החמישייה

איזה יום היום? חמישה דברים לעשות השבוע

צילום מסביב לעולם, אלפרד היצ'קוק מגיע לבמה והעיר אשדוד מתמלאת בשירה. החמישייה הפותחת 20-26.11.16

גלי עמרן | 20/11/2016 15:36
תגיות: החמישייה הפותחת
 
תמונה אחת שווה אלף מילים

מה? כנס הצילום של ישראל ה-11, שיוקדש השנה לנושא: 'צילום מסביב לעולם', בהפקת קבוצת גליץ.

למה? כי זהו אחד מן האירועים הגדולים והחשובים ביותר בעולם הצילום הישראלי. בכנס ישתתפו 6 צלמים מובילים מהארץ ומהעולם: אלכס ליבק חתן פרס ישראל – אורח הכבוד, ברברה דוידסון זוכת שני פרסי פוליצר, ג'ואי לורנס שמצלם כוכבים ידועי שם כמו גם באזורי הקרבות בין הכורדים לדאע"ש, אליה לוקרדי שמטייל בעולם כבר 7 שנים, רועי סדן, הרפתקן ישראלי שמתעד את מסעותיו בעולם ויונתן ניר, יוצר דוקומנטרי שסרטיו מרחבי העולם הוקרנו ברשתות החשובות באירופה ובארה"ב.

איפה? אוניברסיטת תל אביב, אולם סמולרש.

מתי? 24 לנובמבר. מושב א'- 14:00-19:00; מושב ב'- 19:00- 23:00. תכני המושבים זהים.

כמה? מחיר כרטיס: 114 שקל. רכישת כרטיסים נעשית דרך אתר הכנס.

הידעת? את אולם סמולרש תכנן האדריכל זוכה פרס ישראל אברהם יסקי. בין היתר, יסקי תכנן גם את כיכר מלכי ישראל, אך התחרט על התכנית, שלבסוף יצאה לפועל על אף התנגדותו. יסקי טען שהכיכר גדולה מדי, סתמית מדי, שאין בה שום דבר המזמין אנשים להשתהות בה ואף כינה אותה "פשיסטית".
 צילום: יונתן ניר
פפואה גינאה החדשה צילום: יונתן ניר

 

"פליקס קרול: וידוייו של מאחז-עיניים"

מה? תרגום חדש של כלת פרס ישראל, נילי מירסקי, לרומן האחרון שכתב אחד מגדולי הסופרים המודרניים וזוכה פרס נובל לספרות, תומאס מאן. "פליקס קרול: וידוייו של מאחז-עיניים" (הוצאת אחוזת בית ספרים), שתורגם לעברית לראשונה לפני 60 שנה, הוא קלאסיקה בצורת יומן אוטוביוגרפי שכותב אותו פליקס קרול, גבר גרמני נרקיסיסט שכל חייו רצופי הונאות ותחבולות.

למה? היצירה, שפורסמה בישראל ב-1956 בשם "וידויי ההרפתקן פליקס קרול" (ספריית פועלים), התיישנה וכמעט שאין להשיגה. כעת נפתחת שוב האפשרות בפני הקורא הישראלי להיחשף לקלאסיקה הגדולה.

מתי? החל מחודש נובמבר.

איפה? בכל חנויות הספרים.

כמה? 427 עמ', 98 שקל.

הידעת? תומאס מאן נולד ב-1875 למשפחה עשירה ומיוחסת בגרמניה. אשתו היתה בת ליהודים מומרים, וב-1938 היגרו עם משפחתם מגרמניה לארה"ב, מתוך התנגדות לשלטון הנאצי. מאן שידר ברדיו סדרת נאומים אנטי-נאציים שנועדו לאוזני תושבי גרמניה, סירב לשוב בערוב ימיו למולדתו ומת בשוויץ.

עטיפת הספר
''פליקס קרול: וידוייו של מאחז-עיניים'' עטיפת הספר

 

"39 מדרגות"

מה? עיבוד תיאטרלי לסרט המתח של אלפרד היצ'קוק, 39 המדרגות. בהשתתפות: יוסי צברי, יוסי טולדו, סיוון קרצ'נר ואורי שילה; בימוי מיטקו בוזקוב; מאת: ג'ון באקן.

למה? ריצ'ארד הנאיי, בחור בשנות ה-30 המאוחרות לחייו, מגיע לתיאטרון ערב אחד ומוצא את עצמו נסחף לפרשיית ריגול בינלאומית ומואשם ברצח. בניסיון להוכיח את חפותו הוא נגרר להרפתקאות שמאחוריהן חבוי סוד סודי מסווג ביותר. נותר רק לגלות - האם הוא יחשוף את המרגל האמיתי?

איפה? 'תיאטרון הספרייה', אולם גרי בילו, רח' שועלי שמשון 2 רמת גן.

מתי? 22, 25-28 בנובמבר; (20:30/21:00).

כמה? 70-90 שקל. לרכישת כרטיסים.

הידעת? בשנת 2011 נבחר הסרט "39 המדרגות" על ידי המגזין הבריטי Total Films לתסריט המעובד (מספר) השני הכי טוב בכל הזמנים.

צילום: יוסי צבקר
יוסי צברי ויוסי טולדו ב-''39 מדרגות'' צילום: יוסי צבקר

 

פסטיבל אַשְׁדוֹדָשִׁירָה

מה? פסטיבל אַשְׁדוֹדָשִׁירָה, בניהולו האמנותי של סמי שלום שטרית, הוא אירוע פתוח ליוצרים ותיקים וצעירים מרחבי הארץ, אמני צלילים, דימויים, לשונות ומקצבים. הפסטיבל יארח את מיטב האמנים, במגוון רחב של אירועים, ערבי שירה, מופעים, סדנאות, סטריט ארט, מייצגי וידאו, תיאטרון שירה ועוד. בין האמנים המשתתפים בפסטיבל: מיכה שיטרית, דיקלה, רועי חסן, עדי קיסר, עידן עמדי, אלמוג בהר, ארז ביטון, יעל אבקסיס, אלחי סלומון, אילן ברקוביץ' רביד כחלני, גלית גיאת, רוני סומק ורבים אחרים.

למה? הפסטיבל מתקיים מתוך מטרה להמשיך את הפצת השירה, ולהוות אלטרנטיבה משמעותית לזירה הספרותית התל-אביבית. לאורך שבוע ימים יופיעו ברחבי העיר משוררים, אמני היפהופ ושירה חופשית, שחקני תיאטרון חוצות ואמני גרפיטי, חזנים ופייטנים, מוזיקאים וזמרים – אשר יקרבו את אומנות השירה והמילה הפואטית אל מקומן הטבעי באולמות וברחבות, בקהילות, ברחובות, בכיתות הלימוד, בכיכרות, בפארקים ובשווקים.

מתי? 20-26 בנובמבר.

איפה? מתחם התרבות אשדוד.

כמה? 20-100 שקל. להזמנת כרטיסים ולתכנייה המלאה.

הידעת? ההתיישבות באזור אשדוד החלה כבר בתקופה הפלאוליתית, לפני כ-2,600,000 שנה. במשך כל תקופת האבן, שהסתיימה בסביבות 4500 לפנה"ס עם המעבר לתקופה הכלקוליתית, המה אזור אשדוד מפעילות אנושית.

צילום: יח''צ
תשתתף בפסטיבל אשדודשירה. יעל אבקסיס צילום: יח''צ

 

פרינטיים

מה? ימים מיוחדים חלים בתאריכים קבועים, שהוכרזו על ידי גופים שונים (רשמיים או לאו) במטרה להעלות מודעות לנושא מסוים. באתר פרינטיים, תמצאו את כל הימים המיוחדים: ימי חג, ימי אוכל, ימי מודעות למחלות או מוגבלויות, ימי בעלי חיים, ימים מצחיקים או מוזרים, ימי הנצחה, פסטיבלים ועוד, בינלאומיים וישראליים.

למה? האתר מציע מגוון כתבות, אנקדוטות, חידות, משחקים, אנימציות, מתכונים, ציטוטים ועוד, הקשורים בימים מיוחדים בשנה. פרויקט ההדסטארט נפתח במטרה להפוך את פלטפורמת האתר לשיתופית, כך שגם הגולשים יוכלו להוסיף תכנים שקשורים לימים המיוחדים, לקשר אותם אליהם ובאמצעות זאת לקדם את עצמם. הפלטפורמה רלוונטית לעסקים, אתרי אינטרנט, בלוגים, רשתות חברתיות ועוד.

מתי? ב-45 הימים הקרובים.

איפה?­בדף ההדסטארט.

כמה? סכום התשורות נע בין 25-1000 שקל.

הידעת? היום, ה-20.11, מצוין יום הילד הבינלאומי, המוכר על ידי האו"ם, יום אחרי יום המיקי מאוס הבינלאומי, שדווקא לא מוכר על ידי האו"ם.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק