יש תיאבון? קבלו 7 עובדות מפתיעות על סושי

נפתח בעובדה, אולי המעניינת ביותר בנוגע לסושי - בעשור האחרון, הפך הסושי ממאכל אזוטרי אשר רק "מאסטר סושי" בעל הדרכה אישית מדוקדקת יכל להכין והיה נפוץ במדינות רחוקות מכאן - למאכל האהוב ביותר בישראל, אפילו יותר מפיצה ולא רק בישראל - אלא גם בכל העולם. לפניכם - שבע עובדות על סושי שאולי יפתיעו אתכם, ואף יעוררו בכם תיאבון

בשיתוף ברק רום | 06/12/2017 18:27
תגיות:

במקרה שלאחר קריאת המאמר יתחשק לכם לנסות סושי איכותי - מסעדת שף בתל אביב TYO בניצוחו של המאסטר סושי היפני יאמה סאן, מזמינה אתכם לטעום סושי איכותי שעוד לא טעמתם. ניתן גם להזמין סושי במשלוחים בתל אביב.

 

#1 – לא ברור אם מקור הסושי הוא מסין או מיפן

אנחנו מכירים היטב את הסושי היפני, אך האם ידעתם, שעוד הרבה לפני שאכלו סושי ביפן, היה מאכל בשם “סושי” בסין, שלא דמה כלל למאכל היפני המוכר? עד היום, אנחנו לא יודעים אם אכן מקור הסושי הוא בכלל מסין, או שזה רק השם שמטעה.

#2 – מי שמכין את הסושי, עובר הכשרה מדוקדקת

ביפן, סושי זה ממש לא צחוק. על מנת להפוך להיות שף האמון על הכנה של סושי במסעדה, על כל שף לעבור הכשרה שאורכה לא פחות מעשר שנים, ועליה אמון מאסטר סושי שף בעל ניסיון. ההדרכה מתרחשת במסגרות מצומצמות ומרביתה במסגרת חניכה של מאסטר סושי והמתלמד, כאשר האגדה מספרת שחלק ניכר מהשפים שמתחילים בתהליך הלימוד – לא מסיימים אותו.

#3 – חיתוך הסושי, היסטוריה יפנית עתיקה

שני המקצועות שנהנו מהכנת סכינים ייחודיים, חדים ומדויקים, על ידי אמנים יפניים – אלו הם המאסטר סושי והלוחמים הסמוראים. היום, בעיקר המאסטר סושי הם אלה שנהנים מסכיני עבודה באיכות כמותה אנחנו לא מכירים במערב – והם מקבלים את סט הסכינים שלהם רק בשלב מאוחר בהתלמדות. לא תמצאו מאסטר סושי מדופלם, שלא מגיע לעבודה עם סט הסכינים הפרטי שלו.

#4 – הבסיס לסושי – הדגה הטרייה האופיינית ליפן

ביפן, המאכלים הכפריים הנפוצים, דווקא אלה של החלק בעם שהוא דל אמצעים, היו מורכבים מצמחים הגדלים על ההר ומדגה המגיעה מן הים בשפע דבר שהשפיע על מחירם הנמוך. משכך, הסושי, שהיה מאכל נפוץ מאוד ביפן גם לפני מאה שנים ויותר, הוכן מנתחי דגים, בעיקר דגי טונה נאים, המצופים באורז (שגם הוא מאכל המאפיין את כלל היפנים ובפרט את היפנים דלי האמצעים) ובאצת ים.

#5 – סושי הוא בריא לכם

בסושי יש שפע של ערכים תזונתיים ייחודיים, המגיעים בעיקר מן האצות והדגים הנאים. אצת הנורי, העוטפת או מוכלת בכמעט כל סוג של סושי, היא מקור למינרלים שקשה להשיג בסוגי מזון אחרים.

#6 – יש יום מיוחד לסושי

מאז שנת 2009, נחגג ב – 18 ליוני ביפן ובמדינות אחרות מסביב לעולם יום הסושי הבין לאומי. ביום זה, נמכרים מינים שונים של סושי במסעדות במחירים מיוחדים וגם בדוכנים ברחוב.

#7 – אתם לא חייבים לחכות ליום הסושי הבין לאומי על מנת ליהנות מסושי יפני איכותי וטעים

המסעדה היפנית TYO בניצוחו של המאסטר סושי היפני יאמה סאן, מציעה תפריט סושי מתוך נאמנות לשיטת ההכנה המסורתית ובשילוב הטעמים המקומיים והאווירה הישראלית. רבים מציינים את הסושי של מאסטר הסושי יאמה סאן כסושי הטעים ביותר שטעמו – אנחנו מזמינים אתכם לטעום!

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים

עוד ב''בהמומחים''