• 93.

    השיר ירושלים שלי

    Presto, 07/04/09 23:37

    בכלל לא של יהורם גאון. הזמר הוא מוטי פליישר

  • 92.

    טוב שחומוס אסף לא ברשימה

    תמיר, 04/01/08 23:43

    חומוס טוב ושומר על עקביות ברמה.החומוס הטוב באזור צפון תל אביב

  • 91.

    תשארו בתל אביב ואבו גוש ותשאירו לנו את נצרת - פראיירים (ל''ת)

    ניצה, 27/11/07 08:52

  • 90.

    חומוס אשכרה זה למביני עניין

    זועבי, 17/11/07 23:09

    לא לילדים שלא יודעים להתמודד עם יציקות אימתניות בקיבתם.

    וניתן רק להודות לאל, על קיומו של חומוס אשכרה!

  • 89.

    קצת (הרבה) על חומוס...

    עידן, 14/11/07 19:05

    חומוס.
    איזה טעים זה חומוס!!
    איפושהוא בינקותי נלקחתי אל מקום קטן (שבינתים גדל, אך עדיין קטן מלהכיל את מעריציו) בלב השוק של עכו. את השם כבר שמעתם, סעיד. מי שטעם יודע שאין תחרות. פשוט אין. אמנם זה עניין של טעם, אבל רק אדם חסר חוש טעם יגיד שיש חומוס טוב יותר ממנו.
    לאחר התמכרות קצרה למאכל, התחלתי לשוטט בארץ, משלב את אהבתי למין הנשי ולחומוס. כל פעם מוצא בחורה באיזור אחר בארץ, וחוקר את החומוסיות באיזור. לאחר סקירה די מקיפה (לירושלים אני לא מוכן להגיע בשביל בחורה- דווקא בשביל ''חומוס לינא''(אני יודע שזה במזרח ירושלים) שעוד לא טעמתי, יש על מה לדבר) הגעתי למסקנה גורפת שהחומוס הצפוני הרבה יותר טוב (הפול הדרומי טוב יותר- קשור גם לחומרי גלם). אחרי סעיד מדורג האיש והאגדה מכפר יאסיף (אבו אדהם), שפתח סניף בקרליבך (משמש כחומוס מס 1 במרכז- למרות שבכפר הרבה יותר טעים), אחריו ולאו דווקא בסדר מחייב יש חומוסיות בצפון כמו א-שייח בנצרת (קליל ומיוחד מאוד!! מומלץ לחומוסולוגים מומחים שמעוניינים במשהו שונה), עיסא המעולה (דומה לאבו אדהם) וסוהילא בעכו, גם שאמסייה סביר (אם אתם מוכנים לסבול את ריח הטיגון שנדבק לבגדים), חמודי קצת פחות (פלאפל טוב).
    במג'ד אל כרום (ליד כרמיאל) יש במרכז הכפר משהו נחמד שאיני זוכר את שמו (משהו כמו ''טעם וריח''). בגולן אין משהו נורמלי.
    בחיפה יש שאקר ושכנו פארג' בכיכר פריז (לא להיכנס בטעות אפילו לאבו יוסוף- מזעזע), נחמדים מאוד אם אתם באיזור, למרות שבחוף שמן יש מסעדת פועלים ערבית מאחורי תחנת דלק, שם יש חומוס יותר רציני (לדאוג שיגיע טרי לצלחת).
    אם נדרים לת''א, אחרי הסניף של אבו אדהם, יש כמה חומוסיות טובות, אשכרה בטעמה הירושלמי (גרגרים מהזן הגדול ולא הבלאדי, והרבה כמון), מרכז החומוס האסלי ביפו (טעם שומשומי עדין ומצוין), ויסלחו התלאביבים, אבל אין לי מושג מה הם מוצאים באבו חסן (מסבחה טובה, חומוס בינוני מינוס, במנות שלא משביעות ילדה), ישנו את משאוושה שטוענת שיש לה חומוס גלילי ולא מצליחה לספק את הסחורה, מעבר לכביש את הסניף של פינתי (לא רע), חומוס אסף שהוא סביר מינוס, חומוס אסלי המזעזע, ועוד שפע חומוס שחלקו לא ראוי למאכל אדם. קצת מחוץ לתל אביב יש ברעננה את תנעמי (כנראה תימנים) שלקחו מאשכרה את תואר החומוס היהודי המצטיין. על חליל ברמלה ומסבחתו המופלאה כבר נשפכו סופרלטיבים לרוב. גם בהדונס לא רע (אם כי אפשר להחליף את שיטת ההגשה המגוכחת). דרומה משם לא מצאתי חומוס ראוי, יש את המוסד הבארשבעי שנקרא בית הפול (עיר עתיקה), שחומוס זה לא מה שמוגש שם. ליד האוניברסיטה יש את חמסה שהגישה מסבחה הכי טובה באיזור (ולא שהיתה מדהימה) עד שהתחלפו הבעלים והמקום קצת נפל, ובצד השני של האוניברסיטה (ליד מעונות ג) יש עוד יהודי שחושב שהוא יודע להכין חומוס (הוא לא!!).
    באילת אין חומוס (דווקא חומוסייה יש אחת), אז אתם מוזמנים להרים את הכפפה ולפתוח שם משהו.
    אני בטוח שיש עוד הרבה חומוס בארץ (לא גבעתיים- תתפתחו!). בכל כפר ערבי או צומת נפתחת חומוסייה- את הרציניים (מחוץ לירושלים) אני רוצה לחשוב שטעמתי, וגם אם שכחתי מישהו אני מתנצל.

    שיהיה בתאבון, ואני מקווה שאני אצליח לאזור כוחות לעשות טור דה חומוס בבירתנו!!

  • 88.

    אשכרה הכי טעים בתל אביב

    שף מצרפת, 13/11/07 01:01

    אשכרה הכי טעים בתל אביב!

  • 87.

    איזו כתבה מקושקשת, ותגובות עוד יותר מופרכות.

    ארז, 12/11/07 17:38

    חומוס זה אוכל בסיסי ופשוט, אין בו שום ''קסם'', לא צריך להיות ערבי או מזרחי בשביל להכין אותו טוב... הכל, אבל הכל תלוי בסוג הגרגירים (יש שניים, זה לא כל כך משנה) סוג הטחינה (שתהיה משכם)
    ו... ה ת ו ס פ ו ת !!! שמן טוב, חריף (ירוק), ביצה וכו' הם שעושים את החומוס, ובגלל זה אתם תמשיכו לטחון חומוס מעאפן במסעדות ה''מיתולוגיות'' ואנחנו נאכל מנה מעולה באבו-אדהם קרליבך עם שאר העם, שלא ''מבין בחומוס'' אבל מבין בטעים.

    • ארז

      רועי, 13/11/07 10:56

      תודה שעשית סדר בדברים והבאת אותה באמת היחידה אל מול כל הקשקשנים. תגיד אתה פנוי?

      • שני דבילים.

        עידן, 14/11/07 19:09

        יש שני גדלים עיקריים לגרגיר, יש עשרות זנים. לגבי מקור הטחינה, הדעות חלוקות, שכם מצוינת (יונה...), אבל החומוס של סעיד מעולה, והוא לא משתמש ביונה.
        הקיצר, יש הרבה בחומוס מעבר לשני המרכיבים העיקריים האלה, שרק בהם הגיוון הוא רב.

        כמו להגיד (והמטאפורה היא ע''מ להשתמש במונחים מעולמכם) שיש שני סוגי ענבים, אדום ולבן, וכל היינות הם אותו הדבר...

  • 86.

    חומוס

    נאוה ר''ג, 12/11/07 12:39

    ל- ד' 29 - אתה בטח מרוקאי גזען.
    לעצם הענין: תנסו להכין חומוס לבד.
    ליגה. חבל''ז.
    להשרות חומוס ללילה. לשפוך המים לשים מים חדשים, להרתיח (אפשר עם קמצוץ סודה לשתיה) לבשל עד שרך.
    להכניס 3/4 מהכמות המבושלת לפוד פרוססור, לטחון למרקם רצוי.
    להוסיף מלח, לימון, שום כתוש, טחינה.
    זה החומוס הבסיסי.
    להתחיל להתפרע: למרוח בצלחת,
    לפזר חומוסים שלמים, שמן זית, פלפל ירוק ואדום חריפים קצוצים עם לימון, פפריקה, פטרוזיליה ומה שתרצו.
    לאכול עם פיתה חמה.
    תענוג כבר אמרתי ?

  • 85.

    החומוסיה הכי טובה בארץ היא ...

    חנן ענן, 09/11/07 13:36

    חומוסיה שפתוחה רק שעה אחת בשבוע. נוסעים 50 קילומטר מזרחית לג'נין. פוגשים בכניסה לכפר זקנה ערבייה בת 106 עם עין אחת ושן אחת, ורק היא מכירה את המקום ותדריך אותכם כיצד להגיע. החומוסיה מנוהלת ע''י אבו-XXX (כל שם עשוי להתאים) המקורי כמובן. אומרים שבעל המקום מכין את החומוס ידנית תוך כדי גירבוץ, מה שמעניק למנה טעם וריח יחודי, החביב על אנשי הייטק בעיקר, ומזכיר להם את ריחו של הבוס. המנה הממולצת היא חומוס עם ביצים, שישבו מבעוד מועד בשמש למשך 3 ימים. האגדה מספרת על לקוח בודד עם מעיים חסינות שאכל שם 5 פעמים וטרם אושפז...

    5 כוכבים בסולם חברה קדישא.

    • been there - it is overrated (ל''ת)

      ozi, 13/11/07 10:57

  • 84.

    עוד חומוסיות שאסור ולא מומלץ להיכנס

    אשכנזי וחומוסו, 07/11/07 21:08

    אבו דאבי בקינג ג'ורג'- חומוס דוחה ללא טעם וריח, משאוושה מלאה בשום. פשוט זוועה
    ''משוואשה'' בפינסקר- כנ''ל כמו אבו דאבי. הכי מצחיק שהחומוס שם מתוק, וגם החריף מתוק. גועל נפש.
    ''כנאפה'' בשדרות חן- גם, חומוס בלי טעם ולא אכיל.
    אבו סעיד ליד עזריאלי- זה מה שנקרא
    סניף של סעיד בעכו. אין שום קשר בין שני הסניפים. סעיד בעזריאלי זה בדיוק כמו השלושה שהזכרתי מעל
    פשוט גועל נפש.
    מה שמשותף לכל המקומות האלה שקוראים לעצם ''חומוסייה'' עלק, שאת
    כולם מנהלים וגם מכינים את החומוס,
    חבר'ה אשכנזים שהקשר בינם לחומוס זה כמו הקשר בין שוקולד לעמבה. תעשו טובה ותחזרו לעיסוקים האמיתיים שלכם, ותעזבו את החומוס במנוחה

  • 83.

    רואים שלא באמת בקרתם, לפחות בחלק מהמקומות, כבר די הרבה זמן

    חומוסיונר, 07/11/07 19:10

    אחרת הייתם אתם (ומגיבים אחרים שמתיימרים ''להבין'') יודעים כי אבו שוקרי המקורי המקורי, כבר מזמן לא נמצא במיקומו המקורי, אלא עבר והתמקם מול מסעדת קרוואן, פחות או יותר, באבו גוש. מה שכן, החומוס שם חרוב הוחרב בשנתיים האחרונות והוא אינו מזון מומלץ לבריות.

    • אבו שוקרי המקורי, מקורו בעיר העתיקה בירושלים ולא באבו גוש (ל''ת)

      סוסו, 07/11/07 21:23

  • 82.

    ההמלצות הכי טובות לחומוס, נמצאות בתגובה 18

    האיש והחומוס, 07/11/07 16:43

    חוץ מחומוס אסלי המצוין, כל מה שנאמר בכתבה הוא נכון. לזכותו של הכתב יאמר שפעם ראשונה מישהו כותב
    המלצות טובות ואמיתיות, ולא עושה יחסי ציבור כמו שבאבו אדהאם הבלוף
    עשו-זה מדהים כמה חברים יש להם בתקשורת.
    אשכרה, אבו אדהאם, אבו דאבי, חומוס סעיד ליד עזריאלי,''משאוושה'' בפינסקר, ''כנאפה'' בשדרות חן- כל אלה הן חומוסיות דוחות שאין להן שום קשר לדבר הזה
    שנקרא חומוס. שימו לב גם מי שמכין
    או בעלים או מנהל שם את החומוס, אלו חבר'ה אשכנזים(בלי גזענות)
    שבאו מהייטק ורצו לעשות ''הסבה מקצועית'' עלק, ופשוט נכנסו לתחום
    שאין, לא היה ולא יהיה להם שום קשר
    אליו. רוב האנשים שנכנסים אצלהם,
    אלו כל מיני תל אביבים פלצנים שלא
    טעמו בחיים שלהם חומוס טוב, כי מי שבאמת יודע מה זה חומוס טוב, לא
    יכנס למסעדות האלה שמעיזות לקרוא
    לעצמן ''חומוסיות''.
    רק בקשה קטנה לאותם הייטקיסטים-
    תעשו טובה לנו ולחומוס ותפרשו לכם
    לעיסוקים שבאמת מתאימים לכם

  • 81.

    בלי קשר, רציתי להמליץ על חומוס

    ניר, 06/11/07 22:10

    מעולה בפלורנטין פינת ויטל
    חומוס בית לחם
    חומוס מעולה בלי משחקים
    מקבלים לשולחן מלפפון חמוץ
    ופלחי בצל
    יחד עם החומוס מגיע רוטב טטבילי
    אני נוהג לתבל איתו את הסלט
    יש גם פול ומסבחה

  • 80.

    החומוסייה ,רמת השרון .הדבר הבא............ (ל''ת)

    ח ר ו ב, 06/11/07 20:05

  • 79.

    רוי ,אתה מבין בחומוס. אחלה כתבה. (ל''ת)

    ח ר ו ב, 06/11/07 20:04

  • 78.

    מעדן חדש - גפילטע חומוס

    רן, 06/11/07 01:41

    אמי פולניה גזעית ואבי פרענק. אמי מכינה דג ממולא חומוס. ממש טעים.

    • תודה ששיתפת ותנחומי על האם הפולניה "הגזעית". (ל''ת)

      וואו, 06/11/07 11:04

  • 77.

    עזורה בירושלים- חומוס מצויין! (ל''ת)

    אין כמוני, 06/11/07 00:44

  • 76.

    סליחה! מי אתה ?

    מסבחה, 05/11/07 21:08

    בלו בס זה אחלה חומוס ואחלה מקום ומלצריות מקסימות ולא בהכרך רזות ,ולא מסתובבים שם כל מיני תמהונים כמו שציינת מסתובבים שם כולם כולם שמעת , אין שם רק פריקים או רק דוקטורים או רק הייטקים או מוסכניקים יש שם מהכל וזה מה שיפה שם במקום ההזוי קסום הזה כולם באים לאכול חומוס טעים בהאבה אחת שאוהבת את המקום ובטח לא היחידה.

  • 75.

    עניין של טעם...

    Humusman, 05/11/07 18:25

    בתור אחד שאכל חומוס בכמעט כל חומוסיות עכו, חיפה, ת''א, יפו, ירושלים והגליל, אני חייב לאמר שיש פשוט הרבה חומוסים טובים בארץ....כל השאר זה עניין של טעם. אפילו חומוס אשכרה שבפעם הראשונה שאכלתי בו נראה לי ירוד ודלוח, בפעמים הבאות דווקא היה נחמד. אז בסך הכל זה עניין של טעם שהתרגלנו אליו, מי שאוהב חומוס טחינתי יאהב את סעיד, מי שאוהב חומוס גס יותר יאהב את החומוסים ביפו.....זה הכל, כולה משחה, טעימה, אבל שונה ממקום למקום ועדיין טעימה בצורות שונות ובמרקמים שונים....למרות זאת אני עדיין ממליץ על החומוסים בגליל (יאסיף, עכו, מג'דל כרום), עניין של אווירת חומוס....ולא של סטקייה או מסעדה מזרחית.....

  • 74.

    איפה סעיד??? (ל''ת)

    לא כולם גרים, 05/11/07 17:14

    • מדובר ב-10 החומוסיות שמעריכים יותר מדי

      H, 05/11/07 19:16

      כך שחומוס אדיר ואותנטי כמו של סעיד בעכו לא יכול להיות ברשימה כזאת......

  • 73.

    החומוסיות החיפאיות פשוט טובות יותר

    פפ, 05/11/07 16:16

    א. אבו שאקר
    ב. פרג'
    שתיהן דלת ליד דלת ברח' המגינים (קצת לפני בית המשפט)

    ג. אבו מרון - ליד המסגד (אחרי בית המשפט)

    ד. ינשוף חומוס - מרכז הכרמל (רק לגזענים מטומטמים שחייבים לאכול רק אצל יהודים, ומוכנים להסתפק בחומוס טוב מאוד במקום מצויין)

    • קיצר בשביל חומוס אותנטי

      חיפה, 05/11/07 22:07

      צריך לאכול אצל הערבים. אין כמו אבו יוסוף.

      • להזכיר את אבו יוסף בנשימה אחת עם שאקר?

        אמיר, 08/11/07 08:02

        אבו יוסף מסעדה טובה עם חומוס לא רע, אבל איפה הם ואיפה אבו שאקר (כמו שציין מישהו לפני בעיקר כאשר אום שאקר מכינה אותו).

        אבו חסן מס' 1 בארץ.

        טעם וריח במג'דל כרום לא רע בכלל.

        כמו שכתבתי קודם, לא תצליחו לשכנע אותי שחומוס סעיד זה הבלוף הכי גדול בין החומוסיות.
        בעכו הכי טוב זה חומוס עיסא (נמצא לא רחוק מסוהילה).

        • עיסא בכניסה לשוק ואם לא אצלו

          צודק, 24/11/07 14:22

          אז רק אצלי בבית!

          אכלתי פעם אחת אצל סעיד ונדרתי נדר לא לחזור אליו; גועל נפש של משחה מוצפת בשמן זית חלבי

    • הכי טוב בחיפה

      חיפאית לשעבר, 25/11/07 21:30

      מסכימה עם כל מילה של 73. החומסיות הכי טובות נמצאות בחיפה. באה במיוחד מתל-אביב (כאן החומוס סתמי ממש!!)

  • 72.

    UZI HOUMUS IN NETANYA!!!

    UZI THE IRAQI, 05/11/07 16:06

    IN SHAAR HA EMEK ROAD
    THE BEST!!!
    LOVE U AND NEVER FORGET YOU UZI IN LONDON BDALAK!!!

    • צודק אבויה!

      צורי, 05/11/07 22:40

      עוזי העירקי מס' 1 בארץ!
      אבל בגלל שהתקשורת נגד הפריפריה לא יתנו במה אבויה!

  • 71.

    ח ו ב ה - חומוס חליל ביפו. (ל''ת)

    הכי טעים בארץ, 05/11/07 15:45

    • מאה אחוז צודק! (ל''ת)

      אייל, 22/12/07 03:40

  • 70.

    החומס הכי טוב

    אק, 05/11/07 15:45

    האם טעמתם את החומס של תנעמי ברחוב אחוזה רעננה לדעתי הוא הטוב ביותר

  • 69.

    חיפה אבו שאקר כשהאמא מכינה

    רמי, 05/11/07 15:29

    מעולה משוואשה מהטובים בארץ.
    אבו מרון סתמי החומוס ומשוואשה השארתי חצי צלחת כנ''ל אצל פראג.
    בתל אביב אבו חסן ואשכרה.
    רוני פול השארתי חצי צלחת.
    עכו סעיד.
    זה סקר החומוס שלי מאלה שהתנסתי

  • 68.

    החומוס של אמא שלי - הכי טוב!!! (ל''ת)

    בן של, 05/11/07 15:09

  • 67.

    בן עזה לברלין בירושלים - מקום

    בן, 05/11/07 15:02

    פשוט בלי דאווין, וחומוס סבבה..

    • אם אתה אוהב חומוס מקופסא (ל''ת)

      נועם, 05/11/07 15:58

  • 66.

    לא לאכול במקום שבנוי על מוניטין.

    מני, 05/11/07 14:44

    מיד אחרי ההצלחה הרמה יורדת כי הטמבל הישראלי הממוצע ימשיך לבוא וגם ימליץ לחבריו.ובעל הבית מתחיל לזייף עם האוכל וצוחק כל הדרך אל הבנק.

  • 65.

    אז איפה כן??

    אילנה, 05/11/07 14:22

    אז איפה כן כדאי לאכול חומוס טוב??

    • כנסי לתגובה 17 ו-30 (ל''ת)

      חומוס, 05/11/07 14:57

      • סליחה, כנסי לתגובה 18 (ל''ת)

        סוסו, 07/11/07 16:18

  • 64.

    הכי טוב לעשות בבית להלן מתכון:

    אורית, 05/11/07 13:34

    250 גר' חומוס גרגירים קטנים שעבר השריית לילה, מבושל כשעתיים בסיר עם מים, (מומלץ להוסיף רבע כפית סודה לשתיה לסיר ואז לבשל)
    250 גר' טחינה גולמית (ללא טיבול)
    שן שום
    מיץ מלימון אחד
    מלח לפי הטעם (כחצי כפית)
    כמון (לא הכרחי, רק למי שאוהב)
    לטחון הכל, אפשר עם ה "מקל"
    החומוס נפלא כשזה חמים, בתאבון!!!

    • תמירו את הסודה לשתיה באבקת אפיה

      עדיף, 24/11/07 14:23

      לסודה לשתיה טעם לוואי מעבר לעובדה שהיא נועדה לפתןח סתימות לא לרכך

  • 63.

    אין על קלבוני!!!!!

    יעל, 05/11/07 13:29

    אין, אין על החומוס הזה!!! הפלאפל שלו מעולה והצ'יפס והחומוס פול פשוט מדהים..... הסניף היפואי פי 10 יותר טוב מהנסיף החולוני.

  • 62.

    חומוס סעיד, עכו העתיקה (ל''ת)

    אבו עלי, 05/11/07 13:27

  • 61.

    תוסיפו גם את "עוזי" בנתניה

    מיש, 05/11/07 13:21

    הוא שם מיליון דברים בחומוס, וזה כבר לא נקרא חומוס.

    ת'כלס החומוס עצמו - כמו כל חומוסיה ממוצעת.

  • 60.

    חומוסיות טובות

    יוסי הגרגרן, 05/11/07 13:20

    בתור אחד שאוכל המון חומוס ולא משנה איפה
    אילו החומוסחות הטובובת ביותר כרגע בארץ:
    טבריה: עיסא
    עכו: סעיד למי שאוהב את החומוס קטיפתי ומלא בטחינה
    י-ם: חומוס בבא תלפיות החומוס עצמו די חסר תיבול כדי שלא יאפיל על התוספות כמו אמטריקוט, טלה קצוץ, טלה וחציל קלוי, קבב ועוד ועוד
    ולסיום: הכי טוב בארץ ואין על זה ויכוח חומוס לינא בעיר העתיקה בירושלים החומוס הכי טעים והכי טוב רק לשים לב שסגור ביום שני
    בתיאבון

    • החומוס הכי טוב

      אילה, 20/11/07 11:28

      מסכימה עם יוסי, ללינא בירושלים העתיקה יש את החומוס הכי טעים.

  • 59.

    על מה אתם מדברים, חומוס אבו-שוקרי מעולה

    שעול, 05/11/07 13:19

    לא כל החומוסיות המסחריות שנפתחו בכביש הראשי של אבו-גוש - רק אבו-שוקרי, בסימטה, ה-חומוס.

    פי 100 יותר טעים מאבו-חסן.

  • 58.

    אמרת חומוס, אמרת סעיד מעכו העתיקה (ל''ת)

    פליקס, 05/11/07 13:17

  • 57.

    ל 30 - אתה מלך ! ! ! (ל''ת)

    אריה, 05/11/07 13:14

  • 56.

    ובלי קשר

    חומוצ'יפסלט, 05/11/07 13:00

    את השיר שר מוטי פליישר

  • 55.

    חומוס מעולה בכפר מסר!!!!!!!!

    דודלי, 05/11/07 13:00

    בכפר מסר שבגליל התחתון, יש את החומסיה האותנטית והמעולה של עבד אל חאלק. זקן עם ידיים של זהב, פיתות טריות, שמן זית טבעי וחומוס מעדן. רחוק אבל שווה כל ביס!!!!!

  • 54.

    פשוט אין על אשכרה!

    מאור, 05/11/07 12:37

    הכי טובים!!!

    • אתה מתכוון הכי טובעים. אין מה לעשות חומוס אשכרה דוחה ומבחיל

      קוקי, 05/11/07 13:08

      ניסיתי כמה פעמים בהפרש של שנים
      לנגב שם. מה לעשות שהחומוס שלהם
      פשוט לא אכיל ודוחה

  • 53.

    חומוס בית לחם - בפלורנטין תא - הכי טוב בעולם (ל''ת)

    נתי, 05/11/07 12:34

  • 52.

    מי אתם בכלל?

    אלי, 05/11/07 12:29

    הכל עניין של טעם,והחומוס הכי טוב בארץ,הוא של לינה בתוך החומות בירושלים.
    תל אביבים מחשיבים עצמם למבינים גדולים,,,לכו ותלמדו קצת, שבחומוסיה,למשל,לא מדברים על "שרות".הרי עממיות,היא שם המשחק בחומוסיות.
    אז,פוזות תחפשו במסעדות גורמה.

  • 51.

    מבקרים ?

    חומוס, 05/11/07 12:18

    לפי הכתב וכל המגיבים למיניהם , רק הם מבינים באוכל. כלומר מי שטעמו שונה לא מבין בכלל, ואסור לו להתבטא או לחשונ אחרת.
    מספיק עם כל ההתנשאות.

    • מי אישר לך להתבטא כאן? (ל''ת)

      מבקר, 05/11/07 12:28

      • למבקר

        חומוס, 05/11/07 13:01

        מבקר כמוך

  • 50.

    חומוסיות הטובות

    אילנה, 05/11/07 12:09

    יהודים יקרים-תאכלו כשר! ותנו פרנסה לאחינו. אחדות העם!!!!!!!

  • 49.

    סאווילה בעכו ואבו-אדהאם בכפר יאסיף

    חמאסניק, 05/11/07 12:06

    החומוסיות המשובחות ביותר........
    אין כל כך מתחרים

    • סאווילה המלכה! (ל''ת)

      ל, 05/11/07 14:57

  • 48.

    חומוס בלו-באס בקרית שמונה הכי טעים בארץ! באחריות!

    טל כברי, 05/11/07 12:05

    חומוס טוב, שירות טוב, מחירים עממיים. מה צריך יותר מזה!

  • 47.

    חומוס בכלל זה אובר רייטד

    חימצה, 05/11/07 12:05

    חומוס בישראל הפך לאובססיה מטורפת. בעיקרון חומוס זה ממרח די טפל שמנגבים עים פיתה. מעל מוספים רטבים שונים ופול כדי לתת את הטעם אבל החומוס עצמו דיי טפל. זה שיש מסעדות שמוכרות רק חומוס זה הזוי לחלוטין. אין עוד מאכל בעולם שהוא כל כך בינוני וזוכה לכזו הערצה.

    • אתה סתם פלצן

      חימצון, 05/11/07 12:36

      אם אתה לא אוהב חומוס, זה לא אומר שזה לא טעים. יש אנשים שלהם זה כן טעים, והרייטינג העצום קובע.

      • צודק

        חמצמצון, 05/11/07 13:17

        נכון גאון שלי , הרוב גם רואה אופרות סבון וכוכב נולד ואותם בטח תגדיר כתוכניות איכות

    • לפי התגובה, אתה לא נראה אחד שנהנה או אוהב את החיים

      חבל, 05/11/07 13:36

      תגובה צינית של אדם מתוסכל

  • 46.

    רוי רגב המלך

    אני, 05/11/07 12:01

    אין מה להגיד - כשאתה צודק - אתה צודק

  • 45.

    החומסיות ברעננה !!!! (ל''ת)

    ד, 05/11/07 12:00

  • 44.

    סוף סוף כתבה נכונה. אבללל

    חומוסיונר, 05/11/07 11:59

    אני כבר שנים אומר שחומוס אשכרה זה הבלוף הכי גדול- החומוס שלהם פשוט מגעיל וגורם לבחילה.
    כנ"ל לגבי אבו אדהאם- כנראה שלבעלים הישראלים של אבו אדהאם
    יש קשרים חזקים בעיתונות. הם עשו
    כזה יח"צ, שהרבה טמבלים האמינו להם. אין שום הבדל בין החומוס שלהם
    לבין כל חומוס תעשייתי. הכל בלוף אחד גדול. גם מי שיושב שם אלו בדר"כ
    פלצנים תל אביביים שקוראים הרבה עיתון- פשוט חומוס משחתי תעשייתי.
    לגבי חומוס אסלי אתם טועים- כי זה
    חומוס אחד הטובים בארץ, לפעמים
    הם משנים אותו, אבל בדר"כ החומוס
    שלהם הוא טעים ומושלם, גם במרקם
    וגם בטעם. אבל רק החומוס. המסבחה
    והפול והפלאפל הם על הפנים. לפעמים הם מגישים לך פלאפל שטוגן כמה פעמים. אבל החומוס שלהם הוא
    מבין הטובים בארץ.
    אצל קלבוני, הסלט ירקות והפלאפל
    טעימים. החומוס שלהם הוא בסיסי ביותר. לפעמים הוא טוב ולפעמים הוא גרוע

  • 43.

    מה עם חומוס גבעתיים????? (ל''ת)

    גבעתיימית, 05/11/07 11:56

    • סתם חומוס דליל משחתי ויקר

      חומי, 05/11/07 12:55

      לא מספיק החומוס בסיסי ולא משהוא
      מיוחד, הם לוקחים 19 שקל לצלחת.
      שילכו לחפש את הפראיירים שלהם

    • כמו ממרח נטול תוכן

      y, 05/11/07 13:23

      אי אפשר לאהוב חומוס ולחשוב שהחומוס של חומוס גבעתיים הוא מעולה.

  • 42.

    אשכרה מלוח??????

    דן, 05/11/07 11:52

    תמיד חסר שם מלח בטרוף!!!1

  • 41.

    אשכרה מלוח??????

    דן, 05/11/07 11:52

    תמיד חסר שם מלח בטרוף!!!1

    • הוא די דלוח (ל''ת)

      חומי, 05/11/07 13:07

  • 40.

    חומוס המלכים - דיר אל אסד

    עמי, 05/11/07 11:47

    יש חומוסיה שהיא שם דבר בדיר אל אסד (ליד כרמיאל). מגישים שם חומוס מצוין שלא נתקלתי בטעם גן עדן כזה בכל הארץ. הכי חשוב שהחומוס ממש טרי וכל רבע שעה מכינים חדש (בגלל הביקוש) ולכן החומוס גם מגיע חם.

  • 39.

    אין ולא יהיה כמו פינתי, ודי לנסות להיות "מגניבים" ע"י בעיטה בעסקים

    דרור, 05/11/07 11:39

    מצליחים.
    וחוץ מזה - אוכל זה עניין של טעם.

    • אין שום הבדל בין חומוס פינתי לכל חומוס תעשייתי (ל''ת)

      חומוס, 07/11/07 21:21

  • 38.

    תודה רבה!!!!!

    טל, 05/11/07 11:33

    שחטת פה כמה פרות קדושותת ובמיוחד אמורים הדברים לגבי ירמיהו (אשכרה), שם מוגש חומוס מזעזע שהיה פעם בשנות השמונים המקום המרכזי שתל אביבים אכלו בו חומוס וכך יצא שמה של תל אביב לשימצה בכל הנוגע לחומוס.

    נכון להיום יש כמה וכמה מקומות בתל אביב שיש בהם חומוס טוב.

    הערת המערכת, קלובוני מעולה. לגביו אתה טועה בענק.

  • 37.

    מה פתאום גאון ? הוא נהדר אבל

    בנצי שטוק, 05/11/07 11:32

    את הביצוע המקורי לשיר ירושלים שלי, שר מוטי פליישר שהעדיף לעבוד במיאמי בהכנת פאות לנשים וויתר על השירה. איזה הפסד אדיר !!!

  • 36.

    חומוס אוכלים בכפרים ערביים עפ"י גודל התור (ל''ת)

    צפוני שיודע, 05/11/07 11:30

  • 35.

    החומוס הכי גורמה - חומוס בבא!

    גרגר, 05/11/07 11:26

    החומוסיה השווה של השף אבי שטייניץ (כן, אשכנזי...) בשכונת תלפיות בירושלים.
    לוקחת את כל היתר בקלילות. פשוט מדהים.

  • 34.

    תרמית החומוס הגדולה

    אמיר, 05/11/07 11:22

    כל כך נכון!
    אבו אדהם (סניפי תל אביב) הוא כל כך אובר רייטד!!!
    מהומה רבה על לא דבר!!!

    • צודק לגמרי

      נכון!, 05/11/07 11:28

      סתם חומוס שמצליח לגרור המונים

  • 33.

    אין על סעיד בעכו - חבל לכם על מילים (ל''ת)

    אופניק, 05/11/07 11:19

  • 32.

    כל הכבוד

    הארי, 05/11/07 11:18

    לפחות בכל הנוגע לתל אביביות קלעתם, הכל חרטא וחומוסיות אובר-רייטד.

  • 31.

    רוצים ללמוד לאכול חומוס כמו שצריך?

    דני ב., 05/11/07 11:13

    תסעו לחיפה.
    אבו מרון
    אום שאקר
    פרג'
    כל האחרים בתל אביב פלצנים.
    בכלל איך לגוש המלט הזה שמגישים באשקרה קוראים חומוס? לאלוהי הצפונבונים פתרונים.

    • הייתי ואכלתי בחומוסיות בחיפה

      חומוסיונר, 05/11/07 12:30

      הכי טעים היה אצל אבו שאקר ואצל
      אבו יוסף שנמצא ליד אבו שאקר.
      נדימה בואדי ניסנס- החומוס היה טוב
      אבל לא היה הכי טרי. החציל בטחינה היה טוב.
      אבו מרון- לחומוס שלו אין טעם בכלל,
      אבל המשוואשה היתה טובה

    • גם פרג' וגם אלנבי - הם אוברייטד

      י., 05/11/07 13:20

      אום שאקר סביר.

  • 30.

    ארנולד'ס - הכי טוב בארץ!!

    דוד, 05/11/07 11:13

    רוצים חומוס טוב? סעו לארנולד'ס בנתיב השיירה - הכי טוב בארץ!!!

  • 29.

    "החומוס" אצל האשכנזים הוא -אוכל ,בגלל דלות המטבח שלהם ובגלל

    גיל, 05/11/07 11:05

    שזה היה המגע הראשון של יוצאי פולין בשמן זית וכמון

    אצלנו יוצאי המזרח חומוס נחמד אבל לא סיבה לזין עליו את המוח עד כדי כך!

    • קובה זה לא אוכל

      מיכאל, 05/11/07 12:11

      קובה במיה, קובה סלק, קובה חמוסטה, קובה נבלוסיה, קובה ניא, קובה קובה קובה קובה.
      ולזה אתה מטבח עשיר?!
      קובה וקוסקוס. אני כל כך משתתף בצערך. ההבדל הוא שאת האשכנזים לא מעסיק האוכל כל כך הרבה. לא כל היום מדברים על הקובה והקוסקוס יש עוד דברים לדבר עליהם.
      והיי ... אתה התחלת!

      • קןבה זה לא אוכל?? היית מת. לך תאכל גפילטע פיש או סושי

        המבין, 05/11/07 13:05

        בלי כל קשר למזרחי אשכנזי, קובה זה אחד המאכלים הטעימים ביותר, במיוחד שזה מטוגן.
        וכן, בגלל שלאשכנזים אין מה לאכול
        בבית, אז הם נהנים מכל אוכל שהוא
        קצת מטובלן או "מזרחי".
        לדוגמא- "פונדק משה" באור יהודה.
        לפני שנים, זה היה מסעדה של פועלים
        ואנשי אור יהודה, ואז האוכל היה באמת אוכל עיראקי אמיתי, כי אז היתה לו טבחית עיראקית.
        אבל, מאז שהוא הפך למפורסם, האוכל שלו הפך להיות המוני תעשייתי
        ולא טעים. ורוב האנשים שאוכלים אצלו
        זה יותר אשכנזים ואנשים מחוץ לאור יהודה שלא יודעים מה זה טעם אמיתי
        של אוכל עיראקי מזרחי, מה שאין יותר
        אצל "פונדק משה"- זה מתבטא בכך
        שהקובות לא קובות, במטבח עובדות
        אתיופיות שאין להן שום קשר לאוכל עיראקי.

        • אוי ווי זמיר

          מיכאל, 05/11/07 13:30

          ידידי המלומד (כנראה) אוכל אשכנזי זה ממש אבל ממש לא רק גפילטע-פיש. במטבח האשכנזי יש כל מה שתרצה" מרקים, ממולאים , פשטידות, בשר, דגים. יש חריף ויש מלוח ויש מתוק יש הכל ויש דברים מצויינים אבל כאמור אנחנו לא עושים כזה עניין מהאוכל, לא מדברים על זה כל הזמן ולכן אתה (ושכמותך) חושבים (בטעות) שהמטבח האשכנזי זה רק גפילטע פיש.
          סושי, אפרופו לא אכלו בגולת אשכנז ותקן אותי אם אני טועה אבל נדמה לי שאתם לא אכלתם שניצל בעירק.
          נ.ב
          אני משתתף בצערך על ירידת הרמה הקולינארית "בפונדק משה" אני מנחש שרמת האוכל לא ירדה בגלל העובדות האתיופיות. אותן הוא מחזיק (כנראה) כדי לחסוך בהוצאות.

        • איכס, קובה... איכס. רק לשמוע על זה

          ד, 06/11/07 09:26

          מוציא לי את התיאבון.

          • לא אומרים איכס על אוכל, ובמיוחד לא על קובה (ל''ת)

            העיראקי, 07/11/07 16:17

      • למיכאל המסכן..,שמן זית,כמון,בזיליקום,בשר כבש,קינמון,כורכום

        דביר, 05/11/07 14:52

        טכניקות בישול של טבון פתליה אפיה צליה,מנגל,שוורמה
        כל אלה מאפיני בישול מזרחי..ולא אשכנזי
        קובה זה מאכל עירקי...אחד מתוך עשרות..
        פרט לערקים יש כ20 עדות מזרחיות עם מטבחים מפוארים ועם רכיבים שלא קימים במטבח האשכנזי הדלוח
        אתם האשכנזים יצרתם את פולחן החומוס בגלל חסך בטעמים

        • מה באמת?

          מיכאל, 05/11/07 17:22

          כי באירופה לא הייתה אש אז לא צלו. ולא היו כבשים בכככככלללללל באירופה. וגם לא אפו באירופה, מסכנים אכלו בצק לא אפוי. ופתיליות לא היו כי כבר בימי הביניים היו שם תנורי גז וחשמל.
          נו דביר, באמת. צלו, בישלו, אפו ועשו הכל באירופה. על קבב רומני שמעת? על ממולאים הונגררים שמעת? על גולש ופפריקש וצ'ורבה וממליגה ועוד ועוד. הכל הכל היה באירופה. חוץ מכמון כי יש לו ריח של בית שחי-אז לא השתמשו.
          ודביר חוץ מהמטבח הפולני שאולי עליו אתה מדבר יש עוד הרבה הרבה מטבחי עדות מופלאים של עדות אשכנז. רק בלי כמון (מסריח , ראה לעיל).
          והאמת שכל מה שכתבתי נכון אבל עשיתי את זה רק כדי לעצבן את הראשון שהתחיל עם העדות.
          אז זה בסדר לכל עדה יש את האוכל שלה ובאמת יש דברים טעימים משני הצדדים והכי חשוב אל תעשו מזה עננניייןןןןןןן!!!!!!!!

    • מה אתה בכלל משווה, חוץ מליטר שמן באוכל מה כבר יש לכם? (ל''ת)

      סתיו, 05/11/07 12:11

      • סתיו..ועליך נאמר איש בער לא ידע... (ל''ת)

        נוחי, 05/11/07 14:52

    • חאלס כבר יילדים מה זה השטויות האלה שאתם מדברים

      ליאור, 05/11/07 13:49

      אני חצי פולני וחצי עירקי מה אני אמור להגיב בדיוק?!חחח
      אמא שלי אומנם פולניה אבל מבשלת עוגיות מרוקאיות ואוכלת הכל אז תבלבלו תביצים זמנים השתנו. כל ישראל אחים!!

  • 28.

    אין כמו חומוס פילצוני בניחוח ארומתי (ל''ת)

    חמנאי, 05/11/07 11:04

    • צודק מאה אחוז!!!!!!! (ל''ת)

      בילבי, 05/11/07 13:43

  • 27.

    ירדת מהפסים.....זה רק חומוס (ל''ת)

    יעקב, 05/11/07 11:03

  • 26.

    הכתבה לא מדוייקת

    הגזמת, 05/11/07 11:02

    הצבת משימה : לקטול חומוסיות,
    כך שלא משנה מהיא האמת התאמת אותה.
    אני לא יודע בן כמה אתה אבל אני צרכן חומוס ותיק ובפינתי יש חומוס לא רע בכלל ( לא רק אצל הערבים יש חומוס טוב )
    גם באבו גוש המלצרים יודעים עברית אלה אם היית שם בתקופת המנדט.

    אז לך ללמוד , אח"כ תתאמן ואולי בסוף תגיע למצב שיתנו לך לכתוב טור בסיסי ופשוט על חומוס...

    • חומוס פינתי יש לו טעם של חומוס תעשייתי מקופסה- עוד בלוף (ל''ת)

      חומוס, 05/11/07 12:27

  • 25.

    ומה עם חומוס סעיד?

    אריאל, 05/11/07 11:01

    הבורות של הכותב פשוט מדהימה אם הוא לא ציין את חומוס סעיד מעכו שנחשב בפי כולם לאחד משלושת החומוסים הטובים......טוב מה אפשר לצפות מתל אביבי שלא מבין בחומוס?

    • לא הבנת את הכתבה מה?! (ל''ת)

      הבנת הנקרא, 05/11/07 11:18

    • תגיד אריאל אתה קשה הבנה?

      רפי, 05/11/07 11:50

      תקרא שוב את הכתבה

    • כנראה שאתה קצת איטי

      מיוחד לאיטיים, 05/11/07 12:24

      אז אני יסביר לך - מדובר בחומוסיות שיש להן שם מאוד גדול, אבל הטעם פחות. עכשיו, ולאט, סעיד יש לו שם מאוד גדול (נכון?) אבל הוא גם מאוד טוב.

      אם ככה הוא לא יכול להיות ברשימה.

      מחר נלמד חשבון...

  • 24.

    אז איפה כן לאכול ? בשם כל הקדושים? אצל חמתי? (ל''ת)

    שוקי, 05/11/07 11:00

    • תקרא את תגובה 17, ושם תמצא חומוס טוב (ל''ת)

      חומוסיונר, 05/11/07 13:34

  • 23.

    חומוסיות שכן כדאי להגיע אליהן.(ואינן הידועות ביותר)

    ז'ק, 05/11/07 11:00

    1.חאג' כחיל בהמשך רח' יפת -סבבה. יש הכל במחירים טובים ובטוב טעם.
    2.עוזי גינתי ,רח' שער העמק בנתניה.
    חבל"ז.

  • 22.

    חומוס עיסה בטבריה

    מיקי, 05/11/07 10:59

    מי שלא טעם חומוס עיסה בטבריה לא יודע מה הוא מפסיד חומוס מס 1 בארץ

  • 21.

    אין, לא היה ולא יהיה כמו אבו-חסן !!!

    נפתלי, 05/11/07 10:54

    חומוס מס' 1 שיש ושימותו כל האחרים.

  • 20.

    חומוס אבו-דאבי בקינג ג'ורג'! (ל''ת)

    עומרי, 05/11/07 10:52

    • בכלל לא טעים. זה יותר שום עם תוספת חומוס

      אני והחומוס, 05/11/07 12:25

      אכלתי שם וקיבלתי בחילה כמו אצל אבו אדהאם. זה לא חומוס- זה בלוף
      שרק פלצנים תל אביביים אוכלים

  • 19.

    אשכרה זה לא חומוס

    רז הצפוני, 05/11/07 10:50

    להגדיר את אשכרה חומוס זה עלבון לחומוס.
    טעם של חומוס מקופסה.
    כמה צפונים מתלהבים שלא מבינים בחומוס קוראים ליציקה הזאת חומוס.

    • צודק ב100 אחוז (ל''ת)

      הלו, 05/11/07 12:23

  • 18.

    נו אז מה עם כתבה על החומסיות הטובות?

    דורון, 05/11/07 10:50

    אין שום חומסיה טובה בכל אזור המרכז?

    • דווקא יש

      חומוסיונר, 05/11/07 12:23

      חומוס אסלי בצפון ת"א סוף דיזינגוף- אבל רק חומוס עם גרגירים. לא טחינה לא פלאפל ולא מסבחה, רק חומוס עם גרגירים.
      מסעדת "פמפם" בלונדון מיניסטור באבן
      גבירול.
      מסעדת האווזים בכניסה לנמל ת"א.
      מסעדת "מי ומי" ומסעדת "מפגש הסטייק"
      ליד גשר מעריב בת"א.
      מסעדת פרגיות ברחוב קרליבך.
      בהדונס ברמת גן.
      רוני פול ברחוב אילת- רק המסבחה שלו טעימה וגם הפלאפל, הבעיה שהוא קמצן.
      ביפו- יש את אבו חסן, אבו נאדר ברחוב יפת, מרכז החומוס האסלי ברחוב יפת, "שיפודי חאג' כחיל" ברחוב יפת.
      קלאבוני ברחוב יפת- אצלו פעם טעים החומוס ופעם לא טעים, אבל אין על הסלט שלו, וגם הפלאפל טעים.
      בכל המקומות הנ"ל החומוס פשוט טעים וטוב.

      • חומוסיונר עאלק...

        יובל, 05/11/07 13:45

        מי שממליץ על סטקיות ירודות כמו פמפמם או האווזים כמיקדשי חומוס מעיד על עצמו שאין לו שום מושג בחומוס.

        • תגיד מה שתגיד, החומוס של ''הסטקיות הירודות'' האלה הוא טעים

          חומוסיונר, 05/11/07 15:06

          אני לא אמרתי שזה מקדש של חומוס, קשקשן שכמותך. החומוס שם הוא טעים ואפילו טעים מאוד ביחס למה
          שנאמר בכתבה. אתה בכלל טעמת
          שאתה מקשקש שטויות???
          לפי השם שלך והמקום מגורים שלך,
          אתה נראה לי טיפוס שאוהב לבקר
          במקומות מזעזעים כמו: אבו אדהאם,
          אשכרה, אבו דאבי, וחבריהם.

        • יובל החמודי והפלצן מתל אביב. תמשיך לאכול אצל אבו אדהאם

          חומי, 05/11/07 15:09

          מה שחומוסיונר כתב זה נכון. גם
          אני ישבתי במפגש הסטייק, במי ומי,
          וגם בפםפם, והחומוס באמת היה מעולה.
          נכון שבמפגש הסטייק, הבשרים על הפנים, אבל החומוס מעולה.

  • 17.

    אבו אדהם באבן גבירול מזעזע, לא פחות!! (ל''ת)

    דניאל, 05/11/07 10:48

  • 16.

    הכי אוברייטד "חומוס סעיד"

    אמיר, 05/11/07 10:47

    אחד החומוסים הגרועים בעכו.
    טעם דלוח של טחינה מעורבת במים ועדיין מלא צפוניים ישבעו לכם שזה החומוס הכי טעים בארץ.
    ביקור בכל חומוסיה אחרת בעכו יפריך טענה זו, אבל מי יודה בזה ש"המלך הוא עירום"?

    • סלח לי אבל אתה לא מבין כלום בחומוס

      אבי, 05/11/07 11:51

      אפשרות שניה היא שבקרת אצל המתחזים לחומוס סעיד

    • צודק מליון אחוז

      עידן, 05/11/07 12:07

      אם כבר בעכו אז רק אצל סווהילה

    • ובגלל זה יש שם מידי צהרים תור שחוסם את הרחוב.... (ל''ת)

      של יהודים, 05/11/07 12:37

    • אין לך חוש טעם!!!!!!

      יאיר, 06/11/07 22:30

      לאחר שערכתי מחקר בכל הארץ ומחוצה לה:
      אין עוד חומוס שמתקרב לטעם ולטריות של סעיד!!!
      כמו כן אפילו החומוסיות השכנות (סוואליה, כף הזהב, עיסא וכו') לא מתקרבות לסעיד. לא סתם שמו הולך לפניו,

  • 15.

    חבל על הזמן רק אבו חסן ביפו

    אני, 05/11/07 10:44

    כל השאר..
    איך אומרים
    כלאם פאדי !

  • 14.

    גם לינה לא טוב

    יובב, 05/11/07 10:42

    פשוט חומוס רע חמצמץ וכל השירות על הפנים .

  • 13.

    מדינת ישראל זה לא רק המרכז (ל''ת)

    אני, 05/11/07 10:41

  • 12.

    גם אבו חסן זה פיקציה

    ד"ר פול, 05/11/07 10:35

    חוץ מהמסבחה, אין לו מושג בשום דבר אחר, בטח ובטח לא בפול.
    החומוס פול שלו זה פשוט תת-רמה ולא טעים. אבו חסן זאת הפיקציה הכי גדולה בעיר....בלי למצמץ אני אומר שברור שקלבוני מכניס אותו לכיס הקטן....

  • 11.

    הכי פחות מוערך הוא

    חומי, 05/11/07 10:34

    חומוס אבו-דאבי ברחוב קינג ג'ורג'
    הוא ללא ספק הכי טוב בת"א.
    ואני יודע. אכלתי בכל החומוסיות בגליל ובעכו.
    משוואשה חלומי וחומוס מובחר. גם אווירה.

    • זה רק שמן הזית שטעים

      י., 05/11/07 13:17

      תוציא את התיבול של שמן הזית ששופכים מלמעלה והחומוס לא מיוחד.

      • בולשיט (ל''ת)

        חומי, 05/11/07 14:57

    • חומי, אם אהבת את אבו דאבי, אז אסור לשמוע להמלצות שלך

      אני והחומוס, 07/11/07 20:48

      כי מסעדת אבו דאבי, החומוס והמשוואשה שלהם זה גועל נפש,
      ישבתי פעם אחת ולא אתקרב לשם יותר. החומוס זה יותר משחה דלילה ללא טעם וללא ריח. המשוואשה זה יותר מרק גרגירי חומוס לבן בטעם שום. הכי מצחיק שאתה רואה בחור אשכנזי חמודי כזה, כל כך משקיע ומכין, אבל הוא לא מבין שזה לא התחום שלו ושעדיף יחפש לו עיסוקים אחרים, כי הוא עושה צחוק מעצמו ומהחומוס. גם מי שיושב שם זה כל מיני חבר'ה צעירים תל אביביים ''כאילו כזה'' שלא יודעים מה זה חומוס אמיתי ויושבים במקום הזה שקורה לעצמו חומוסייה ומתלהבים מהאווירה ומהמוסיקה כזהה. בקיצור,
      בולשיט אחד גדול שמאוד מזכיר את אבו אדהאם המזעזע- זה מה שקורה
      שנותנים לאשכנזים להכין חומוס

    • חומי, לא יפה לפרסם את המסעדה(ולא חומוסייה) שלך

      חומוסי, 07/11/07 20:53

      במיוחד שהאוכל לא אכיל ודי מזעזע.
      אם אתה אומר שאבו דאבי הכי טעים בת''א, אז אני מציע לך ללכת לרופא,
      כי יש לך בעיה חמורה בבלוטות הטעם שלך, או שפשוט אתה הבעלים
      של החומוסייה הכי מגעילה במזרח
      התיכון. מה לעשות, ישבתי טעמתי נגעלתי וברחתי ולא חזרתי.

  • 10.

    רשימה הזויה. אין על לינה בעיר העתיקה (ל''ת)

    יוחחחחחחחחחחח, 05/11/07 10:32

  • 9.

    הוצאת לי את החשק

    בקיצור, 05/11/07 10:30

    מה הפיתרון?
    לעשות בבית
    יאללה תן מתכון

  • 8.

    לקלבוני סניף באזה"ת חולון

    ש., 05/11/07 10:28

    המקום טוב האוכל חבל על הזמן (חומוס, פול ומסבחה) הבניין לא מתפורר - לא ביקרתי בסניף היפואי מאז נפתח הסניף בחולון .(אבל אין על אבו חסן)

  • 7.

    וואלה צודק! המלך עירום לאללה...פינתי פשוט מגעיל!!! (ל''ת)

    איל, 05/11/07 10:27

  • 6.

    כתבה מעולה ונכונה: יש לי הסתייגות רק עם אחד האבו שוקרים(זה שמימין)

    משה מרקוס פייזר, 05/11/07 10:25

    האבו שוקרי שמימין הוא מצויין,

    החומוסיות הטובות בישראל הן: אבו חסן(עלי קראוון), אל ליאלי מג'יש, אבו אדהם מכפר יאסיף(בלבד), לינה ירושליים, סעיד עכו, חליל רמלה, אבו שוקרי מאבו גוש(כשבאים זה מצד ימין).

    כל החומוסיות המצויינות בכתבה אכן בינוניות

    • ימין מאיזה כיוון? (ל''ת)

      ראובן, 05/11/07 14:57

  • 5.

    אין לכם מושג על מה אתם מדברים!!!

    המנגב, 05/11/07 10:25

    פסלתם פה כמה חומוסיות טובות עם יחס חם ואוכל מצויין!!

    • למי אכפת מיחס חם, העיקר שהחומוס טעים

      סתם, 07/11/07 21:16

      יחס חם תקבל מהאישה שלך בבית.
      בטח אתה מתכוון לחומוס אשכרה
      שהוא חומוס די דוחה שגורם לבחילה

  • 4.

    כל הכבוד לכתב! הוא קלט את השטיקים של החומוסיות...בלי עבודה בעיניים! (ל''ת)

    חולה חומוס, 05/11/07 10:23

  • 3.

    מה ז"א אבו חסן הלך לעולמו??????????????? (ל''ת)

    ??, 05/11/07 10:21

    • הוא מת (ל''ת)

      00, 05/11/07 12:21

  • 2.

    Humus

    David, 05/11/07 10:15

    For a good one you need to go to Haifa
    As simple as that

  • 1.

    בבאשירי מספר 1

    טל, 05/11/07 10:10

    חומוס איכותי ברמת אביב. זה נשמע כמו סתירה (חומוס איכותי ורמת אביב) אך החומוס נפלא. מתובל היטב ומוגש בטמפרטורה המתאימה.