מבלי להוריד מכבודה של השפית ההבדל בינה לשפים לא שומרי כשרות זה הרכב המזון בלבד. כלומר אי שימוש במוצרים לא כשרים או עירוב חלב עם בשר. שאר המתכון נשאר אותו הדבר. אם בקונדיטוריה עסקינן אז רוב המתכונים הם כשרים מלכתחילה. הרי אף אחד לא שם בעוגה בשר. לגבי ג'לטין יש גם כשר כך שבכל מקרה אין בעייה. הכותרת הגדולה בכל הסיפור היא שבעלה היה מספיק פתוח על מנת לתת לה להתפתח כשפית וקנדיטורית. כל השאר כשר לחלוטין... הידד
אולי את תביני את החשיבות שבביטול האיסור על עוף בחלב. מדובר באיזו פרשנות משולחת רסן שמאוהבת בחומרה של עצמה, גוזמא חסרת שחר שעומד בניגוד מפורש לציווי שלא להוסיף החמרות.
כל כך הרבה מעדנים הפסדנו בגלל ההעדפה להחמרה גם על חשבון הפרת איסור מפורש, שהרי ברור שעוף בחלב אימו לא ייתכן בשום מצב, דברי אלוהים חיים והיו למירמס כי לא בשמיים היא.