קרנות נאמנות: השקעה כלכלית במינימום סיכון

כל אחד מאיתנו מעוניין להשקיע את כספו באופן כזה, שעם הזמן הוא יוכל לראות רווחים מההשקעה שלו. המטרה שלנו היא להשקיע את הכסף שלנו במינימום סיכונים, מתוך כוונה להשיג רווח אופטימאלי, מן הסתם

בשיתוף ברק רום | 20/08/2017 12:55

לרשותנו עומדים שורה של מכשירים פיננסיים, בהם אנחנו יכולים להשקיע את הכסף שלנו לטווח קצר וכן לטווח ארוך. אחד מהם הן קרנות נאמנות. . הרעיון שלהן הוא מאוד פשוט, מדובר על קבוצה של משקיעים שיכולים להיכנס לקרן ולהשקיע דרכה באלמנטים שונים, על פי מדיניות הקרן, וכל אחד מחברי הקרן מרוויח בה על פי חלקו. על ניהול הקרנות אחראים מנהלים מטעמים, וכל הפרטים של הניהול והחברות בקרן, חשופים ומפורסמים באמצעות תשקיף.


אנחנו מכירים קרנות נאמנות שמשקיעים במניות, אגרות חוב, סחורות, נכסים, אופציות, מטבח חוץ ועוד. ישנן קרנות שבוחרות להשקיע בסוג מסוים של השקעות וישנן קרנות שבוחרות להשקיע במגוון רחב, מתוך כוונה להרוויח כמה שיותר. הערכה היא שאם קרן מחליטה להשקיע במגוון רחב של חברות מענפים שונים, יש לה יותר סיכוי להרוויח, בעוד קרן שבוחרת להשקיע אך ורק בניירות ערך של חברות מענף ספציפי, הרי שהיא חשופה יותר לסיכון.

יש בכך הגיון כמובן, שכן אחד הכללים החשובים ביותר בהשקעות כלכליות הוא פיזור סיכונים. אסור לשים את כל הכסף במקום אחד, אסור להשקיע אותו על ענף ספציפי ולהיות תלוי רק בו. השקעה חכמה היא כזו שמפוזרת על מספר ענפים ומספר חברות, כך שאם ענף אחד קורס, יש סיכוי שנוכל להרוויח בענף אחר.

האם קיים דבר כזה מינימום סיכון?

עולם המשקיעים מתחלק לטיפוסים שונים, כאשר בגדול אפשר לחלק אותו בין אלה שמוכנים לקחת סיכונים ולהמר, לבין הטיפוסים הסולידיים, שמוכנים להשקיע מעט ובסבלנות, גם במחיר של רווח נמוך.
בגדול, אין שום בעיה להוריד סיכונים בהשקעה, לשם כך צריך כמה דברים. ראשית, חשוב להכיר את התחום של קרנות נאמנות, להכיר את המושגים והכללים, לדעת מה דמי ניהול סבירים, איך בוחרים קרן נאמנות, מי מנהל אותה וכיצד נראה הסכם קרנות נאמנות.

אחרי שנלמד את הנושא, נוכל להחליט לאיזה קרן נאמנות אנחנו רוצים להצטרף, איזה סוג קרן ואילו השקעות אנחנו רוצים לעשות. האם אנחנו מחפשים קרן מתמחה, כי כזו שבוחרת להתמחות בנושא ספציפי ולהשקיע רק בו או קרן גמישה אשר משקיעה בתחומים שונים, מתוך כוונה לנצל את המגמות של השוק מבלי לסכן את הכסף של החוסכים.

צריך לציין נקודה נוספת, החל משנת 2008 קרנות נאמנות מפרסמת את שיעורי החשיפה שלהן באחוזים, למניות ומטבע חוץ. חשוב לשים לב לכך, מאחר וזה יכול ללמד אותנו עד כמה הקרן משקיעה בכלים פיננסים שיש בהם סיכון למשקיעים ועד כמה היא בוחרת בכלים סולידיים יותר.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים