ראשי » חליפה עסקית

מערכות נידוף עשן בעסקים – סכנות ופתרונות

מערכות נידוף עשן המצויות במטבחים תעשייתיים נוטות לצבור שומן ולכן הופכות לסכנה בטיחותית ותברואתית. הפתרון לכך הוא ניקוי מנדפים וארובות על ידי גורם מקצועי

בשיתוף עם mindasim - ניקוי מנדפים | 28/6/2015 16:17
כמעט בכל עסק שמחזיק מטבח תעשייתי קיימת מערכת נידוף עשן, שתפקידה להוציא שומן, עשן ואדים. בדרך כלל מדובר בעסקים מתחומי המזון, בהם: בתי קפה, פאבים, מסעדות ומאפיות, וכן בתי מלון, בתי אבות וחדרי אוכל בקיבוצים. הבעיה היא שלאורך הזמן אדי השומן מצטברים לצד שיירי מזון לשכבות שומן על מרכיבי המערכת. שומנים אלה מטפטפים בחזרה לאזור הבישול ועלולים להתלקח ולהביא לשריפה.

ניקיון המנדפים במערכת

מרכיב ראשון וגלוי של מערכות נידוף עשן הוא המנדף, שתפקידו לשאוב את העשן וריחות הבישול מהמטבח
רוצים לנקות - מזמינים מומחים
רוצים לנקות - מזמינים מומחים 
דרך הארובה. הסכנה טמונה בדיוק באותם האדים שעולים מהמטבח ומצטברים על המנדף לכדי שכבות שומן, שעלולות להידלק מלהבות הכיריים. מכאן מטפסת הלהבה במעלה הארובה ועלולה להיתפס בגג ולגרום לשריפה במבנה. מעבר לכך, שכבות השומן מהוות מצע מצוין לחיידקים, ובעוד המנדף מתחמם הן מתחילות לטפטף למטה ופוגמות בתברואת ובהיגיינת המטבח.

הפתרון לסכנות אלו מושג באמצעות ניקוי מנדפים פעמיים בשנה, או בעת הצורך כאשר המנדף צובר שכבות לכלוך. חשוב להדגיש כי מדובר בפעולות ניקיון מקצועיות הנעשה על ידי חברות שמתמחות בתחום, זאת מאחר שיש צורך בהיכרות מעמיקה עם מרכיבי המערכת ועם התקנים שמציבות הרשויות, וכן בשל שימוש בחומרים וכלים ייעודיים שנבדקו ונמצאו יעילים ביותר לצרכים אלו. 

חשיבות בדיקת הארובות

מרכיב מרכזי שני במערכת נידוף העשן היא כמובן הארובה, שתפקידה להזרים כלפי מעלה את העשן והאדים בעזרת אפקט היניקה ופעולת המפוח. גם לאורך הארובה עשויים להצטבר לכלוכים ולהתקשות עם סיום העבודה, כשביום המחרת מוביל החום להמסתם ולטפטוף חיידקים. בנוסף, קיימת סכנה בטיחותית חמורה במקרה של הידלקות המנדף, מאחר שאפקט היניקה מצטרף אל החומרים הדבוקים לדפנות הארובה ואל המבנה המורכב שלה, כך שקשה מאוד לכבות את האש.

על כן, כחלק אינטגראלי מניקוי מערכת נידוף עשן, מבצעים אנשי המקצוע בדיקות באזורים שונים לאורך הארובה. במידה שנמצאו אזורים הזקוקים לניקוי נעשה שימוש באמצעים מיוחדים על מנת להגיע אליהם, ולעיתים פותחים את פתחי השירות שמקנים גישה אל הארובה. בתוך כך, בודקים גם את מצבו של המפוח, שאחראי על זרימת האוויר כלפי חוץ. במידת הצורך מבצעים בו פעולות ניקוי ייעודיות, וכמו כן דואגים להחלפת המסנן בהתאם למצבו או להוראות היצרן.

מי ינקה לכם את המטבח? 

ראשית, חשוב לציין כי לצד ההיבט התברואתי והבטיחותי, ניקוי מקצועי של מערכת נידוף עשן פותח
חסימות ומכאן תורם לקבלת ספיקה מרבית, כמו גם להארכת חיי המפוח. אם אתם שוקלים לפנות לגורם המתמחה בתחום, חשוב שתבינו שלא כל חברת ניקיון מסוגלת לספק מענה הולם. נהפוך הוא – עליכם לפנות לחברה המתמחה בתחום ספציפי זה, שעובדת בהתאם לתקן הישראלי 1001/6 ולדרישות חברות הביטוח ונציבות הכבאות.

יש לוודא כי לחברת הניקוי יש פוליסת ביטוח צד ג' שתיתן כיסוי ביטוחי במקרה של שריפה או נזק שיכול להיגרם. כמו כן, רצוי כמובן לתת עדיפות לחברה העוסקת בתחום מזה שנים שברשותה כלים וחומרים ייעודיים ועובדים אשר הוכשרו לך, ומחזיקים בכל אישורי הבטיחות הנדרשים, ומסוגלת לספק את שירותיה מתוך התאמה מלאה לשעות הפעילות ולצרכי העסק.

• הכתבה מאת mindafim - ניקוי מנדפים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חליפה עסקית''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

המומלצים

מרחבי הרשת