חשוב להסתכל על קצב הפירוק (אינדקס גליקמי), רוב חולי הסכרת היו יכולים לאכול פירות בלי הגבלה, אם היו מקפידים לאכול בארוחות ובשאר הזמן רק מזון מלא ובריא. אבל בגלל שהם אוכלים פסטה לחם ותפוח אדמה ועוד ערימת שטויות שהדאטיקניות רושמות בתפריט, הם על סוכר גבוה על הזמן ומוגבלים בפירות.
אבל זה סוכר פירות, רוב תכולת האבטיח היא מים, והסוכר הזה מתפרק בגוף הרבה יותר מהר מסוכר מעובד. ברור שלא צריך להפריז, אבל לא הייתי דואג יותר מדי, כי אנשים בדרך כלל לא אוכלים אבטיח כל יום.