח לכתוב אבל גם להתחשבן - דרך ביקורת אוכל - עם כל מה שזז. שכנע אותי שכדאי לפקוד את מאמאיה.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
17.
ביקורת יפה
רועי,
14/01/05 06:44
|
|
 |
16.
מה אוכל אתני?
ממליגה,
14/01/05 05:53
|
עזוב אותך, רון, מהביטויים האמריקאים. אוכל רומני הוא ממסד ישראלי - שום אתניות. המילה אתני הופכת את החוויה לזרה משהו, וזאת בטח לא היתה כוונתך.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
15.
זכרונות מבית אבא
ק.,
14/01/05 05:39
|
כשהייתי קטנה אבא שלי נהג לקחת אותי למסעדה רומנית בצפת וקראו לה ''מילו''. שם אכלנו סטייקים מוגשים על צלחות עשויות מעץ, והצ'יפס היה ממש נהדר. מה שעשה את הסטייק טעים במיוחד זה מנת השום הכתוש ששמתי עליו.
אח, אלה היו הימים....
הגב לתגובה זו
|
|
 |
14.
''רון מברג נפטר... מהטעם'' . ומה
בני,
י-ם,
14/01/05 03:08
|
|
 |
13.
הרי מדובר בביקורת אומנות
יובל גורי,
Berlin,
14/01/05 00:52
|
אלא שבתחם האומנות הקולינרית לא ניתן לבחון את היצירות בבידוד, הן הרי תמיד נתונות בהקשר תרבותי אישי ונוסטלגי. ומאחר שהביקורת אף היא סוג של אומנות, כפי שטען אוסקר ווילד בהקדמה המפורסמת לדוריאן גריי, יש לבחון את הטקסט בפריזמה הזאת, ובפרישמה הזאת רון מייברג הוא רב-אמן בתחומו.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
12.
הגלידה ליד שוק הפשפשים בחיפה
CDN,
צפון,
14/01/05 00:46
|
למי שמכיר ויודע להעריך מוסד קולינרי מכובד. מסעדה רומנית בבעלות משפחתית שרצה כבר יותר מ- 50 שנה ועדיין לא נס ליחה, אפילו עם בקבוקי שפריץ סודה להוסיף ליין.
והקבבים - חבל על הזמן.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
Agree, it WAS the best
Dana,
14/01/05 03:50
|
but it is not what it used to be when I was a child...30 years ago it was so authentic. SInce then it changed owners, and it is not as it's used to be in the good old days :-((
הגב לתגובה זו
|
|
 |
11.
נעים לקרוא
ח,
13/01/05 22:45
|
אני נהנה לקרוא את רון אך לפעמים נדמה כי אמרו לו לכתוב 500 מילה והוא משתדל למלא את הפקודה....
הגב לתגובה זו
|
|
 |
10.
''להתנאות בחמוקיה''
א''ג,
13/01/05 22:07
|
שוב היה קשה לרון להמנע מקישורים אירוטיים לא רלוונטים. באיזו שפה צריך להסביר שהרטוריקה הזאת לא מקובלת היות והיא סתם מגמתית מצידו של הכותב? ברור לי שרון מתעקש להשתמש בביטויים שמקבעים את הנשים כאובייקטים מיניים.
כקוראת, זה כבר לא מעליב אותי אלא גורם לי לחשוב שרון פשוט לא מוכן לוותר על הקטע הזה. הוא משרבב את זה ככה, שיהיה.
בוא נראה אם בכתבה הבאה רון יוכל להמנע מהצורך לצייר לנו את קווי הפנטזיות שלו.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
חסרות עוד תגובות פמיניסטיות
חובב גברים,
ת''א,
16/01/05 02:50
|
מאחר והעבודה היחידה שאפשר למצוא אחרי לימודי מגדר היא כתיבה בטוקבקים והייתי מצפה מעוד פמיניסטיות לצאת לעבודה. זכרו בנות - כל עבודה מכבדת את בעליה! (ז''א נשותיה)
הגב לתגובה זו
|
|
 |
תרגיעי, הפעם הוא די הצליח
נו באמת,
15/01/05 22:15
|
מי שמתגאה בחמוקיה היא הדוגמנית שלא היתה במסעדה. זו פרנסתה וכדי לשמור על חמוקיה והגאווה היא לא הולכת למסעדות אלא בולסת מלפפונים וכרוב...במידה.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
9.
במקום ילדים וגברים
א.,
13/01/05 21:51
|
למה לא להגיד ילדים ומבוגרים - כך אפשר לכלול את אוכלוסיית הנשים. השפה הג'נרית הגברית תמיד מסלקת את הנשים, ומקבעת אותן כלא קיימות.
גם נשים אוכלות אוכל רומני, לא?
הגב לתגובה זו
|
|
 |
8.
I wouldn't eat with you
Raffi,
Washington,
13/01/05 21:05
|
I love the articale but it's pretty scary to go to dinner with you, because each person you went out with is dead.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
לאכול עם רון
זאב בן סאמאק,
14/01/05 01:48
|
I'am still a life האכלתיו פעמים רבות, ויצא לי לאכול עמו. אני חי ואין בי סימנים של החזר ציוד לבורא
הגב לתגובה זו
|
|
 |
7.
מסעדת מישו ביפו מ''ס 1
ל"ת
יניב,
13/01/05 20:46
|
|
 |
6.
היידה רומניה!
ר.,
13/01/05 20:16
|
אבא שלי, זכרונו לברכה, בישל לי מאכלים רומניים הכי מטריפים. כמו: ממליגה, צ'ורבה, מרק סלק (עם מלח לימון שתמיד הוספתי), שעועית ירוקה עם בשר רך מאוד, גמבות מטוגנות ומוחמצות (עם הרבה שום ומלח), סטייק וצ'יפס במחבת, וחמוצים תוצרת בית כמובן.
ברקע תמיד התנגנה לה מוסיקה רומנית ואני הייתי מאושרת עד הגג.
אין, אין כמו אוכל רומני.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
5.
חיים
פרוספר,
בת ים,
13/01/05 18:46
|
מסעדה רומנית אינה נושא אתני, בדיוק כמו בולגרית; יש בה טעמים, תרבות ומין חוץ לארץ של שנות החמישים / שישים. לעצם העניין- חיים (רח' נס ציונה בתל-אביב) היא המקום האולטימטיבי. ותיקה מכולם, מלאת מסורת; צ'ורבה (הוא המבחן ולא הרכיכה הרירית המגעילה) נפלאה, חמוצים טריים וכולי. גש לשם, ותבין מדוע חקוי נשאר חקוי- לרוב לרע, בעוד המקור מחייב אותך לחזור שוב.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
4.
מצטרף לתגובה 3
*אבלומוף,
מוסקווה,
13/01/05 17:43
|
אל תהיו נודניקים! מס 1 מגיב על החכמה משבוע שעבר, נכון אתה צודק, די! נחמד לקרוא, זה לא טוסטוי, אין צורך לשקול כל מלה זה לא גוייס, ולא שילר, אפילו לא מופסן אבל נהנתי לקרוא, ובהזדמנות הבאה אשוב לממייה שאותה שכחתי זה מכבר! גם לי נמאס לרוץ לכל הטרנדים החדשים, ולקבל מעט בהרבה כסף! בתאבון ותפסיקו לקרצץ!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
3.
איכות זו לא מילה גסה
רונן,
מרכז,
13/01/05 16:43
|
בתגובה לתגובות שעוד יגיעו, מיברג הוא כותב נדיר ונראה שהוא התמתן בכתובתו בעיקר בביקורת האוכל. אני מחכה בקוצר רוח לכתבות נוספות. לכל המתלוננים אתם לא חייבים לקרוא אותו, נמאס מהביקורת שחוזרת על עצמה.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
2.
אתה טרחן שחבל על הזמן
אורה,
13/01/05 15:56
|
כמה ובשביל מה אתה מזיין לנו את המוח, חלאס , כולה רוצים לקרוא עיתון ולהנות, כמה אפשר לנפנף בשמות של ידוענים עם סיפורי הגבורה , אתה מפדאח את עצמך וכנראה לא מבין את זה בבקשה תפסיק דרך אגב אכלתי שם חוץ מהליכלוך והאוכל המקולקל הכל בסדר
הגב לתגובה זו
|
|
 |
פוצה ברומנית, אתה יודע?
ארומאניאק,
26/01/05 06:26
|
מה אתה לקשקש במוח? אני אותך אדון מיברג, לא יודע אבל אני רומני ומבין באוכל ותרבות שלי. אתה מה כותב זה כמו מרק צ'ורבה,... בשר וירקות והרבה לימון,...אבל אתה חושב הרבה לקשקש ''מוסיף המון'' אצלינו לימון קצת והמרק טעים. יוסי, יורם, בר-און,..... שתהייה בריא אדון מברג , לפי איך אתה כותב ניראה לי אתה '' מברג ראש שטוח''....!!!! סטרייאשט,......
הגב לתגובה זו
|
|
 |
מפדאח כמו גראפיקה?
שגיק,
סייבר ספייס,
14/01/05 01:49
|
דווקא הפעם הוא התעלה על עצמו. הוא אפילו התנצל שהריר ללוליטה במסה בשבוע שעבר. היה אמנם לא קריא כאייטם קצר באינטרנט, אבל עם עיתון בבית, בצהרי שישי, על הספה עם קמפרי, סודה וסיגריה, היה מתאים. ''לפעמים מתניעות בנו מסעדות מנועי חיפוש נוסטלגיים'' זו רק דוגמא אחת לכתיבה המשובחת של המבקר. דרך אגב, גם אני סולד מטעמו ממסעדות מטונפות. בכל זאת, מי שמהלל את ד''ר שקשוקה ומשורר למרגרט תייר, סופו שגם בפיקנסין ימצא עניין ולא רק מונסודיום. אז אולי באוכל טעמו שונה, אבל בשפה העברית הוא מבשל מצוין. אולוויז לוק אט דה בראייט סאייד אוף לאייף.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
1.
יפה אבל אדמונית זה לא ברבוניה
ל"ת
מתושלח,
13/01/05 14:45
|
|
 |
נודניק דייייייייייייייייייי
ל"ת
בלשן,
מילון הים,
13/01/05 17:45
|
|
 |
לא נשכח ולא נסלח
מתושלח,
14/01/05 21:03
|
|