התקן הישראלי המחייב למעקים ומסעדים בבתים והמערכות מדרגות פנימיות וחיצוניות מגיר מינימום של 1.05 מטרים, אם משהוא רוצה 1.1 מטרים או יותר אזי הוא צריך לדאוג בשלב בתכנון של הבית לכך (דבר זה נכון גם לגבי המרווחים בין האזנים במעקה ,רום ושלח של המדרגות ומאחז יד בשני צידי המדרגות, לא תמיד האדריכל שם לב לדברים אלו )
לגבי גלאי אש ועשן, הדבר היה נכון בארה''ב לגבי בתי מגורים חד או דו קומתיים עושיים מעץ ולא ישים בבתים בארץ (כיוון והגלאים החדשים עובדים כחלק ממערכת ולא כגלאי בדיד, וכייון ומערכת כזאת מצריכה עלות השקעה ראשונית גבוהה ותחזוקה שוטפת ולא זולה)
יש לשים דגש ,יותר חשבו לדעתי, על חומרי מבנה וגמר בבית ,שעשויים על פי תקן (פורמקייה,משטחי עץ,שטיחים,ווילונות וכו)
וכמובן כל מערכת הזנת וחלוקת הגפ''ב לבניין ולבית,ובנקודה זאת כן שווה להתקים גלאי גז בדיד באזור המטבח (תוך שימת דגש על מיקום הצנרת וכך שהגז כבד מן האוויר )
דווח על תגובה זו
IP: 46.116.93.34