סוף סוף נפל האסימון, הכתבה בעיתון מעריב16/1/09 במדור "סוף שבוע" ובאינטרנט מעוררת תקווה.
יש משהו תמוהה בעניין הזה- המדובר בעוד החלטה תמוהה שאין כל הגיון בצידה. כאשר העיתונות הכתובה והאלקטרונית התעלמה במפגין מלפרסם אודות השף מושיק זה למעלה מ- 3 שנים.למרות שהיו מספיק חומרים תקשורתיים הראויים לציון שבהם לכך חלק נכבד השף מושיק ברחבי אירופה.
התשובה לשאלה זו לכאורה פשוטה- קנאות לשמה או סתם בורות!!!!!
כאן המקום לתת קרדיט לעיתון מעריב ולכתבת גבי בר- חיים במיוחד- על חלקה הדומיננטי שלקחה על עצמה כשפרסמה את הידעה על קבלת כוכב ראשון לפני שלש שנים, והיא זאת שכתבה בלשון רהוטה את הכתבה הנוכחית. יישר כוח!!!!
אקט ההערצה בישראל למטבח המולקולארי גובל בבורות מצד אחד, אך בצידה קיימת גם שערורייה שהמובילים אותה הם אותם שפים הישראליים בכבודם ובעצמם, ובגיבוי ורוח גבית של העיתונות הכתובה והאלקטרונית.
המטבח המולקולארי דהיום מבוסס בראש וראשונה על הטעם, הטקטיקה והפירוטכניקה זה מיישני.
הבסיס הוא להבין לעומק את חומרי הגלם-כשנפתרת בעיה זו יש לטבח לשחק באוכל. זה עיקר הבעיה העומדת בפני שף המשתמש להגיע לטעם האופטימאלי הרצוי, על סקלה מ-1 עד 100, במליחות, מרירות, מתיקות, וחמיצות.לשם כך המטבח המולקולארי משתמש במיכשור וטכניקות שהמטבח הקלאסי איננו מכיר.
היבט נוסף שעומד מאחורי הפילוסופיה של השף מושיק הוא האלמנט שאנו מכירים בתורת האסטרולוגיה. מדובר: בארבעת האלמנטים בגלגל המזלות אש, אוויר, מים, ואדמה.
התפריט שהוא מגיש מורכב מארבעת האלמנטים שהוזכרו לעיל והקשר ביניהם. זה מתבטא ראשית בטעם, ברפרזנטציה, בחוש הריח ועוד.
למרבית הסועדים נתקבל הרושם של התנשאות , לאמתו של דבר זה לא הנדסה הגנטית , כפי שרבים חושבים כך. כאן מדובר בנבערות מצד המתנגדים,אינם מבררים ויורדים לעומקם של דברים.הם פשוט אנאלפביתיים. לא מבינים את הבסיס, לטעות הזו יש משמעות-הטעות היא קריטית כיוון שהם אינם מבינים את החומר גלם ועושים שטויות.
אחת הבעיות ואליו העיקרית היא שהמטבח המולקולארי אינו נגיש לכל.סביב זה לא נוצרת פלטפורמה טכנולוגית המאפשרת נגישות לכל עקרת בית.
כל בר דעת מבין שהשף מושיק שבר מסורת ארוכת שנים בכך שתוך פחות מחמש שניים עומדת לזכותו 2 כוכבי מישלן. לכן הדרך לפסגה היא קרובה, זו לא פנטזיה, ואיננה תלושה מהמציאות, חשוב להיות קשובים לאיתותים שהוא מקבל ממקבלי ההחלטות. לאדם היכולת לעשות את זה במהרה.