|
|
עד כה: 3 תגובות, ב- 1 דיונים.
|
|
|
|
|
|
הוסף תגובה
|
|
 |
1.
מונוסודיום גלוטומט
צפונית,
10/01/05 16:03
| השמרו ממונוסודיום גלוטומט זה רעל צרוף. שרוב המזונות האבקות הרטבים והמאכלים המוכנים והמסעדות משתמשים בו כי הוא מדגיש את הטעם ומרכך בשרים. רק קהל צרכנים מודע ומורד ישנה את ההרעלה ההמונית. פעם לאוסם היתה אבקת מרק זך שלא הכילה מונוסודיום אך ירדה מהמדף. קיימת אצל חלק מהאנשים רגישות למונוסודיום הגורמת לכאבי ראש. אם הייתם במסעדה סינית או תיאלנדית בעיקר וחטפתם כאב ראש זו קרוב לוודאי הסיבה, מאחר והם משתמשים בכמויות גדולות במיוחד. כיום יש למצוא מוצרים שמצויין על אריזתם ללא מונוסודיום, העדיפו אותם.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
הסוכר שיש ביופלה יותר מסוכן
מומחה,
15/01/05 18:52
| את טועה ומטעה - הסיכון היחידי בחומר הזה הוא לשבור שיניים בגלל השם המסובך. למעט אנשים שרגישים אליו וגם אצלם האפקט הוא זמני וחולף, אין במונוסודיום שום סיכון.
הגב לתגובה זו
|
|
 |
שטויות
חיפאי,
חיפה,
12/01/05 22:57
| בעגבניה אחת יש יותר מונוסודיום גלוטמט מאשר בשקית שלמה של אבקת מרק. מונוסודיום גלוטמט הוא מלח של חומצה גלוטמית, אשר נמצא באופן טבעי בבשר, ירקות ואפילו בחלב אם. אם למישהו יש רגישות לחומר, אז שיזהר, אבל אף אחד לא קורא לשומשום למשל רעל צרוף רק בגלל שיש אנשים שאלרגים אליו.
הגב לתגובה זו
|
|
|
|
|