• 11.

    מקור הסבל שהיה...

    אור לוי, 12/02/08 21:07

    שלום בעולם שלום לכולם, אם להכנס לעומק מקורו, המקור הינו קריאת התורה ההזינה את התודעה הקולקטיבית בתסריטים ידועים מראש...זה קשור לגנים שלנו, אנשים שמשכו לעצמם חוויות אלו כי זה חלק מ''המכתוב'' שלהם, יכול האדם להצהיר/להתפלל /להגיד מנטרות/משפטים מול הראי ולשחרר עצמו מהתדר הדיפולטיבי שלו , אמירות כמו ''אני אוהב את עצמי'' ''אני מוותר על הסבל'',''אני מעריך את עצמי'' , '' אני מוותר על הכאב'' וכמובן רבים נוספים..... קריאת התורה היא ההזינה את הגנום האנושי בתדר ידוע מראש , היהודים היוו את המאסה הקריטית, זה קשור ברצפי אותיות המוצפנות בתורה ולרצפי האותיות של הגנים. מה לעשות , רוב האנשים לא מסוגלים להבין איך זה עובד , לא בעלי ידע מספיק בכדי לדעת את הפתרון. יאללה יהודים....התעוררו , לפני שמישהו בארצות הברית מגלה את השפעת קריאתכם. ימים נפלאים ומוצלחים, ימים מלאים אהבה ושחרור, אור לוי

    הגב לתגובה זו

  • 10.

    buddhism

    lau tze, 12/02/08 18:26

    מאמר מרתק!

    הגב לתגובה זו

  • 9.

    מאמר מצויין (ל''ת)

    אחד, 12/02/08 15:56

    הגב לתגובה זו

  • 8.

    למה לבלבל בקומקום

    ב', 12/02/08 13:17

    אי אפשר להתחמק מלחוות חוויה עד סופה, מאחר וזו הדרך היחידה ליצור בסיומה של החויה את המודעות. הדרך שאת מציעה, היא להעתיק את תוצאות המבחן, ולדלג על הדרך שהגעת אליה. וזה נקרא להעתיק בבחינה. השלב שקודם למודעות הוא הימצאות בחויה ומיצוי החויה עד תומה, כולל של הסבל.

    הגב לתגובה זו

    • אני לא מסכים.

      בן, 12/02/08 20:27

      כל אדם יודע שאם יקפוץ מגשר בגובה 40 מטר הוא ישבור כל עצם בגופו ובעצם ימות. אני לא יודע מה איתך, אבל יש מבחנים שאני מעדיף להעתיק את התוצאה מלבדוק את הדרך אל התוצאה. אגב, לפי תאוריית השלבים שלך, אתה בעצם רומז שאין בכלל מודעות אינטרוספקטיבית, אלא רק רטרוספקטיבית. זאת אומרת - המודעות היא בסך הכל זיכרון של החוויה. אם אני יכול להיות מודע על בסיס זיכרון של החוויה שלי, אוליי אני יכול להיות מודע על בסיס הזיכרון של חוויה של מישהו אחר? אני לא מתיימר להצליח לענות על השאלה האחרונה.

      הגב לתגובה זו

      • מודעות היא אינטרפטציה של החויה

        ב', 12/02/08 22:42

        ולא באה במקומה. נטיה מובהקת של הרבה עוסקים ברוח היא לוותר על שלב זה. אגב, לא הבנתי את הדוגמא שלך, למה שתקפוץ מעל גשר? אל תדאג, החיים יזמנו לך כבר מצבים של קושי. למשל, מישהו שחווה אובדן של מוות, כל הרוחניקים יודעים שלנשמה יותר קל למעלה, אז מה? זה מפחית מתושת הפרידה והצער שבאבל? קודם כל חייבים למצות את הפרידה והצער, למרות שהם מנוגדים למודעות, ורק אח''כ תוכל לבוא המודעות וליצור את האינטרפטציה, ואת הסובלימציה. כנשמות חוות, אנו למדים, דוקא מתוך החיבור הראשוני לאני, ואז ניתן לנוע הלאה. ללא שלב ראשוני זה, אנו מפספסים את שלבי התפתחותנו הנורמליים. ואני לא אדון, אני גיברת.

        הגב לתגובה זו

  • 7.

    חייבת לציין שהמחיר שאתם דורשים עבור 4 שעות הרצאה מאוד מקומם. אותי. (ל''ת)

    ניקית, 12/02/08 12:57

    הגב לתגובה זו

    • צודקת. (ל''ת)

      לא לשלם, 13/02/08 08:11

      הגב לתגובה זו

  • 6.

    עצוב...

    מיכאל, 12/02/08 12:14

    עצוב לראות כיצד תורה בעלת עומק הופכת ע''י חוסר הבנה משווע לכלי משחית כמעט. האם ד''ר אליצור היקרה,לאחר שהיתה נאנסת באופן ברוטלי בגן ציבורי ,היתה מוכנה לשמוע את מה שהיא אומרת? אם הייתי אומר לה :''סבלך כרגע הוא לא ממשי..זוהי רק תודעתך שסובלת'',כיצד היא היתה מגיבה? באף תורה אין אמת. רק באדם שסופג אותה. אם האדם הוא ללא איזון ואינו משתמש בתורה באופן מאוזן,הרי היא יוצאת ללא טעם וריח. גם לתפיסה שתודעתנו היא שסובלת יש גבולות והרעיון הוא נפלא ושימושי אך יש להפעילו בשיקול דעת. כמטפל,אני יודע שאחד הדברים הדרושים ביותר לאנשים שעברו טראוומת הוא דווקא הכרה בטראומות שהם עברו ובכך שהם ''חיצוניות'' להם,שהרי ממילא מנגנוני האשמה והביקורת הם כה גדולים,שהכרה בכך שנעשה עוול/טראומה יש להם חשיבות שלא תסולא בפז לשיקום. לפיכך הייתי מציע לחובבי תורתו של הבודהא,לשים לב באיזה אופן ומתי משתמשים ברעיונות הנ''ל. ואגב,זה נכון לכל תורה : גם בבודוהיזם וגם ביהדות : הסוד הוא באיזון ולא בקיצוניות התפיסה - משני הצדדים.

    הגב לתגובה זו

    • למיכאל

      בודהיסט, 13/02/08 19:07

      הבודהיזם לא אומר שהסל חסר חשיבות. אני מסכים איתך לחלוטין שאם מישהו היה אומר דבר כזה, זו היתה אמירה מפלצתית וחסרת חמלה. אני משוכנע שלא לזה ד''ר אליצור התכוונה. כשהבודהיזם מדבר על סבל, הנקודה המהותית היא שהסבל קיים בכל מישור בחיינו וחשוב שנבין שטבע החיים הוא סבל. אבל - וזה חשוב מאוד - אם זה מוביל אותנו למסקנה שלא צריך לעשות דבר לטפל בסבל, הלכנו רחוק מדי ונפלנו קורבן לניהיליזם. הסבל ממשי, ואיום. לכן הבודהיזם מדבר עליו: לכן יש טכניקות רבות להפחתת הסבל, כשהנחת-היסוד היא שאין שיטה אחת שמתאימה לכולם. במדיטציה הבודהיסטית, לפני שאפשר לטפל בבעיה חובה לזהותה. לכן, כבודהיסט, אני מסכים לגמרי עם מה שאתה אומר בנוגע לטראומות. משמעות הטכניקות הבודהיסטיות איננה טיאטוא של הסבל מתחת לשטיח אלא הכרה בו, התמודדות עמו. והפסיכולוגיה יעילה מאוד בתחומים אלה. דבר נוסף שכתבת הוא שחשוב לאנשים שעברו טראומות להבין שמה שקרה להם ''חיצוני'' להם. שוב, זו אי-הבנה גמורה לומר שהבודהיזם טוען שכל מה שקורה לנו קורה בתוכנו. ישנו דימוי בודהיסטי נפוץ שמתאר נקודה זו: בכדי שנבט ינבוט נחוץ הזרע, ונחוצים גם האדמה, המים, הדשן, אור השמש וכן הלאה. כל הגורמים חייבים לחבור יחד. באופן דומה, התודעה שלנו אחראית לכל מה שקורה לנו, היא הסיבה, אבל הנסיבות חשובות בדיוק באותה המידה. בודהיסט שיאמר לאישה שנאנסה באופן ברוטלי ''זו אשמתך! את אחראית למה שקרה לך!'' איננו בודהיסט בעיניי. זו נקודה קריטית. המטרה היחידה בדיון הבודהיסטי על סבל היא לעזור לעצמנו ולזולת, להפחית את הסבל, לא להעצים אותו. להפוך לאנשים אמפתיים וחומלים יותר, לא שיפוטיים יותר. בקיצור רב, אני מסכים איתך. הסוד הוא תמיד באיזון. בודהה קרא לתורתו ''דרך האמצע'', בדיוק מסיבה זו.

      הגב לתגובה זו

  • 5.

    מדהים

    יאסון, 12/02/08 12:12

    איך שהבודהיזם מתעלם לחלוטין מהשאלות המרכזיות שמציקות לאדם, כגון משמעות הקיום, מטרת החיים, מוגבלות התודעה וכו'. תורת חיים שכל מטרתה למנוע סבל נראית לי בהגדרה אגואיסטית למדי, כלומר מחזקת את השיעבוד לאגו במקום ללמד איך להשתחרר ממנו.

    הגב לתגובה זו

    • השאלות שמציקות לאדם

      הבודהיזם, 13/02/08 18:53

      הבודהיזם מעשי מאוד, לכן הוא ממוקד יותר בטכניקות פסיכולוגיות שישפרו את איכות החיים מאשר בשאלות על משמעות החיים. לכל אחד יש נטיות שונות ומשמעות שונה בחיים. אין משמעות אחת גדולה, כי אנחנו בוראים את עולמנו ואחראים לו. בקשר לסבל: המטרה הבודהיסטית של מניעת סבל לא מתייחסת רק לסבל האישי אלא לסבל של כל יצור חי. המטרה היא להקל על חיי הזולת, ולראות את עצמנו כאחד מתוך הכלל, בלי אגו שגורם לנו להרגיש שאנחנו הכי חשובים בעולם. אם בודהיסט היה אמור לחשוב רק על עצמו, הייתי מסכים אתך ואומר שהבודהיזם אגואיסטי. אבל זה לא המצב.

      הגב לתגובה זו

  • 4.

    �ה ַבֽםַֹ וז �ה ֺּהָ ַבֳבד ַבׁזֽם

    Jaqueline, 12/02/08 12:05

    כך כתב נגיב מחפוד (פרס נובל לספרות 1988) : ''אומנות החיים , היא האומנות למנוע הכאב הרוחני'' לדעתי אין לאדם כוחות לשלוט ב אושרו או ב סבלו ,כולנו יחד עם כלל החי וכל האבק הקוסמי רוקדים לפי אזה לחן עצוב ומסתורי המושר מרחוק על ידי חלילן בלתי נראה .כולנו נסחפים ללא שום ישע ע''י הריקוד הנצחי הזה ה: ''פנדמוניום'' =Pandaemonium =The paramount dance of all demons

    הגב לתגובה זו

  • 3.

    הכל יחסי

    הכל זמני, 12/02/08 10:49

    ברור שאם אתה מסוגל להנמיך ציפיות (מעצמך ובכלל)ולהתאים עצמך למה שקורה - אתה במובן מסויים מאושר- או לפחות סובל פחות. הסבל או חוסר האושר חוזר אלינו כבומרנג כאשר לא מתאים לנו מה שקורה וזה מה שאנחנו רוצים לשנות. אם זה בתוך עצמנו או מחוצה לנו. כלומר היכולת שלנו כבני אדם - לבחור, לקחת אחריות, מעמידה את היכולת שלנו להיות מאושרים במבחן. מה הלאה??

    הגב לתגובה זו

  • 2.

    Buddhist Dharma versus ''Hinduist Dharma

    Jaqueline, 12/02/08 10:07

    אמנם בבודהיסם ,דהרמה היא דרך תורתו של בודהא המובילה ל ''הארה'' אבל דהרמה ב ''הינדואיסם'' למשל , זה כלל החוקים והעקרונות אשר שולטים בגלגל היקום (וגלגל החיים) מתוך זה רואים גם סמל הגלגל על הדגל הלאומי של הודו .זה גם הדרכה לשמור על ה''סדר החברתי ומנהגי החברה'' Drawing upon the Kabbalist and Buddhist consists of hundred and eight ''seed passages'', each a brief insight into divine mysteries of life,pain, death, and wonder. The Dharma Road advises us to dump all avidity, acquisitiveness, and greed

    הגב לתגובה זו

  • 1.

    תודה. (ל''ת)

    A, 12/02/08 08:50

    הגב לתגובה זו