1 טחול, בקשו מהקצב לעשות כיס עמוק , מאחד הקצוות, וגם להוציא חלק מהתוכן - זה עם מיני ורידים וחוטים.
3-4 בצלים -מצאי פרוסות, מטוגנים.
300 גרם כבד עוף מטוגן - חרוך בחוץ וורוד ואפילו נא בפנים.
100 גר' שמלץ (אם לא אז שומן אחר)
250גר' בשר קצוץ מטוגן בשמן שטוגן הבצל.
כוס ג'ריש שהושרה 10 דקות במים, סונן ונסחט.
10-15 שיני שום, אפשר להשחים קלות .
פלפל ומלח
רצוי- פלפל אדום חריף או אפילו שאטה קצוץ.
לערבב את חמרי המילוי.
למלא את הטחול
לתפור.
לצפות היטב בנייר כסף, מהסוג הרחב, שיהיה אטום לחלוטין.
להכניס לתנור מחומם מראש.
לאפות 200 מעלות שעתים.
להוציא ולפתוח את נייר הכסף בקערה - לאסוף את הנוזלים.
להשחים בתנור כ 20 דקות.
אחרי שמוכן, לתת לנתח ''לנוח'' - שלא יתפרק עם חיתוכו. עדיף לצנן, לקרר, לעטוף מידי פעם כמה פרוסות בנייר כסף עם מעט רוטב - שלא יתייבש, לחמם בתנור - ב 120 מעלות, אח''כ בחום גבוה יותר.
הרוטב:
לצמצם בקבור יין אדום לחצי, להוסיף הרוטב לסיר, לצמצם שוב לכמות של חצי בקבוק.
בסיר אחר - להכין קרמל מצי כוס סוכר חום, פלפל ופלפל חריף, להוסיף 5 שיני שום קצות, להוסיף לאט את תערובת היין החמה, בזהירות שלא יתפרק, להמליח.
הגשה:
על כל פרוסה, להוסיף רוטב.
תוספת:
להזהיב בצל קצוץ, להוסיף קוביות גזר, קוביות בטטה, לטגן לזיגוג, להוסיף פירות מיובשים- צימוקים, שזיפים, משמש.
קוביות שזיף.
צ'ילי, מלח פלפל.
להוסיף חצי קילו חיטה, להשחים.
3 כף סוכר חום .
מים לכיסוי + 2 כוסות.
להרתיח. לכסות להעביר לתנור.
לאפות 2 עד 6 שעות, 120 מעלות.
לבדוק מדי פעם אם צריך להוסיף נוזלים.
להגשה - להוסיף גרגרי רימון.