סרגוס בת''א ודודה בהוד השרון - מעולם לא שמעתי עליהן קודם, אבל עכשיו בטוח שגם לא אכנס בשעריהן לעולם.
מסתבר שבישראל 2011 התואר ''שף'' ניתן רק למי שמכין מתכונים שרובם ככולם אינם כשרים. זוכרים את ''מאסטר שף''? האם לבשלן שומר כשרות, מוכשר ככל שיהיה, היה איזשהו סיכוי שם? ברור שלא...
כך, בשני האתרים המרכזיים שלנו 90% מהמתכונים הם לא כשרים - גם במקום שזה ממש לא נחוץ, כמו כאן - אין ''אומלט'' בלי בשר? חרטא... אולי פעם או פעמיים אכלתי חביתה עם נקניק, וזה לא כזו מציאה גדולה... עדיף עם בצל (רגיל או ירוק), תפו''א, עגבניה, אפילו גבינה צהובה.
אני מסתכל בחו''ל על ארוחת הבוקר שכולם שם אוכלים - על הבוקר נקניקיות, נקניק ו/או חזיר עם חביתה או ביצה עין. רק מלראות את זה עובר לי התיאבון...
יודעים מה - עדיף בשלן נורמלי, שומר כשרות שמכין אוכל טעים ומתאים לחיך הישראלי, מאשר 20 ''שפים'' פלצנים שכל המתכונים שלהם מתחילים ב''ערבב בקערה אחת שרימפס, חזיר וגבינה, ובפסח הוסף גם פירורי לחם''.
כל עניין תעודות הכשרות זה עסק שמגלגל הרבה מאוד כסף ובסה''כ בעייתי במובנים מסוימים, אבל זה עדיף ובגדול - לפחות אני יודע שהמקום שומר כשרות ונקי.