אוכל אשכנזי הפך לבעייתי במקומותינו: חלף והלך הדור אשר ישב על הסירים עם הבצלים והשומים בין יהופיץ לכתריאליבקה. שמאלץ הרינג בל יראה במקומותינו.
בנוסף אין האוכל זה מתאים לאקלימנו. רוב טבחיו היו גם מגישים אותו חסר טעם ותיבול , כך שהפך מוקצה ע''י לא מזרח אירופאים, שגם ניצחו (בצדק) בקרב על הקולינריה הישראלית.
אז מי שחפצה נפשו להאביס עצמו במיני דגים ממולאים, צ'ולנט בולבוסין מבושלים וכיוצא בהם, להלן המקומות שאני מכירם:
קטון בדיזינגוף, גילה בוגר מגילי המופלג. נקיה, סימפטית, טעימה, לא זולה.
סנדר, הייתה בלוינסקי פינת עליה, עברה ללוינסקי לכוון מזרח. את סנדר עצמו לא הכרתי, אבל כאשר הייתה בבעלות דוד ז''ל, סעדתי שם מידי פעם. חמין מעולה שחום עם ניחוח מדהים (מעניין שחמצית בולסיו היו לא לבנבני עור אלא מהעדות שיודעות להעריך מזון), טחול ממולא (לא חריף כמו טריפוליטאי, אבל טעים) וכן הלאה, לא יקר ''בשמים''. שווה.
אורלי, רח' אלנבי - מול הדאר בכיכר המושבות. פרט לעוף בגריל, מהטובים בארץ, אין פה בשורה קולינארית מיוחדת. זו אינה מסעדה, זו מסבאה (עם א' !!!), מכאן תצאו שבעים. לא שבעתם? אדון אריה יעלב וימהר לגדוש צלחתכם שוב! בישול אשכנזי ללא יומרות, הכל אכיל ++, זול - -, אוירה של בית תמחוי. מומלץ למכחישי דיאטות ובעלי חסרון כיס. הצ'ולנט (ימי ג' ו') קצת קרמלי מדי.
פייגלע (מסעדת ציפורי) בז'בוטינסקי ליד פינת עקיבא בבני ברק, נקי מאד, משביא מאד, שקט מאד, טעים מאד, זול ? מאד מאד - נקודה. נא לא להכנס בלבוש לא צנוע . חובה לנסות ואח''כ להתמיד.
המסעדה של הלוי, רח' הרצל - בגבעת הרצל. שנים שלא ביקרתי במקום שלדעתי הוא היה המקדש האמיתי, העליה השבועית האמיתית לרגל נערכה בימי שישי בשעות הזריחה!!! כל ציפורי הגלות היו מגיעים ללגום וודקה של בוקר עם מיני מלוחים ומליחים, כדי שירחב המקום והנשמה לקראת הצולנט האלוהי ומיני כיסונים.
אלימלך - נקי, זול, טעים (ללא יומרות מיותרות) והכל בתוספת בירה מזוגה היטב , או שבירה נהדרת בתוספת אוכל . כך או כך הכל עניין של השקפה, לבוא לבירה או לאוכל ולבסוך לההנות משני העולמות.
אצל מתי (המקלל) ויוזק (השותק) , שכני אלימלך , מרח' מטלון. בית המרזח הפולני האחרון של חיים גורי, קיוסק בירה מיתולוגי עם געפעקלט (רשמתי נכון? ) שבפלצנית נקרא קונדביף, לשון כבושה, רגל קרושה, כבד קצוץ (מספיק עם המחלות של המלצרית - כי אין מלצרית, רק בשלנית), מלפפונים כבושים תוצרת בית והגולסטאר הטוב ביותר בארץ.
וזאת לפעם זאת , יען כי רעב נעשיתי , ואני קופץ לקיוסק הבירה והאוכל המרוקאי של בבר ברעננה (בורוכוב פינת סמטת הנגב לאיזה עסבנה עם קוקלה וגולדסטאר.
מודה על הזכות כל יום ראשון אצל הצדיק איתי מהחומוס של הג'נג'י בקיבוץ עינת.