הקפסולות של יוליוס מיינל לוקחות בהליכה את המתחרים

שישה מומחים שכינסנו נתבקשו לעבור מבחן טעימה עיוורת של חמש כוסות אספרסו, אשר הוכנו מקפסולות של "יוליוס מיינל" ושלוש מתחרות נוספות, איזה קפסולה נחשבה חד משמעית לאהובה ולמוצלחת ביותר? הרי התוצאות לפניכם

בשיתוף ברק רום | 03/12/2017 20:30
תגיות:

כשמאחוריה מוניטין מרשים של מעל ל-150 שנה בתחום ובעודה נחשבת לשם דבר בעולם צריכת הקפה, ודאי כבר יצא לכם לשמוע לא אחת על חברת הקפה האוסטרית המוצלחת “Julius Meinl”. החברה נוסדה בווינה בשנת 1862 על ידי יוליוס מיינל הראשון (ברובע הראשון, ליד פליישמרקט) מיינל החל את דרכו כאשר סיפק פולי קפה ירוקים, עד שעבר לאחר מכן גם למכירת קפה קלוי טרי. מיינל יצר תערובות יחודיות של קפה והיה הראשון שהתחיל לקלות קפה ולמכור פולי קפה קלויים וטריים גם יחד. בשנת 1891 הוא הקים את המפעל הראשון שלו לקליית קפה. ומאז ועד היום, שמו של Julius Meinl מתקשר למסורת הכנת קפה משובח ומהווה הבטחה לקבלת מוצר באיכות הגבוהה ביותר.

קרדיט: אתר החברה
קרדיט: אתר החברה

כיום, חברת Julius Meinl מנהלת פעילות עסקית ב-70 מדינות שונות ברחבי העולם, כשאר החל משנת 2008 יוליוס מיינל עשתה עלייה לארץ הקודש. ונכון להיום היא מיוצגת על ידי חברת “א.ב. גלובל פוד 2008 בע”מ”, כעת, יוליוס מיינל מספקת שרות למעל מ- 300 בתי עסק מרוצים, ביניהם בתי קפה, מסעדות ובתי מלון הפרוסים בכל רחבי הארץ.

מלבד לפולי קפה ולתערובות קפה נהדרות, חברת יוליוס מיינל מציעה לצרכניה גם קפסולות קפה איכותיות, עכשיו רק בכדי לסבר את האוזן לפי ההערכות בענף, בישראל נמכרות מדי שנה כ-220 מיליון קפסולות של קפה(!!!) כלומר, הישראלים אוהבים להשתמש קפסולות קפה (מאוד). אז לשם כך החלטנו לכנס פאנל מקצועי של שישה מומחים לקפה אשר יטעם בטעימה עיוורת ארבעה מותגים שונים של  קפסולות קפה על מנת לנסות ולהכריע פה אחד (עד כמ שניתן)  מי מהם יוכתר כמנצח הגדול.

קרדיט: אתר החברה
קרדיט: אתר החברה

במבחן הטעימה העיוורת ארבעת הקפסולות השונות הוכנו כמנה של אספרסו, ללא תוספת כלשהי של חלב או סוכר, באותן המכונות ובאזור אשר היה לכל אורך המבחן נסתר מששת השופטים. כמובן שגם הכוסות אשר הוגשו לשופטים לא היו מסומנות באופן כזה או אחר. המומחים התבקשו לטעום את הקפה ולתת לו ציונים שנעים בין 1 (הכי פחות טוב) ל-10 (הכי טוב), על פי חמישה קריטריונים עיקריים :
מרקם (גוף) - מהי מידת הנוכחות של הקפה בפה לאחר הלגימה שלו.
הארומה - מהו ניחוחו של הקפה.
טעם לוואי - מה מידת שארית הטעם בפה לאחר שתיית הקפה.
קרמה - מהי מידת המרקם של הקרמה.
וטעם כללי- מהו טעמו הכללי של הקפה ממנו התרשמו בטעימה העיוורת.

השופטים המומחים שלנו, טעמו פעם אחר פעם (ובין לבין לקחו לגימה מבקבוק סודה או לעסו להם מעט ג’ינג’ר כדי שטעם אחד לא ישפיע על הטעם של האחר) ארבע כוסות קפה שהוכנו מארבע קפסולות שונות של מותגי קפה שונים, ונתבקשו לנסח בעצמם חוות דעת כתובה על כל קפסולה, ולדווח לנו בסוף כל טעימה, לפני שגילו את זהותן של החברות המשתתפות במבחן כמובן, מה דעתם על הקפה ומי הרשים אותם במיוחד. באופן כללי, ניתן לומר כי היו כמה תוצאות צמודות למדיי, אך חוות הדעת שנתנו השופטים שלנו לקפסולות של “Julius Meinl” היו ללא צל של ספק הטובות ביותר - וזאת עוד מבלי שהשופטים ידעו שמדובר דווקא בהן. בסיומו של המבחן ציינו השופטים כמעט פה אחד כי הקפסולה המועדפת עליהם הייתה של “Julius Meinl”.רבים ציינו כי זו הייתה הקפסולה שהכי הרשימה אותם, אחרים ציינו כי הארומה שלה הייתה מוצלחת ביותר וטעמה היה מאוזן מאוד. חלק טענו כי “מדובר בקפה ארומתי המשאיר טעם של עוד בפה” והיה גם שופט שאמר שזה היה האספרסו הכי טעים שהוא שתה מימיו, סקרנים? אז למה שלא תנסו אותם בעצמכם? לא תתאכזבו!

הקליקו להתרשם מהאתר שלהם>>> http://meinl.co.il/

או כנסו לדף הפייסבוק שלהם לתהעדכן במבצעים החמים שלהם>>>  https://www.facebook.com/meinlcoffe/

תגיות: קפסולות לקפה, Julius Meinl, קפסולות לקפה יוליוס מיינל, טעימת קפה עיוורת, אספרסו, יוליוס מיינל, קפה אוסטרי, קפה משובח, יוליוס מיינל ישראל.

הכתבה בשיתוף המרכז הישראלי לעידוד עסקים ברשת http://israelweb.org.il

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים

עוד ב''בהמומחים''