שוקולדים מפוחתי סוכר משתמשים בסוגים שונים של פחמימות במקום סכרים. התוצאה היא שמחזור עליית הסוכר בדם - קריסה - אכילה נשבר, ותחושת הרעב הכללי יורדת. על מוצר כזה שבאמת עובד אפשר לשלם יותר.
הבעיה היא ב''מופחתי שומן'' למיניהם: מוצרים כאלו מרמים את הצרכן בכותרת לפיה הם בריאים, אבל במציאות הם מכילים מרכיבים משמינים כמו סוכר, או שחסרים בהם אבות מזון כמו חלבונים. ביוגורטים מפוחתי שומן רבים יש 20% סוכר, בעגות ועוגיות מפחתות שומן יש 35%+ סוכר, בארוחות מוכנות ''דלות שומן'' לפעמים אין מספיק חלבון משום שהוא גורם שמקושר לשומן. ממוצרים כאלו עדיף להתרחק, וליצור אלטרנטיבות זולות בעצמיכם.
במקום מעדני חלב ''דלי שומן'' עתירי סוכר אפשר לקחת גבינה רכה רגילה (יש גרסאות 12 חלבון, 4 פחמימות, 5 שומן) ולהוסיף ממתיק מלאכותי, ריבת דייט, תמצית וניל, או אבקת שוקולד ללא סוכר.
במקום ארוחות מוכנות ''דלות שומן'' תכינו בעצמכם את הבשר או הסויה, ותוסיפו מנה קטנה של ירקות/רוטב שנועד לתבל את הבשר/סויה, כמו במטבח הצרפתי במקום ביחס האנגלוסקסי של 2 ירקות ל1 בשר/סויה
ולא לפחד משומן בלתי רווי טבעי. רק שומן רווי ''מצטרף'' לשומן בגוף.
הגב לתגובה זו