 |
14.
הבעיה הגדולה של הסויה
די למגמתיות,
מרכז הארץ,
20/07/05 12:58
|
היא שהיא מערערת על כמה סדרי עולם ובכך מקימה עליה מתנגדים רבים.
יש את יצרני תעשית הבשר, שהסויה פוגעת בהם, והם רואים את הנולד (הצריכה של הסויה רק הולכת ועולה). יש את יצרני מוצרי החלב למינהם, שנמצאים בפניקה גדולה עוד יותר , וגם להם יש סיבה טובה...
גם אוכלי בשר (ומוצרי חלב) רבים, חשים שהסויה מאיימת עליהם, שכן, היא מהווה דוגמא לכך שאפשר להיות צמחוני ולאכול בריא, מזין וטעים (כן, אפשר לעשות מסויה מעדנים טעימים ביותר).
תפסיקו להפחיד את האנשים עם מחקרים מפוקפקים שממומנים בד''כ על ידי בעלי אינטרסים זרים.
רוב המחקרים הבלתי תלוים, הוכיחו ומוכיחים שסויה בריאה ומועילה לרוב בני האדם. צריכת טופו ומוצרי סויה במזרח היא מאוד מקובלת, ואחוז החולות בסרטן השד שם הוא מהנמוכים בעולם. זה מדבר בעד עצמו.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
13.
זהירות מונעת אסון!
זהירות, זהירות.,
25/10/04 01:25
|
זהירות מונעת אסון! כל השמחה סביב הסויה והחינגה ליצרנים שוכחת לציין עובדה בסיסית שעלתה במחקרים: סויה, גם בכמות של 28 גרם ליום, גורמת אצל אנשים בריאים להאטת בלוטת התריס. תחשבו מה זה עושה לאנשים שסובלים מבלוטת התריס ואין אפילו אזהרה על האריזה כמו עם טבק ואלכוהול, למרות שהבלוטה אחראית על המטבוליזם של התאים בגוף ועל מערכת החיסון... לפי אותם מחקרים, לקח לחלק לא מבוטל מן המשתתפים לחזור לפעילות תקינה של בלוטת התריס כשלושה חודשים ארוכים. האחרים נשארו כנראה עם הבעיה. מי שהיתה לו רגישות (למשל מי שסבל בעברו מתת פעילות או פעילות יתר) אכל אותה חזק, ועד יום מותו יצטרך לקחת כדורים לאיזון הבלוטה ויהיה בקבוצת סיכון גבוה לחלות (כי מערכת החיסון חלשה כעת יותר מקודם). והכל בגלל קצת סויה תמימה...
הגב לתגובה זו
|
|
 |
הפחדת אותי מוות..
מכורה למעדנים,
25/10/04 19:40
|
היי מהיכן המידע ? אני תופסת מעצמי שוחרת בריאות וכל הביטחון שלי עכשיו ירד לאפס. אני לא אוכלת שלושת-רבעי מסוגי המזון ודווקא הסויה הוא הקצפת שבדובדבן. האם זה פרי העץ המורעל ? האם יש לך הפנייה למחקר שיאשש זאת ? תודה!!!!!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
12.
אין מה להיכנס ללחץ
אריאל,
צפון,
24/10/04 17:27
|
אינטרסים יש בכל מקום. בנוגע לחלבב פרה ובשר מומולץ לקרוא את הספר ''שנת הבשרים שלי'' - של מחברת אמריקאית ממוצא יפני, שחושף בדרכו המשעשעת את הצת האפל של ייצור הבשר כולל שימוש בהורמונים ואנטיביויקה ומידע שמוסתר בד''כ מהציבור , שלא לדבר על בתי המטבחיים.... לעצם העניין , מי שלא חיי אך ורק על מזון אורגני לא מעובד הרחק ממוקדי זיהום אוויר, שיאכל מה שטעים לו וימקד את האנרגיה ו בנושאים שמשמחים את ליבו
הגב לתגובה זו
|
|
 |
צודק 100% ! גישה אופטימית
A Woman,
25/10/04 23:29
|
לחיים, מתובלת בהומור שנון - מוסיפה שנות חיים יותר מכל Trend מפוקפק זה או אחר !
ורק אי שם ביערות הגשם או בלב מדבריות העד - אין זיהום אוויר, ואז מתים עד גיל 30 מהכשת נחש, או כל דבר ''טבעי'' אחר...
הגב לתגובה זו
|
|
 |
ואם הוא יחלה בסרטן - לא נורא!!
מקסימום מתים,
24/10/04 19:56
|
|
 |
ממוסף הבראיות של הארץ
אריאל,
צפון,
26/10/04 07:05
|
http://www.haaretz.co.il/hasite/p ages/ShArtPE.jhtml?itemNo=492759&contrassID=2&subContrassID=11&sbSubContrassID=0
זה מחקר שמראה שהשתפר מצבם של חולי סרטן הערמונית שצרכו סויה
הגב לתגובה זו
|
|
 |
11.
הבעיה בכימיכלים שמשמשים להפרדת
החלבון והשמן,
מפולי הסויה,
24/10/04 16:38
|
כשאתם צורכים שמן סויה ומוצרי סויה, אתם לא חושבים איך ייצרו אותם ומיצו אותם מפולי הסויה, ההפקה שלהם היא ע''י שימוש בכימיכלים מסרטנים שעושים את ההפרדה בין השמן לחלבון ולסיבים, המסקנה היא כשאתם צורכים מוצרי סויה (כמו גם מרגרינה ושמן למעט שמן זית כתית טהור מכבישה קרה) אתם מכניסים לגוף כימיכלים שנותרו מתהליך הייצור - רעל אמיתי!
הגב לתגובה זו
|
|
 |
10.
עדיף סויה סינטטית על פרה מלאה
דניאלה,
מרכז,
24/10/04 16:21
|
הורמונים! אף אחד לא טען שעושים ניסויים באנשים ובילדים כשמוכרים בכל העולם בשר פרה מועשר בהורמונים ואנטיביוטיקה, אז שיסתמו את הפה ויבדקו מי מממן את כל המחקרים הסותרים האלה. חוצמזה- מי שדואג לצרוך סויה טבעונית הרי הוא כצמחוני לכל דבר. ואם זה אין שום בעיה! אז די עם השטויות ודי לאכילת פרות [וגם תרנגולות]
הגב לתגובה זו
|
|
 |
9.
תשובה ל-8, ג'אנקית הסויה
סמדר הירש,
24/10/04 15:09
|
צריכת הסויה במזרח הרחוק היא עניין סבוך ומורכב, והיום יותר ויותר חוקרים מגלים שמדובר במיתוס בלבד. כמו כן, כשצורכים סויה חשוב להבין אילו חלקים של מיצוי פול הסויה משתתפים בחגיגה הטרנדית. רוטב הסויה ושמן הסויה אכן אינם כוללים פיטואסטרוגנים שהם החלק ההורמונלי שעשוי להזיק בצריכה מוגברת. חלב הסויה, המעדנים, תחליפי הבשר, והחטיפים מכילים אותם. בקיצור - לא על הסויה לבדה. ואגב מגמתיות - קחי בחשבון שדווקא יצרניות הסויה, המממנות כנסים מסוג זה, היו אולי מעוניינות לקרוא כתבה מסוג אחר.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
8.
שכחו כמובן לציין את נשות יפן
שלומית,
24/10/04 14:55
|
שצורכות מוצרי סויה בעקביות זה עשרות שנים ואחוז החולות בסרטן השד אצלן הוא מהנמוכות בעולם. לא מאמינה למילה מהכתבה המגמתית הזו. מוצרי סויה, במיוחד הלא מהודסים, הם טובים ובריאים. הכתבה לא תשפיע עלי כלל. צמחונים יכולים לסמוך על הסויה כדי לקבל חלבונים וברזל. בדיקות דם מוכיחות את יעילותו. כאחת שלא נוגעת במוצרים מן החי, אני יכולה להעיד (עפ''י בדיקות דם) שלא חסר לי דבר. מסויה ג'אנקית מושבעת.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
7.
אין דבר בריא יותר מחלבון ביצה
קיפי,
חיים ואלישע,
24/10/04 14:44
|
|
 |
6.
כתבות כאלה מכניסות אותי ללחץ!
ל"ת
אמא מודאגת,
מרכז הארץ,
24/10/04 14:42
|
|
 |
i agree with you!
ל"ת
ornit,
24/10/04 17:42
|
|
 |
5.
גם משקה הסויה ללא סוכר וללא
???,
24/10/04 14:33
|
|
 |
4.
אבל אני שותה רק אלפרו
בנצי,
24/10/04 14:27
|
כל יום לפחות 2 כוסות של אלפרו, אז תחליטו זה בריא או לא? למי אפשר לפנות?
הגב לתגובה זו
|
|
 |
3.
לא משנה מה יגידו
קאו,
24/10/04 14:25
|
|
 |
2.
מה?? למי שיש היסטוריה של סרטן-
יעל,
24/10/04 14:23
|
|
 |
1.
האתר של שגיא קופר
קראתי והזדעזעתי,
צפון,
24/10/04 09:56
|
www.angelfire.com/scary/soya
מדהים: המון אינטרסים ''אפלים'' של תעשיות כבדות, שמאכילות אותנו סויה ותבן... המעניין הוא שהוא כותב שפוי לגמרי - לא מתלהם ולא ''קיצוני''.
הגב לתגובה זו
|
|