איזה מתכונים מופלצים. ארטישוק ירושלמי מדהים בפני עצמו. למה להרוס לכולם את המצב רוח עם ההתחכמויות האלה?
פרסומת לשפית הצעירה כנראה., שבינתיים סובלת מנפחת-אגו (מחלה קשה וכרונית).
מה לעשות, השורש האדיר הזה שימש ומשמש שנים רבות כמרכיב חשוב במטבח הירושלמי, ואלף שנים לפני הטרנד הנוכחי. בדרך כלל מי שגידל אותו היו חקלאים ממוצא כורדי באזור מבשרת ציון והוא נימכר במיוחד בוק מחנה יהודה, ורק מעט גם ממקומות אחרים.
האם זהו אכן מקור השם? עד היום הכרתי את הסיפור כי הארטישוק הירושלמי היה דומיננטי במטבח הקהילה היהודית של וונציה שנקראה גם ''ירושלים הקטנה'' ומכאן מקור השם. האם מישהו יכול לפתור את הדילמה?
הירק במקור בא מצפון אמריקה האיטלקים שכאילו גילו את אמריקה גילו את הירק שהיה במקור מיועד למאכל בהמות ( למרות טעמו המעולה) וכפי שנאמר בכתבה שיבוש לשוני הביא עם השנים לשמו של הארטישוק ירושלמי