
קונים מזרן חדש? הדברים שאתם חייבים לדעת
אנשים ומשפחות רבות שעומדות לקנות מזרן חדש, בין אם במסגרת מעבר דירה ובין אם כדי להתחדש ולהחליף את הישן, לא משקיעם מספיק תשומת לב בבירור המקדים ולשאלה מה בעצם מתאים לנו? במיוחד אם אתם מתכוונים להישאר עם המזרן לאורך שנים רבות (אבל בעצם גם אם לא), כדאי מאד להכיר את חשיבותו ולא רק לשינה, אלא גם לכל היום שאחריו

דברים שמשפחות לא חושבות עליהן
כולם מכירים את ההרגשה של יקיצת בוקר עם כאב גב: בערב הלכתם לישון והרגשתם טוב, ובבוקר יש פתאום שריר תפוס. במקרה שמדובר בביתכם שלכם ולא התארחתם באופן חד פעמי במקום אחר, מומלץ מאד לשקול רכישת מזרן חדש. דבר חשוב שמשפחות רבות אינן חושבות עליו, הוא איכות המזרנים לילדים – שהרבה פעמים אינם נוחים להם אבל הם לא אומרים זאת, אם מפני שהם עדיין לא מסוגלים לדבר בעצמם, ואם מפני שהם לא פיתחו מודעות לגופם והם לא מספיק רגישים לכך. לכן, אם יש לכם ילדים ובמיוחד ילדים קטנים, הקפידו לעורר את המודעות שלהם ולשאול אותם האם ואיך נוח להם לישון בלילה. יש לכך עוד השלכות חיוביות רבות אחרות: מלבד המסר שהם יקבלו שאכפת לכם מהם, זה גם יעורר אצלם מודעות בריאה לגוף ולמה שפשוט עושה להם טוב.

איך יודעים בעצם אם מזרון איכותי?
מזרון טוב ועמיד לא נראה רק אסתטי מבחינה חיצונית לאורך זמן, אלא חשוב מכך הוא גם “מרגיש” יציב אחרי שנים: אם אתם דורכים עליו, ואפילו גם קופצים בעדינות במקומות שונים, ואינכם שומעים אף רעש של קפיץ, סימן שהוא מחזיק מעמד לאורך זמן. אך מלבד זאת, מומלץ שלא לישון על משטח רך מדי: דוקא משטח קשה יחסית הוא מומלץ יותר, מכיוון שהוא מייצב את הגב ונותן לו מעין “קונטרה” בריאה.
איך הכי נכון לישון בלילה?
בניגוד למה שמקובל לחשוב באופן אינטואיטיבי, שינה על הגב אינה נחשבת לבריאה כל כך, אלא דוקא שינה על הצד, ובאופן ספציפי יותר – צד שמאל, היא הטובה ביותר. אם נסתכל על גוף האדם מבחוץ נוכל לחשוב שלמראית עין כל האיברים סימטריים ולכן אין חשיבות לקיומן של פעולות כאלה ואחרות בכל אחד מהצדדים בגוף, אך חשוב לזכור שמיקום האיברים הפנימיים אינו סימטרי: הלב וחלקה המרכזי והחשוב של הקיבה נמצאים שניהם בצד שמאל, ולכן שינה על צד זה מיטיבה עם פעילותן של מערכת העיכול והדם. אם אתם רגילים לתנוחה מסוימת וגיליתם שהיא אינה בריאה, תוכלו לשנות את ההרגלים באופן הדרגתי, ואף לבצע מעין “מניפולציה” על הגוף: אם יש ביכולתכם לעשות זאת, השתדלו ללכת לישון כשאתם עייפים יותר מכרגיל, וכך תתרגלו מהר לתנוחות שינה חדשות מבלי לפגוע בשנתכם.
הכתבה בחסות
STG סוכנות דיגיטל
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg