ברנדי הוא תהליך ייצור בשיטת הזיקוק הרציף של כהילים. הוא מיוצר לרוב מענבים, אבל אפשר לייצר ברנדי גם מתפוחים למשל, כמו הקלבאדוס המפורסם של נורמנדי.
למרות שיש יוצאים מהכלל שמזקקים חליטות צמחיות וקוראות לזה ברנדי (ע''ע METAXA ביווני) אך בדר''כ אלה ענבים.
לאחר הזיקוק של היין (לבן ברוב הכמעט מוחלט) הוא עובר ליישון בחביות עץ למשך של שנתיים עד זמן לא מוגבל (כעקרון כמה שיותר זמן כך איכות המשקה עולה כי הוא צובר ''איכויות'' הקוניאק הכי מבוגר שטעמתי היה בן 60 שנה לערך והוא היה פשוט מעבר לתיאור, אין צורך להוסיף שבקבוק משקה שכזה עולה בהרבה על השכר הממוצע במשק)
בזמן זה הוא הופך למשקה המקבל צבע זהוב עמוק וניחוח ייחודי. ברנדי רגיל מיוצר בחוזק 40%-45% אלכוהול, אולם יש מקרים שהחוזק מגיע אף ל-60%. ראשית ייצורו של הברנדי באזור קוניאק שבצרפת (ועל שמו קרוי הברנדי המפורסם ביותר)