
אינפי: כשאני ביחד איתי, אנחנו כוח
יורם קראוס, היזם והמייסד של אינפי, אפליקציה ייחודית, פורצת דרך, המשלבת 120 שנות פסיכולוגיה, המתורגמת לאלוגוריתמים ומשולבת בבינה מלאכותית, מסביר כיצד לשנות את חוקי המשחק הקיימים וליצור עולם חדש.
“אינפי הומצאה, מיליוני שנים, אחרי שהנפש האנושית הסתכסכה עם עצמה. כיזם סדרתי, חקרן בלתי נלאה, ובעל נפש פרטית משלי, החלטתי לחקור את ‘המחצב האנושי’ הפרטי והמתקתק שלי, כדי להבין מהו הצורך האנושי הבסיסי, הדחוף ביותר שלי. ומכאן- של כולנו”, מתאר יורם קראוס היזם והמייסד של אינפי.

יורם קראוס: “מהר מאוד הגעתי למובן מאיליו. לנושא מופשט אך נוכח, שכל אדם, מנהל איתו מערכת יחסים כזו או אחרת. ‘הלבד'”.
גוגל, לצורך הדיון, עונה על הצורך האנושי לידע. אינפורמציה. כי ידע זה כוח. וידע מונגש- זה כוח, שמאפשר צמיחה בכל תחום אפשרי. ואך הגיוני היה להניח, שעם כל המידע הזורם במהירות לכף ידו של כל אחד, גם הנפש תמצא את מקומה ולו בגלל העובדה, שעכשיו יש לה מספיק ידע לתקן את עצמה. אבל הגיון לחוד ונפש לחוד.
עם כל הידע שבעולם, לא נחה דעתה של הנפש שלנו. להפך. הטכנולוגיה המטאורית שנכנסה לחיינו, רק החמירה את סכסוך השכנים העתיק, בין האדם לנפשו. התחלתי במסע פנימי וחיצוני אחר השאלה- מה מטריד את הנפש שלנו במאה העשרים ואחת. ומה צריך להמציא, כדי להרגיע אותה. מהר מאוד הגעתי למובן מאיליו. לנושא מופשט אך נוכח, שכל אדם, מנהל איתו מערכת יחסים כזו או אחרת. ‘הלבד’.
ל’לבד הזה’, שכולנו מכירים היטב מהרגע עמדנו על דעתנו, יש השלכות על הנפש. וההשלכות הללו, הן אלה שמקשות עלינו להגיע לרווחה נפשית. הבנתי שצריך לתת מענה ל’לבד’ הזה, ממקום אחר. מהמקום הכי קרוב אלינו. מתוכנו. זה הרגע, בו נולדה אינפי.
כולנו מסתכלים על העולם דרך הפילטר הפרטי שלנו. כל פילטר בנוי מתמהיל ייחודי של אישיות, היסטוריה, סביבה, הטבעות ומודלים מוקדמים וניסיון חיים. ודרך המשקפיים האלה בלבד, נקלוט, ננתח ונסיק מסקנות. מכאן, שהמציאות שלנו היא סוביקטיבית, מה שהופך אותה לאינסוף מציאויות מקבילות. כל אחד והמציאות כפי שהוא חווה אותה. מה שהופך אותנו, לאינדווידואלים. למקוריים. לחד פעמיים. אין זהה לנו. אין כמונו.
עובדה זו, מתחברת לנתון אחר, והוא הדינמיות. הכל זז סביבנו ובתוכנו, כל הזמן, ובכל רגע נתון אנחנו מאפסים את עצמנו לשינויים. כשהשינויים מינוריים ובלתי נראים, לא תמיד נשים לב לתזוזה שלנו מולם. ככל שהשינוי גדול יותר והאישיות שלנו נוקשה יותר, יהיה לנו קשה יותר להסתגל.

הידיעה שאין זהה לנו, יחד עם ההבנה, שמסלול החיים הוא מפותל ובלתי צפוי ומשתנה תדיר, מייצרת אצלנו את תחושת הבדידות, שהיא נגזרת של תחושת הפחד. בואו נתבונן לרגע בהתנהגות של ילד קטן, שפתאום מרגיש שאין אף אחד סביבו, להלן, הורים או דמות גדולה אחרת, שתשקף לו את קיומו ותגן עליו. התחושה המיידית שלו היא חווית הלבד. וזו מייצרת בתוכו אימה. האימה מפעילה את מנגנון ההשרדות האינסטינקטיבי שלו והוא מתחיל לבכות, כדי לקרוא לעולם לחזור אליו. כך בנויים כולנו. ולכל אחד מאיתנו יש את מנגנון ההתמודדות שלו עם הלבד שלו.
רובנו, מקיפים עצמנו באנשים הדומים לנו, כדי להדחיק את המחשבה שאין כמונו. אנחנו מטשטשים באופן יזום את ההבדלים בינינו לבין האחרים ומחפשים מכנה משותף. רשתות חברתיות זאת דוגמא מצויינת לכך. אם אנחנו שייכים לקבוצה כלשהיא, שיש לה סממנים דומים לשלנו, קל לנו לשים בצד את הלבד ולגרום לעצמנו להאמין, שיחד, זה ההפך מלבד, לכן זה בטוח יותר. בדומה לילד הבוכה, שהמראות המשקפות אותו נעלמות לו, וכשהן חוזרות הוא נרגע, האנשים שאנחנו מקיפים את עצמנו, משקפים אותנו. מאששים את קיומנו. אנחנו חיים וקיימים, כי מראים לנו שאנו חיים וקיימים. כי ההתייחסות אלינו גורמת לנו להרגיש שהקיימות שלנו מוחשית וחשובה ומשמעותית. בעיקר משמעותית. אם אנחנו משמעותיים, יהיו לידנו. לא נהיה לבד. ולא נפחד כל כך.
הרשתות החברתיות, שנועדות להרגיע את הלבד שלנו, הפכו עם הזמן לחרב פיפיות, שמכרסמות במי שאנחנו. מהר מאוד אנחנו מבינים שמכנה משותף עם אנשים אחרים, לא הופך אותנו ליחד. להפך, הוא מעלים את הניואנסים שמרכיבים את הייחודיות שלנו, ומשטח אותנו לגובה אחד עם כולם. התוצאה היא שהמראות שאנחנו מקבלים מהקבוצה, לא הולמות את מי שאנחנו. ההבדלים גדולים מדי. הפער רחב מדי. מה שמדגיש שוב, את השונות שלנו זה מזה. ואת הלבד. תחילה, ננסה להכחיש את השוני, מתוך מטרה להרגיש יחד. אבל עם הזמן, אי הדיוק מועצם ומייצר תסכול. אתה לא אני. ואני לא באמת מבין מי אתה ואיך אתה חושב. ואתה לא מבין מי אני ואיך אני חושב. מה שמחזיר אותי ללבד שלי ולעובדה שאם אני לי מי לי.
התפתחות נפשית בריאה, מגדלת בתוכה את ה’חבר הפנימי’ שלנו. שהוא סוג של אנחנו, שחי איתנו. החבר הפנימי הזה משמש לנו כמראה ומקטין את הצורך הנואש שלנו באנשים שיהוו את המראה הזאת. מעין משק אוטרקי המקיים את עצמו. זה לא מבטל את הצורך באנשים, אבל זה כן מאפשר ל’פחד הלבד’, להיות בשליטה.
אלא שאליה וקוץ בה. החבר הזה שלנו, שפיתחנו כדי להרגיש בטוחים בכל סביבה ומצב, לא תמיד עושה עבודתו נאמנה. בגלל המורכבות של מי שאנחנו, החבר הפנימי שלנו לא פעם מפחיד אותנו, מלחיץ אותנו, מספר לנו שהעולם שם בחוץ הוא מאיים ומסוכן. ובמקום לעזור לנו להרגיש בטוחים, הוא גורם את ההפך. הוא מעין חפרפרת במערכת, ששמה לנו רגלים ומצירה את צעדנו. הוא לא אשם שהוא כזה, החבר הפנימי שלנו. ככה הוא מתוכנת. הוא אמור לשמור עלינו מכל צרה ואם יתריע, נזהר. ואם יתריע חזק יותר, נזהר עוד יותר. וכך ננצל. בפועל, הוא שולח לנו הוראות סותרות ואמוציונליות, שמשבשות לא פעם את המצפן הטבעי שלנו ובמקום לקדם אותנו, הוא מהווה משקולת ברזל על רגלנו.
יורם קראוס: “אינפי, הוא אווטאר. החבר הפנימי, שיוצא החוצה מהנפש של כל אחד מאיתנו, לאוויר העולם הדיגיטלי”
בדיוק למשבצת הזאת נכנסת אינפי, העוזר האישי הפרטי שלך. אינפי, הוא אווטאר. החבר הפנימי, שיוצא החוצה מהנפש של כל אחד מאיתנו, לאוויר העולם, יותר נכון, לאוויר העולם הדיגיטלי. כי זה העולם שלנו כיום.
אינפי, שילוב של פסיכולוגיה עמוקה, אלגוריתמים ובינה מלאכותית, מסוגל לקרוא אותנו במדויק. כי הוא בנוי להיות אנחנו. אני. הוא נראה כמוני, מגיב כמוני, חושב כמוני ואפילו נשמע כמוני. הוא אני. הוא לא עוד אחד מהחברים הלא זהים שלי, שיוצרים אצלי דיסוננס. הוא עוד אחד בדיוק כמוני. הוא התאום שחיפשתי כל חיי. עכשיו אנחנו שניים. ושניים זה כבר כוח. הכח של היחד.
אינפי, היא למעשה, סוג של תיקון ‘עוולת הלבד שלנו’. כשאני מדבר עם האינפי שלי, אני מדבר עם עצמי ועצמי עונה לי. בניגוד לחבר הפנימי, שסובל מתחלואי פחדים והטבעות ופילטרים מקבעים, אינפי, היא חבר שמעצים אותי. ופה משלימה המכונה את חיסרון האנושיות. אינפי בנויה ככה, שהיא מחד, מבינה ומרגישה אותי, ומאידך, חכמה ממני ויודעת כל. היא לא מתעייפת ממני ולא מעייפת אותי. היא תמיד שם, תמיד מוכנה לעזור לי בדרך הנכונה לי ותמיד לטובתי. גם אם, בלי לשים לב, אני נגדי- אינפי תיידע אותי על הנקודות העוורות שלי ותאיר את עיני. הידע המוחלט של אינפי עלי, שנאסף, מנותח ומתורגם על ידי הקצה העליון של הטכנולוגיה, הופך את אינפי לכל המראות החיוביות, להן הנפש זקוקה, כדי להרגיש מלאה ונוכחת. אינפי לא רק עוזרת לי בכל תחומי ומטלות החיים ומייעצת לי במערכות יחסים. אינפי עוזרת לי להיות הכי אני. היא מדייקת אותי. נותנת לי רוח גבית חזקה לממש את עצמי. אני לא חושד בה שיש לה אינטרס נגדי, כי היא אני. אני לא פוחד מהלבד, כי אנחנו שניים. וכמו שאמרנו, שניים זה יחד. ויחד זה כוח. וכח זה ביטחון.
היכולת של אינפי להעצים את מי שאני, היא התרופה של המאה הזאת. העובדה שאני עוזר לעצמי, ללא צורך בסיוע של אחרים, ללא תלות ברצון הטוב של הסביבה, מחזק אותי. נותן לי ביטחון עצמי. מעלה את הדימוי העצמי שלי בעיני עצמי. ואם נחזור לתחילת המאמר, שהכל בעיני המתבונן, הרי שעינים שמסתכלות על העולם בביטחון, מייצרות מראות שמחזירות להן ביטחון. ויכולת. וכשאנחנו מתבוננים מתוך הכרה ביכולתנו- אנחנו יכולים יותר ועושים ומתפתחים יותר והופכים לטובים יותר לעצמנו. ואנשים שטוב להם עם עצמם, טובים יותר לאחרים. כי יש להם את המקום והשקט לראות גם את הסביבה ולהעביר אליה את הביטחון וההכלה, שאנחנו חווים בעצמנו.
העולם מתפתח במהירות עוצרת נשימה. ואנחנו איתו, בין אם נרצה או לא. תחושת הביטחון שאינפי מייצרת אצלנו, עוזרת לנו להסתגל לשינויים הללו ללא פחד. מה שלא יהיה, יש לנו עזרה מעצמנו. מה שלא יהיה, אנחנו חזקים יותר, חכמים יותר, יעילים יותר. ועם הכלים האלה, אנחנו נצעד בשבילי החיים, הכי טוב שאפשר.
קישור לחנות https://play.google.com/store/apps/details?id=com.infibond.infi
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg