א. ירקות בכלל וירקות אורגניים בפרט יקרים באירופה במאות אחוזים מאשר בארץ. זו הסיבה שכאן הם מצרך עממי יותר.
ב. ירקות אורגניים בקנייה ישירות מהחקלאי זולה יותר מבחניות הטבע. לרוב זה כרוך בשירות משלוחים ולא בהגעה למקום. נעשים מאמצים להוזיל את עלויות המשלוח על ידי קואופורטיבים או התארגנויות קהילתיות אחרות.
ג. לירק שנקטף בו ביום ונשלח את הלקוח יש לרוב חיי מדף ארוכים לא פחות מלירק שהגיע למדף בסופר אחרי ארבע ימים של התגלגלות בשווקים סיטונאים.
ד. אפשרי להזין משפחה בתזונה אורגנית, אם מחליטים שבוחרים בבריאות טובה. זה ממילא כרוך בוויתור על מלא מלא ג'אנק-פוד לא זול שעניי עמנו הם הראשונים לצרוך (וגם לשלם על זה במחלות ובפגעים שונים) או על הוצאות מיותרות או מזיקות אחרות.
ה. כמו בכל תחום - אם יהיה יותר ביקוש ויותר היצע תתעורר תחרות רבה והמחירים ירדו עוד יותר.
ו. והכי חשוב: מאיפה הבאת את הקישקוש האחרון על תצרוכת מים גבוהה יותר בחקלאות אורגנית!?
כותב המאמר קורא לשינוי ואתה מציב לו את המציאות בפנים.