מכל מוצרי החלב, עבור מרבית האנשים, דווקא חמאה היא המזון הפחות בעייתי. בעוד שמרבית האנשים חוששים מהשומן, גורם בעייתי במוצרי החלב הוא הלקטוז. חמאה מכילה מעט מאוד לקטוז, כך שגם אלו עם רגישות ללקטוז יכולים לצרוך מעט חמאה. יש ויכוח בין תזונאים לגבי נושא הקלוריות, השומן הרווי, והכולסטרול. בעוד שחלק טוענים שחמאה אינה בריאה מכיוון שהיא מכילה את שלושת הגורמים הללו, יש הטוענים שצריכה מתונה, בייחוד בשילוב עם דגנים, בריאה ומועילה. אישית אני מעדיף חמאה אורגנית מכיוון שהיא נקייה מתרופות והורמוניים. אני גם אוהב גהי - חמאה מזוקקת שהיא איכותית אף יותר.