החלב הוא אחד ממקורות התזונה העשירים שיש. הרי הוא צריך לספק את צרכיו של היונק במלואם! מכיל את כל אבות המזון (פחמימות, שומנים וחלבון בהרכב הנחוץ לגוף - למשל חלבון בערך של 100 מול 60 של סויה ו 0 של גלטין), ויטמינים, מינרלים ועוד.
לכל התינוקות יש את האנזים המפרק לקטוז, אבל בהתבגרותם, בהתאם לרקע הגנטי, בחלק מהמבוגרים אין את האנזים.
כ- 95% מהמבוגרים ממוצא קווקזי (''לבנים'' - אירופה, אגן הים התיכון, ארצות ערב פרס והודו) , יש את האנזים המפרק לקטוז. אין זה המצב אצל המבוגרים ממוצא אסיאתי-דרום מזרח אסיה- סין יפן קוריאה תאילנד וכו', בינהם רק לכ 5% מהמבוגרים יש את האנזים. ל95% אין ולכן כשיצרכו חלב ומוצריו הלקטוז לא יתפרק ע''י האנזים אלא ע''י חיידקי המעי ויגרום לגזים, ולכן לאי נוחות וכאבי בטן. (משם המספר 70% בכתבה. ) במטבחים האלו- אין חלב!! אין חלב במסעדה סינית או יפנית
בשום פנים החלב אינו ''סותם'' ''חודר לדם'' ושאר השטויות שכתבת.
אין כל רע בטבעונות שפויה, אבל זו עבודה קשה להשאר בריא ולהאריך חיים וגם להנות מאוכל בטבעונות.
הורמונים יש דוקא בסויה למשל- פיטואסטרוגנים שיכולים להיות אחראים לנזקים