 |
22.
Meir Adoni
Romina,
Florida,
31/03/05 01:58
|
I wish I could take the first flight to Israel and have the pleasure of being among Catit's guests. I know the talented chef Meir Adoni, and I also know that the so called ''writer '' has something personal against him, and this review (and others) have nothing to do with the quality of the food and the service in the restaurant. Unfortunately, I did not have the chance ,yet!!!, to dine at the restaurant (I have seen pictures -it is beautiful), but I know from a personal experience that Meir Adoni is a brilliant chef, he is creative and passionate about cooking and he will put the maximum efforts so that his clients will enjoy a gourmet meal. I was among the few people who had the opportunity to eat his master pieces before he opened his restaurants; not only that the food was great: the best ingredients always, the freshest sea food and steaks, the most unusual spices, but also the presentation was appealing to the eye. I can go on and on and tell you about the top of the line wines that the chef Adoni used to serve with each dish, but I want you to experience this for yourselves. Meir really puts his heart and soul into the love of his life, and I am sure that he is giving %150 to his paying clients. Try it and tell me if I was wrong
הגב לתגובה זו
|
|
 |
21.
עזוב אותנו באימשך.
דון,
פ''ת,
18/03/05 08:52
|
מסעדה נפתחת או משנה מקום תוך שבוע עליה לרגל של מבקר מסעדות, רק בישראל. הארסיות בכתיבה שלך כמבקר רדודה נמוכה וחסרת כבוד בקיצור עזוב אותנו באימשך.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
20.
צער
קרן,
18/03/05 00:44
|
צר לי על מר שגיא שאינו יודע לזהות משהו טוב כאשר הוא נמצא מולו. חבל שמניעו אינם טהורים. מרגישים את זה בכתיבה שלו שרוויה בארס.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
19.
קורבן ישן של שגיא כהן
מסעדן,
17/03/05 01:56
|
כמי ששגיא כהן כתב עליו בעבר וכמי שמכיר את הפער בין המציאות לכתבות, אין לי אלא להצטער על כך שמידי שבוע שגיא כהן פוגע בפרנסתם של חפים מכל פשע (ולעיתים קרובות שגיא בחידודי לשונו מציג את המסעדנים כמרעילי בארות). לכן:
א. שוק המסעדות מספיק תחרותי כדי לדאוג לכך שמסעדות שאינן מספקות את הסחורה יעלמו. ב. לו נשואי כתבותיו של שגיא כהן היו לוקים בשרלטנותו המקצועית, כי אז היו בעלי אותה מסעדה מסכנים את פרנסתם (שלא כמו שגיא הנהנה מכסות עיתונאית) ג. שגיא כהן אינו מבין שחוכמת המבקר (גם לא של פרשן הכדורגל) אינה ביכולת כתיבה צינית ומשמיצה, אלא בידע מקצועי, בדיקות חוזרות והבעת דעה - להבדיל מקביעות נחרצות חסרות ביסוס. ד. ביקורותיו של מר כהן אלימות ופגעות באופן שקשה לתאר. לא ניתן למצוא אפילו לא בעיתונות הישראלית תאורים כה פוגעים ומשפילים והכל תחת חסות - חסרת ביסוס - של ביקורת מסעדות. ה. מר כהן, הפגיעה המצטברת בשמם הטוב ובפרנסתם של אנשים, תחסל בסופו של דבר את שאריות שימך הטוב. עשרות שגרירים מתווספים מידי שבוע ומוציאים את דיבתך בכל פורום אפשרי. אני משוכנע שהסבל שאתה מסב לאנשים יפגע לאורך זמן בך ורק בך
הגב לתגובה זו
|
|
 |
18.
ולא תגובות של המבוקרים
לא מאוהדי שגיא,
15/03/05 23:31
|
ה''מגיבים'' כביכול כל כך עלובים בנסותם להגן על המסעדה שלהם. זה שקוף זה עלוב וזה גורם לי לחשוב שאם ככה אתם מגיבים אולי שגיא צודק... אגב, בתוך הביקורת שלו הוא גם מהלל מנה עיקרית וקינוח וגרם לי לרצות לאכול מן המנות האלו, אחרי התגובות שלכם- אין סיכוי שאבוא.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
מחשבה תמימה
משה,
ראשון,
17/03/05 14:54
|
|
 |
תגובה מעו''ד
אהרון אגמון,
ת''א,
16/03/05 12:34
|
בלי קשר לרמת המסעדה, טובה או לא המבקר בכדי לימנוע תביעה בגין הוצאת דיבה או חשד לזדון חייב להכניס אלמנט חיובי בביקורת שלו, לא מתוך אהבת המסעדה זה פשוט יוצר מאין אמינות
הגב לתגובה זו
|
|
 |
17.
בדיחה ושמה שגיא
חובב קולינריה,
מבשרת,
15/03/05 00:51
|
לא יתכן כי עיתון רציני כמעריב אשר בודק ומבקר את עצמו בכל תחומי הסיקור העיתונאי, הן מבחינה עובדתית והן מבחינה משפטית יניח למושחת כשגיא לנהל מעל דפי עיתון מעריב מלחמת חורמה ממניעים אישיים שגובלים בשחיתות. זירקו את מר כהן מעיתונכם ויפה שעה אחת קודם.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
16.
שגיא -תחזור לכדורגל-ומהר
משה,
ראשון,
13/03/05 23:17
|
אדון שגיא, היינו במסעדת כתית ביום שישי, במסיבת יום הולדת, אבל ''כבודו'' את תלוש!!! קודם כל המסעדה מדהימה ביופיה קסם של חו''ל, אוכל שלא תמצא בניו-יורק ולא בפריז, שירות חם ואדיב, אוכל גורמה, קינוחים אלוהיים. מי שלא טעם את האוכל בכתית כאילו לא אכל אוכל מעולה מימיו.. נראה לי שלא ביקרת בכתית, אני אגלה לך משהו שאתה אולי לא יודע!!!! גם ארוחות שמשלמים עליהם טעימות!!!!!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
15.
לתבוע ''הוצאת דיבה''
אופיר,
תל אביב,
13/03/05 20:30
|
אם האיולי של כתית נראה כמו מיונז וקטשופ תעשיתי זה פשוט לבדוק--ואם הוא לא אז לתבוע!!!
וחוץ מזה לקטלג שקדי עגל-שומן מן החי,אגוזים-שומן מהצומח זה לא ממש רציני ואין לדבר סוף . לדוגמא בא נקטלג שוקולד-שומן מהצומח(באמת אחוז שומן גבוה),חמאה שומן מהחי מסקנה :קרואסון חמאה ושוקולד -טוב או לא ?
הגב לתגובה זו
|
|
 |
14.
תקרא את ססלר ותבין איך כותבים
הילי,
13/03/05 16:32
|
על אוכל. אתה מתלהם ורשע. תמשיך לכתוב על כדורגל. מתאים לך.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
13.
מה לך ולאוכל?
ראובן,
ת''א,
13/03/05 15:18
|
ההיתי מעוניין לדעת האים יש למר שגיא כהן ידע כלשהו באוכל,האים עבדתה בתחום אי פעם? כמסעדן?,כמנהל מסעדה?,כטבח?,האים אי פעם ניקיתה או חתכתה בשר? האים אי פעם פילטתה דגים? או הכנתה רטבים?.איך נתיחס ברצינות לביקורת מאדם שלעולם לא החזיק סכין ביד..אני לא מבין הרבה בכדורגל ולכן לא אהיה פרשן כדורגל. הביקורת הצינית ורמתה של ביקורת זו תואמת את רמת השפה הכתיבה והרצינות שבה אתה מישתמש בכתבה שלך . וכן אני סועד מידי פעם בכתית אוהב אותה , ומרגיש צורך להעיר לך על רמת הכתיבה והביקורת הנמוכה.תיתביש!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
ראובן יא ד''ר
יוסי,
טבריה,
14/03/05 08:11
|
|
 |
ל- 13
נו נו נו,
13/03/05 15:52
|
|
 |
12.
למגיבים
ג'קי,
13/03/05 14:58
|
בטוקבקים מתקיימת מלחמה בין מסעדנים למי שמסנגר על מר כהן. איזה אינטרסים? אנא- היו ברורים. האם מדובר בעובדה שמר כהן שילם על ארוחתו? האם על משהו אישי נגד אדוני? אנא- טיעונים מוצקים, ואז נוכל להתייחס אליכם ברצינות.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
תגובה ענינית
שף,
ת''א,
13/03/05 18:56
|
כקולגה ושף אשר ''משלם'' לפעמים בעצמו על יושר מיקצועי וחוסר נכונות להיתחנף ומהכירי את הנפשות הפועלות בתחום אני יכול להגיד בעדינות כי שגיא כהן יותר ממיודד עם אנשים בתחום אשר יש להם מה לחשוש מהצלחתה של כתית והיתקרבותה למרכז, והוא משמש כלי משחית בידיהם ואם צריך רמז נוסף אז אפשר ליבדוק את קירבתו המשפחתית וחוג מכריו הקרובים (אהרוני,רפי וחבורתם).
הגב לתגובה זו
|
|
 |
רפי כהן וישראל אהרוני
אחד מהברנז'ה,
14/03/05 08:40
|
|
 |
11.
אתה מבקר מסעדות???
נירה,
ת''א,
13/03/05 14:40
|
חבל שנותנים לכתבה כזאת להתפרסם !!! אולי הכעס של מר כהן המכנה את עצמו מבקר מסעדות הוא אישי לכתית בפרט ובכלל לכל המסעדות אשר לא נענו לארוחה ע''ח הבית מה שנקרא, עבור כתבי אוכל. אני שפית בפני עצמי. ואני מכירה את מסעדת כתית . זאת המסעדה הטובה ביותר בארץ!!! השפים המוכשרים והיצריתיים ביותר בארץ. ברמה של חו''ל. מי שאינו מסוגל להעריך אוכל ברמה כזאת שלא יכניס את רגלו למסעדה כזאת.מה זה חשוב מה כתוב בתפריט.. ''לצד'' , ''בסמוך'' . העיקר הטעמים המיוחדים שהשפים של כתית יוצרים. אני סעדתי בכתית לפני נסיעתי לספרד שם עשיתי סטאג' באחת המסעדות הטובות באירופה. עם כל הלב האוכל היה יותר ממעולה! הפרזנטציה מדהימה והשירות שכולם ילמדו ממנו.והרמה היתה חו''ל. אז אל תקשיבו למר כהן .!מי שאכל במסעדות גורמה בחו''ל יכול להבין מה זאת מסעדת גורמה כמו כתית. לכו תהנו! אבל רק מי שבאמת אוהב אוכל ויודע להעריך אותו. כן מה לעשות המחירים בהתאם תחשבו על זה.. מגיע לשפים בכתית הרבה כבוד. אני אומרת כל הכבוד לשף אדוני ולשאר הצוות. תמשיכו ליצור ולגלות לנו טעמים חדשים.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
10.
משהו פה מסריח !
רועי ואיל,
ת''א,
13/03/05 14:03
|
שנינו טבחים בת''א בתחום מספר שנים,נוהגים לאכול במיסעדות באופן קבוע ,גם בכתית אכלנו והיה נפלא.אך לא על כתית אנו רוצים להגיב.רצינו להגיב על אופן השפה,הזילזול,חוסר המיקצועיות וחוסר האוביקטיביות שעולות מהכתבה.כאנשים מהתחום אנו יודעים שיש אינטרסים סמויים לטוב ולרע למבקר או לשולחיו לקטול או לשבח מיסעדה.מהכתבה ניתן לראות בברור חוסר אוביקטיביות מובהק ואינטרס סמוי . זה לא מיקצועי ולא לעניין ובושה שמבקר סוגר חשבון בדרך זו.אנו מכירים אנשים רבים מתחום המיסעדנות שמבינים ''קצת'' יותר ממך שאכלו נהנו ושיבחו את כתית.מר שגיא זה לא מיקצועי וריח רע עולה מהכתבה.אנו מקווים שאתה שלם עם עצמך.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
9.
היינו שם , לפני יומיים, מעולה!
לי,
מודיעין,
13/03/05 13:18
|
היינו 3 זוגות, טעמנו ממירב המנות, ולא נותר ,אלא, לשבח ולהלל. אינני מכירה את הכותב, שגיא כהן, אבל המאמר, עושה רושם של מאמר מגמתי, מוזמן.... צוות כתית, האווירה, המקום, השרות והאוכל, היו מעולים !!!!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
8.
אכלתי בכתית לפני שנה
דניאלה,
ת''א,
13/03/05 10:51
|
והיה פשוט נפלא. אינני מבינה מדוע משכנה החדש אמור לשנות משהו באיכות המנות אך בטוחני כי לא חל שינוי. כאשר מנה שאכלתי היתה במידת צלייה פחותה ממה שביקשתי , בחליפו לי את המנה בלי לשאול פעמיים, הכל נעשה בחן ובכבוד רב. צר לי שהמבקר הזה שאיננו מוכר לי בוחר לגחך בקול גדול על מנות שאין לי ספק שעובדו במשך שעות וימים. גם הממרח ''מיונז וקטשופ'' נעשה למיטב ידיעתי כבשלנית חובבת בהשקעה רבה וחבל שחיך כה ריק וחסר הבנה מזלזל בו. ככל הנראה ישנם מניעים שונים מלבד ביקורת מזון בידיעה זו.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
7.
הקסם
צבי ארליך,
רחובות,
13/03/05 10:37
|
תיסלחו לי אם אני לא הולך להגיב על דברי המבקר המהולל ירום הודו שגיא.לקחתי את אשתי היקרה שתחיה לחגוג את יום הנישואים במסעדת כתית הקסומה היה נפלא נתחיל באוירה המדהימה שמלווה אותך מרגע הכניסה האדיבות של המלצרים והמנות הנפלאות אכלנו את הקאלמרי והפטה שהיו מצויינים והמשכנו עם פילה לברק מדהים ואני לקחתי אנטריקוט 500גר שהיה מעולה הקינוחים של כתית משדרגים כול ארוחה הקרם מנז'רי היה עילוי מומלץ בחום אל תפספסו ...
הגב לתגובה זו
|
|
 |
6.
שגיא כהן משקר-לא ידוע למה
ל"ת
עינת,
13/03/05 04:30
|
|
 |
5.
see for yourself
David,
Hertzelia,
13/03/05 02:46
|
After all the response, I will have to go and check out for my self...
הגב לתגובה זו
|
|
 |
4.
השחיתות בעולם מבקרי המסעדות
גולן,
רמת השרון,
13/03/05 01:25
|
לאחר שקראתי את הכתבה בעיתון מעריב, פעמיים, ומתוך הכירותי את האוכל בכתית הישנה והחדשה אני לא יכול שלא ליתהות ואולי אף יותר מזה איזה מניעים נסתרים מובילים את ''המבקר'' ליכתוב בשנאה תהומית, מלווה בבורות קולינרית. בפישפוש קצר בארכיונים אני מוצא כי הוא הינו המבקר היחיד אשר מצא לנכון ליכתוב על כתית שלוש פעמים בשנה האחרונה. אומנם שגיא כהן ידוע כנבל גדול אשר חיבתו היא ניגוח והשמצת מסעדות, שחקני כדורגל ומאמני כדורגל אך עצם היתמקדותו בכתית בהתמדה ראויה לציון מעלה צורך אמיתי ליבדוק ולחקור ע''י מי הוא מונע! שף, מסעדן מתחרה או סתם עורך שלא קיבל עוד אחת מארוחות החינם שלו והיתעצבן.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
3.
מה עשו עם הפרות?
עדנה הפרה,
רפת,
13/03/05 01:02
|
אדמונד קנו פרות כדי שיישמשו אותם לתצרוכת יומיומית למסעדה - יענו הכי טרי שיש. מישהו יודע מה עלה בגורלם? משהו יודע מה גורל השף המופרע של אדמונד ששבר שם את כל הכלים?
הגב לתגובה זו
|
|
 |
2.
מנה אחרונה ?
אני,
12/03/05 23:55
|
|
 |
כן כנפה מתוקה
אורי,
13/03/05 09:51
|
באמת אחלה מנה ניתן להשיג כנפה מעולה בהרבה מקומות כ- 8 ש''ח למנה לא קטנה
הגב לתגובה זו
|
|
 |
1.
חייבים לקרוא-מאבד מזון
אייל ותומר,
דרום,
12/03/05 23:54
|
שבוע אחרי שבוע אני נוהג לקרוא את מדורו של שגיא כהן בעיתון. אני אהבתי שאצלו אין פרות קדושות ואף מקום לא מוגן. אין התחנפויות . השבוע הזמנתי מקום במסעדת כתית ליום שישי בערב. ובבוקר שישי לצערי קראתי את הביקורת האיומה על מסעדת כתית . כבר עמדתי לבטל ולחפש מקום אחר. כל כך התאכזבתי לאחר שציפיתי כל כך ללכת לכתית. לבסוף לאחר התלבטות ארוכה החלטתי לא להקשיב למר כהן . וניסתי להגיע ללא דעות קדומות . אני הולך הרבה למסעדות . אני אוהב אוכל , אני מכין אוכל ואני עובד בתחום. אבל מה שאכלתי בכתית לא נקרא אוכל . הוא הרבה מעבר. ראשית האווירה בבית אדמונד מדהימה. עם הדרך שנכנסת לאחוזה כבר אופף אותך האווירה הישנה ,האיטית והשקטה. שלווה עוטפת אותך. אתה מתיישב לשולחן . ומתחיל להתפנק. המעדנים שאכלתי אמש גרמו לחיכי ולשוני להתפרק מתענוג. יחד עם הייין המצויין והשירות המקסים ,גרמו לשלוש השעות שישבתי בכתית להיות הארוחה הטובה שאכלתי בארץ . ולמר שגיא כהן שבעזרת 1000 מילים כמעט גרם לי לפספס זאת. אדוני ,כנראה מסעדות כבר מואסות בביקוריך . אז תפסיק . די להציק . קח הפסקה. תחזור אחרי ליגת האלופות.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
וחבל
יודע דבר,
דרום,
13/03/05 00:55
|
אין דבר יותר משפיל ממסעדן שמבקר ירד עליו ובצדק שמנסה להגן על עצמו בשם בדויי של קורא תמים. נו באמת... הייתי גם והיה זוועות. בזבוז זמן וכסף
הגב לתגובה זו
|
|
 |
תן כבוד
נירה,
ת''א,
13/03/05 14:49
|
קשה לי להאמין שהאוכל היה זוועה. אלא אם כן היה מקולקל. תגיד שלא ענה לטעמך. אולי אתה לא מסוגל להרגיש את הטעמים הטובים שהיו שם. יש אנשים שזה אתגר עבורם והם אינם מצליחים לעבור אותו. (זו לא שיפודיה בבאר שבע. )אתה כנראה אחד מהם. אם אמרת שחבל על הכסף. אז לא היית צריך בכלל להגיע לשם. כי שם הכסף לא משחק תפקיד. וגם אם לא נהניית האוכל לא היה זוועה!!! תן כבוד לאחרים.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
ליודע דבר - 100%
ל"ת
אורי,
13/03/05 06:34
|
|
 |
אתה מערער על מוסד התגובות
האזרח קליין,
ישר אל,
13/03/05 06:13
|
שגיא מצטייר מהכתבה שלו כסכיזופרן פלצאן. אמנם כתית היא מסעדה יקרה. אך היא סיפקה לי (ואני לא עובד או מסעדן בכתית) חוויה קולינרית מדהימה וללא ספק היתה זאת הסעודה הטובה ביותר שאכלתי במסעדה כלשהי (ולא רק בארץ...)
יכול להיות ששגיא נותן ביקורת למסעדה זאת כבר מספר פעמים וזה רק בגלל ששם בסופו של דבר הוא בוחר לאכל?
שמחתי לקרא שחייבו אותו על המנה של פאטה כבדי ברווז. זה מזכיר לי קטע מהסרט של המטבח של מרטה שבו היא יוצאת אל פלצאן שמתעקש להחזיר מנה מעולה כאילו לא עשויה היטב. שם היא פותחת במונולוג המתאר בדיוק כיצד הכינה את המנה ושמצידה שלא יבוא לאכל במסעדה אם אינו מבין דבר במזון.
צר לי על אותם לקוחות שלא יבואו לכתית בגלל כתב גס רוח בעלי שאיפות נקם. אך נראה לי כי לא יהיו כאלה רבים כי הרי ממתי דעתו של שגיא המבוטאת בשיטנה שכזאת יכולה להיחשב על ידי אניני טעם חדי חושים.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
מסעדה של פאלצנים
ל"ת
tal,
tel aviv,
13/03/05 10:38
|
|
 |
מה לעשות אני אנין טעם דיסלקטי
האזרח קליין,
ישר אל,
14/03/05 02:38
|
מסעדה פאלצנית :) מאכלסת סועדים פאלצנים וכנראה שבכתית יש סועדים פאלצנים שבאים אליה בגלל היוקרה שלה.
אך לדעתי התמורה שמקבלים עבור האוכל עושה אותה למסעדה שבהחלט ראויה לביקור גם למי שלא פאלצן ורק מעוניין להינות מאוכל שהוא גם בילוי.
לי עדיף ללכת למסעדה אמיתית כמו כתית פעם אחת מאשר להוציא את אותו סכום עבור פעם וחצי או פעמיים במסעדה שלא מחדשת לי דבר ולא מסבה לי שמץ של הנאה עילאית
הגב לתגובה זו
|
|
 |
גם מסעדן...
אורן,
תל אביב,
13/03/05 02:38
|
כל פעם שאני קורא ביקורת כזאת אני נגעל. ברור שכל מבקרי המסעדות מובלים ע''י מישהו כך הם גם כותבים את הביקורת לדוגמא אם המקום עובד עם יחצן שמכיר את מבקר המסעדות אזי הביקורת טובה ואם הוא לא מכיר אותו והמתחרים של המסעדה כן, אזי חבל על הזמן למסעדה היא צפויה לביקורת כמו זאת קוטלת ובלי סיבה .
הגב לתגובה זו
|
|
 |
אתה יכול להסביר יותר??
ל"ת
עינת,
13/03/05 20:27
|
|
 |
תגובה
רענן,
מרכז,
13/03/05 01:33
|
לפי התגובה שלך לביקורת אתה יכול להיות אחד משלושה דברים: אחד מהתחום אשר אוכל את הלב מההצלחה. חבר של הבהמה שניקראת ''שגיא כהן'' או הבהמה בעצמה.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
בהמה אמא שלך
ל"ת
ובר,
13/03/05 20:26
|
|
 |
תגובה ל''ובר''
רענן,
מרכז,
13/03/05 23:50
|
דרכתי על נקודה כואבת, לא נורא שיכאב. נ.ב: ההצלחה תימשך על אפכם וחמתכם.
הגב לתגובה זו
|
|