אני משתמש בכל פעם בטחינה מיצרן אחר וכולם יוצאים 100% אצלי. הסוד הטמון הוא כמות הלימון מול השום ועכשיו נותר רק לערבב. גם טחינה גולמית טהורה מאבן ריחיים ניסיתי ויצא בדיוק אותו הדבר כמו בטחינה שהיתה של תלמה.
המתכון הרשום בכתבה הוא מתכון מצויין.
יש לציין שהמים יכולים להיות מי ברז אבל הכי קרים שאפשר. יש צורך לערבב כמה שיותר זמן את כל החומרים. שני הנ''ל גורמים לצבע בהיר וטחינה חלקה במיוחד. אין צורך להוסיף שמן זית כי הטחינה רוויה בשמן מטבע היותה כתישה של שומשום.
היחס בין הטחינה והנוזלים צריך להיות בערך
50 \\ 50
תלוי בסוג הטחינה הגולמית
בתיאבון
טחינה טובה צריכה להכיל בערך שש מאות ומשהו קלוריות. כמעט כמו שמן טהור. טחינות לא טובות מכילות שלוש מאות וחמישים קלוריות בערך וזה אומר שהוסיפו להם עמילנים כמו קמח ...אז ללכת על טובות