ילדים שמנים, לרוב הם נצר לשושלת או לכל הפחות להורים שמנים...מה שמסביר את הבעיה ועל מה כדאי לשים דגש. העצות בכתוב דלעיל, יעילות ונכונות אך יכולות לבוא מספר שלבים בהמשך הדרך לתזונה נכונה. לגבי הלביבה-למה להשמיצה? בהחלט ניתן להכינה כך שתהיה ''מאכל בריאות'' כהגדרת הכתוב דלעיל .הבעיה הינה בטיגון. לביבה אפויה, ששמן מזין(זית למשל)נוצק עליה לאחר האפיה במינון נמוך בעלת רכיבי ירקות שונים ומשונים:בטטה, קישואים, בצל, תפו''א, זיתים וגם שבולת שועל ו/או אגוזים למיניהם ועוד כיד הדימיון, כולם או חלקם היא אכן מאכל מזין.להתעלל בילד שמן ולהטפל אליו אינה הדרך. זה הרבה יותר עמוק ומגיע מ''רוח המפקד'' בבית.