דודה יקרה וגם חברה החך מלא ריר
כשאני נזכרת במאכלים שלך.
נכון, תמיד מגיעה אלי עם מספר קופסאות
עם האוכל הכי טעים .
עוגת הטורט טאטן - מעדן
אולי תפרסמי כל שבוע מאכל אחר
אוהבת ומחבקת
עליזה פז
סבתי, פורטונה לוי,ז''ל, התחנכה אף היא אצל הנזירות ובבית המשפחה דיברו צרפתית ולדינו שאנחנו, הנכדים לא ממש רצינו להבין וללמוד. אבי ואחותו דיברו יוונית שלמדו בשכונה. יש לי הרושם שישנה קירבה כלשהי , משפחתית או אחרת ביננו. בכל מקרה , החזרת אותי שנים אחורה לימי הבורקס עם תרד וחצילים של סבתא וניגוני הלדינו של סביז''ל.
ושמורה היטב, טוב, היתה אומרת אמא שלי ז''ל (גם מטורקיה אבל לא!!! מאיסטנבול), היא הלכה לתיכון צרפתי לא כמוני שעבדתי קשה מגיל 14 בחנות של אבא. ולעצם העניין אין כמו המטבח הטורקי כולל הטורקי יהודי. פשוט טעים ומנצל את הירקות כמו שצריך בעונתם. ואגב, אם סבים גמישה בענייני המטבח הנה עוד הצעת הקלה: לא לטגן את החצילים זה משמין ולא בריא. פשוט לחתוך דק יותר למרוח עם מברשת מעט שמן זית בשני הצדדים ולאפות בתנור עד שיקבלו צבע יפה ויתגמשו ואח''כ להמשיך כרגיל: מילוי וגלגול.
איזה אישה מתוקה, חבל שהיא לא סבתא שלי, למרות שגם סבתא שלי אוהבת חצילים. ואני כמבון אוהבת את סבתא שלי (למרות שאמא שלי מסיתה אותי נגדה כל הזמן...והאי בעל תלב רחב וזהב!!!)