השכן היהודי של היטלר כותב ספר חדש
סיפורו של הילד היהודי שגילה ששכנו הוא צורר היהודים הנורא בהיסטוריה יצא לאור באפריל האחרון וסחף תגובות סוערות בגרמניה ואף הוגדר כ"אגדה מפחידה"
השנה היא 1933, ואילו היטלר, שזה עתה נבחר לתפקיד קנצלר גרמניה, החזיק בדירה יוקרתית במינכן, ממש ליד משפחתו של פויכטוונגר.

היטלר צילום: אי-פי
"יצא במקרה שבדיוק כשיצאנו מהדלת הקדמית, הוא יצא החוצה" אמר ל-AFP. "עמדנו בדרכו" הוסיף, "הוא הסתכל עליי, והיו כמה עוברי אורך מסביב ברחוב, היה 8 וחצי בבוקר והם צעקו 'הייל היטלר' כמובן. הוא פשוט הרים מעט את כובעו" אמר פויכטוונגר, "ואז נכנס לרכבו".
פוכטנווגר סיפר כי בשכונה התגוררו כמה משפחות יהודיות, אשר יצרו עימו קשר עין. "אני חייב לציין כי אם ידע מי הייתי, סביר להניח שלא הייתי כיום בין החיים", סיפר, "רק השם שלי היה כמו סדין אדום בעיניו". כמובן שהוא התייחס ליהדותו, אך גם לשם משפחתו, הרי דודו ליאון פויכטוונגר היה אחד הסופרים הגרמנים הפופולאריים ביותר של המאה ה-20, אשר פרסם ספר סאטירה על מנהיג נאצי בשם "הצלחה", אשר התמודד מול 'מיין קאמפף' ברשימת רבי המכר.
פויכטוונגר, 89, עומד לצאת במסע קידום מכירות לספרו "כשהיטלר היה שכן שלנו" בגרמניה, אשר יחל כמובן במינכן. הוא מתגורר כיום בבריטניה, זאת בעקבות העובדה שהוריו הצליחו בשנת 1938 לקנות ויזה שתציל את חייהם.
"הוא היה מגיע למינכן לקראת סופי השבוע" המשיך פוכטנווגר לספר, "הוא היה מבלה זמן קצר בעיר, לעיתים אף ביקר במסעדה האהובה עליו,
הוא מספר שבשנים 1935-1936 כבר היה אסור לחצות את הכביש מול ביתו, וכי ידע כשהיטלר בבית כאשר היו מספר רב של רכבים במקום.
"היינו מודעים לאיום על היהודים עוד בשנת 1932", אמר, "אך כמובן שאז לא ידענו כמה האיום קיצוני ורדיקלי, כמה קטלני זה יהיה".
מצבם השתנה, לאחר אירועי "ליל הבדולח" בנובמבר 1938, כאשר אביו, לודוויג, אשר עבד עבור הוצאה לאור, פוטר ואף נעצר.
דודו של פויכטוונגר אשר כבר התגורר בצרפת, בעקבות האיסור למכירת ספריו במדינה, שלח כסף יחד עם כמה קרובי משפחה ללודוויג אשר סייע להם להימלט מהשלטון הנאצי. פויכטוונגר נשלח בגיל 14 לבריטניה, והוריו הצטרפו אליו לאחר מכן. כאשר מלחמת העולם פרצה, פויכטוונגר כבר היה בפנימייה באנגליה.
הוא שרד את השואה, ואת שכנו היטלר, למד בקיימברידג' ואף התחתן עם בתו של גנרל בריטי. כיום פויכטוונגר הוא פרופסור להסטוריה באוניברסיטת סאות'האמפטון.
פרסום הספר בגרמניה בחודש אפריל האחרון גרר התעניינות תקשורתית מרובה, ואף הוגדר כ"אגדה מפחידה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg