
10 דרכים שיעזרו לכם לבלוט יותר ברשת
כיום ישנן יותר ויותר דרכים לבלוט ברשת האינטרנט, אך רובינו עדיין מעדיפים להישאר באזור הנוחות שלנו ולנצל 2-3 דרכים בלבד, כך שלמעשה אנחנו לא מנצלים עד הסוף את כל מה שהרשת יכולה להציע לנו. במאמר זה ריכזנו בעבורכם עשר דרכים שונות שבעזרתן תוכלו לבלוט יותר ברשת האינטרנט :
1.תוצאות לוקאליות בגוגל
בעיקרון, כאשר מקישים מילה מסוימת העוסקת בשירות או במוצר, מקבלים בנוסף לתוצאות הרגילות גם תוצאות של עסקים מקומיים המציעים את אותו המוצר או השירות. תוצאות אלו מופיעות על גבי מפה בהתאם למיקומו הפיזי של המשתמש (בטלפונים סלולאריים) או לפי המקום הספציפי אותו ציין בחיפוש. לעיתים קרובות, התוצאות המקומיות דוחפות את שאר התוצאות בעמוד למטה ולכן הן בולטות יותר.

לפני שמשתמשים באופציה זו ומנסים להתברג על מילות מפתח - חשוב לדעת שני דברים מרכזיים:
1.הדירוג בתוצאות הלוקאליות מושפע לא רק מקישורים ותוכן האתר (או תגי מטא), אלא גם ממספר האתרים שמאזכרים את העסק, ולכן חשוב מאוד להירשם באינדקסים ואתרים מקומיים עם פרטי העסק המלאים. גם פתיחת דף עסק בגוגל פלוס יכולה לעזור מכיוון שכך גוגל יכול לקבל מידע ישיר על העסק ולהציג אותו.
2.נכון לרגע כתיבת שורות אלו (סוף 2016), בארץ לא כל הנושאים מכוסים על ידי תוצאות מקומיות. כך למשל, הקלדה של “מסעדות בתל אביב” כן תחזיר תוצאות מקומיות, אבל הקלדה של “מנעולן בתל אביב”, לא תחזיר תוצאות מקומיות, אלא רק תוצאות שהותאמו בצורה אורגנית למילות המפתח הללו (כלומר, לא תוצג מפה ודירוגים של עסקים).
2.תגי מטא והצגת האתר בגוגל
תגי מטא כגון ה - TITLE וה - Description מיועדים להצגת תוצאות החיפוש בגוגל : כותרת בשורה העליונה + תיאור בשתי התוצאות שמתחת. לכן, יש להן חשיבות רבה ביותר ונרצה שהם יהיו מושכים ומזמינים ככל הניתן ובהתאם למגבלות המקום שיש לנו (חשבו עליהם כמעין מיני קופירייטינג שיווקי). כותרת ותיאור טובים יכולים לעשות הבדל משמעותי בכמות הכניסות לאתר גם אם המיקום של האתר בתוצאות החיפוש לא משתנה כלל!
יחד עם זאת, רצוי להימנע מכותרות ותיאורים שמבטיחים הבטחות שווא ולא מתארים באופן מדויק את מה שהעמוד כולל, אחרת הגולשים עלולים להתאכזב ולאבד אמון באתר. ניתן להשתמש בנוסחאות קבועות בתוספת הנושא המרכזי של הדף (“קנו מחשבים יד משנייה” , “קנו רהיטים מיד שנייה”) אם הן יוצרות משפט הגיוני ולא נשמעות רובוטיות מדי.
3.עמוד פייסבוק פעיל
עמודי פייסבוק לא חסרים, אבל הסוד הוא להפוך את עמוד הפייסבוק לחי ונושם עם קהילת גולשים פעילה. קצרה היריעה מלתאר את כל השיטות לעשות זאת, אבל בגדול, יש ליצור עניין אצל הגולשים ולעורר דיונים ומעורבות מצידם. אפשר ואף מומלץ להשתמש במדיה עשירה כגון תמונות ווידאו כדי להעצים את חווית הגלישה ולהפוך אותה לפחות מונוטונית (חשבו על מספר העדכונים שאתם צריכים לקרוא כל פעם שאתם נכנסים לפייסבוק).
על מנת להשיג את אותם לייקים איכותיים שאנחנו כל כך זקוקים להם, חשוב לפרסם את הדף באתרים רלוונטיים (אם אפשר דרך תיבת הלייקים של פייסבוק ולא סתם דרך קישור פשוט) ולבקש מחברים או קולגות להמליץ עליו לאחרים.
4.מיתוג וגרף הידע
מיתוג האתר שלכם דרך גרף הידע הוא דרך נוספת אותה גוגל מציעה על מנת לבלוט יותר בתוצאות החיפוש (גרף הידע מופיע בצד שמאל במחשבים רגילים ולמעלה בטלפונים סלולריים).
איך מגיעים בכלל לגרף הידע?
בדרך כלל גרף הידע מוצג רק לעסקים ממותגים או כאלו שמידע עליהם מוזן באתרים כמו Wikipedia או Wikidata. חשוב מאוד לפתוח דף עסק מקומי בגוגל פלוס (ראו סעיף 1), ולאמת אותו על מנת שגוגל יוכל לשאוב משם את הפרטים אודות העסק שלכם כגון תמונות ותיאור. מידע דומה צריך להימצא באתר האינטרנט שלכם, כולל מידע מובנה (ראו סעיף הבא).
5.מידע מובנה / Rich Snippets
מידע מובנה הוא מידע אותו מנועי החיפוש יכולים לשאוב מאתר האינטרנט ולהבין את המשמעות שלו. לדוגמה, דירוג המוצר בעמוד הנוכחי, כתובת, מספרי טלפון, לוגו, קישורים לפרופילים ברשתות חברתיות ועוד. הוספת מידע מובנה לאתר דורשת ידע בתכנות לאתרי אינטרנט ושימוש בפורמט המקובל על ידי אתר Schema.org, אך ניתן לסמן מידע מובנה באתר גם דרך כלי מנהלי האתרים (או כפי שהוא נקרא כיום, ה - Search Console) של גוגל.
כתלות בסוג המידע המובנה, גוגל עשוי להציג אותו בגרף הידע או אפילו בתוצאות החיפוש האורגניות (לדוגמה, מספר הכוכבים ליד התוצאה ישקף את דירוג המוצר שניתן לו על ידי צוות האתר או הגולשים).
6.שילוב תמונות באתר
תמונות ומדיה עשירה מומלצות תמיד על מנת להעשיר את חווית הגלישה ולהפוך אותה לנעימה יותר עבור הגולשים, אך יש לה גם יתרונות מבחינת גוגל. אם מעלים תמונות לאתר ודואגים לתאר אותן באמצעות טקסט מסביב או משתמשים בתג תג חלופי (ALT), הרי שיש לתמונה סיכוי טוב להופיע בתוצאות החיפוש הרגילות של גוגל או בגוגל תמונות כאשר גולשים מחפשים נושא רלוונטי שיש לו פן ויזואלי מובהק (לדוגמה - “עץ אלון”).
7.שילוב וידאו
בדומה לשילוב תמונות באתר, כך גם שילוב וידאו יכול להועיל לחוויית השימוש ולגרום לגולשים להישאר זמן רב יותר באתר. מי שאין לו נגן וידאו מובנה באתר, יכול להשתמש באתרים חיצוניים כמו למשל Youtube או Vimeo או אפילו פייסבוק כדי להפיץ את הוידאו ולקשר חזרה לאתר שלו. בכל מקרה, אם מטמיעים את הוידאו באתר, חשוב להכין מפת אתר לוידאו, כך שהאתר עצמו יופיע בתוצאות החיפוש של גוגל עם תמונת Preview של הוידאו.
8.רישום לאינדקסים ופורטלים פופולאריים
לאינדקסים ופורטלים אין אמנם את אותה חשיבות כמו שהייתה להם בעבר, אבל הם עדיין מהווים בסיס טוב לבניית קישורים לאתר ועל הדרך גם יכולים להביא אליו תנועה. אם רוצים להשיג את המקסימום, רצוי מאוד להתמקד בפורטלים ואינדקסים ספציפיים לתחום העיסוק של האתר. לדוגמה, חברה העוסקת בארגון חתונות, רצוי שתירשם לכל הפורטלים שעוסקים בחתונות בארץ, ולא תסתפק באינדקסים כללים. באופן דומה, אתר שמציע מכירה של מוצרי אלקטרוניקה, חייב להירשם לאתרי השוואת מחירים כגון זאפ כדי לקבל חשיפה מקסימלית.
9.השתתפות בפורומים וקהילות מקצועיות
התערות בקהילות ופורומים שונים ברחבי הרשת היא עדיין הדרך הכי טובה לקבל חשיפה ממוקדת לקהל יעד רלוונטי. חשוב להפגין ידע ולענות לשאלות הגולשים באופן הטוב ביותר האפשרי, כך שהגולשים יתרשמו מרמת המקצועיות של העסק וירצו להיות לקוחות שלו בעתיד, אפשר גם לתת קופון הנחה קבוע על מנת למשוך אותם לקנות
לדוגמה, אם מדובר באתר שעוסק במכירת מחשבים וציוד היקפי, כדאי מאוד שהוא יהיה רשום בקהילות ופורומים בנושאי מחשבים (אתרים כמו HWZone או IOpanel) או קבוצות פייסבוק שמחליפות אט אט את הפורומים המקצועיים. כמובן שיש לעקוב אחר החוקיים ונורמות ההתנהגות בכל קהילה שהיא.
10.פרסום ממומן
פרסום ממומן בגוגל ובפייסבוק מאפשר לקבל חשיפה נוספת באמצעות קמפיינים בהם התשלום הוא בדרך כלל לפי לחיצה (כלומר, התשלום נגבה רק כאשר מישהו לוחץ על המודעה). בגוגל הרצת הקמפיינים נעשית דרך מיקוד לפי מילות מפתח (לדוגמה - המודעה תופיע כאשר מישהו מחפש “מחשבים מיד שנייה”), ואילו בפייסבוק המודעה מופיעה לפי פילוח של נושאי עניין, מאפיינים דמוגרפים והפעילות הכללית של הגולשים בפייסבוק (לדוגמה, אפשר לפרסם רק לגולשים שחברים שלהם גם ראו את המודעה ואהבו אותה).
סוג נוסף של פרסום ממומן הוא פרסום ישירות באתרים שונים ברחבי הרשת (רכישת מדיה), שם התשלום יכול להיות גם לפי חשיפה כוללת ולא רק לפי לחיצות (לדוגמה - תשלום לכל 10,000 חשיפות). בדרך כלל רצוי לחלק את התקציב בצורה כזו שיהיה אפשר לקבל חשיפה בכל הערוצים הרלוונטיים ולקחת בחשבון שיהיה צריך לשלם גם לחברה שמריצה את הקמפיינים עבור העבודה שלה.
המאמר נכתב ע”י אקסטרה קידום אתרים http://www.seo-extra.com/ החברה המובילה לשיווק באינטרנט
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg