סלט אחד, לא משנה מאיזה עדה...

לא באמת משנה מאיזה עדה הגעתם, דבר אחד בטוח. בארוחות שישי או בארוחות החג הבלתי נגמרות, היו לכם סלטים על השולחן, בין אם מדובר בסלטים בעלי גוון חריף עד דמעות או בסלטים שהחברים שהבאתם הביתה, לא היו מוכנים להסתכל עליהם אפילו, דבר אחד בטוח. הסלטים תמיד היו ויהיו שם

בשיתוף ברק רום | 13/12/2017 19:15
תגיות: אוכל בנתניה,אוכל מוכן,אזור התעשייה נתניה,כבד קצוץ,מעדניות,מעדנייה,נתניה,סלט ביצים,סלט גזר מרוקאי,סלט חציל בלאדי,סלט שומר,סלטים אשכנזיים,סלטים מוכנים,סלטים מזרחיים,פרודג

במדינת ישראל, מקום המחשיב את עצמו בכוח ההיתוך הגדול ביותר בעולם, אפשר להיות בטוח בדבר אחד. הישראלים אוהבים לאכול, והרבה. בדיוק למטרה זאת החלטנו לבדוק את הסלטים השונים המוגשים על השולחנות האוכל ברחבי הארץ.
המטבח האשכנזי למשל, ניחן בפחות מודעות לשימוש בשמן ובטיגון עמוק (ויש כאלה שיגידו בכלל בתבלינים..), ולכן, יש שיגידו שמכאן גם נובע טעמם המיוחד.

קרדיט: Shutterstock
קרדיט: Shutterstock

דוגמא לסלטים המאפיינים את המטבח האשכנזי הם למשל: סלט ביצים מוזהב, אשר מקבל את טעמו המיוחד מהשימוש בבצל מושחם היטב, ובמקום לטגנו עד שקיפות, מטגנים אותו עד השחמה ובכך מתקבל מרקם פריך והסלט כולו ניחן בטעם קרמלי מיוחד ומתקתק.

כבד קצוץ, הכבד הקצוץ הסטנדרטי במטבח האשכנזי נעשה מכבד עוף, אך ישנו טוויסט קטן שניתן לעשות ובמקום להשתמש רק בכבד עוף, להשתמש בחצי מהכמות גם בכבד בקר.
המטבח המזרחי, והמרוקאי בעיקר, מאופיין במגוון רב עד מאוד של סלטים, מבושלים וטריים. ברוב הבתים, יוגשו הסלטים בצלוחיות קטנות ובתפזורת רבה על השולחן. קיבצנו מספר של סלטים המאפיינים את המטבח המזרחי:

סלט הגזר המרוקאי, הוא אחד מהסלטים הידועים, האהובים והמאפיינים את המטבח המרוקאי. הסלט עצמו נעשה בבישול הגזרים ועירבובם באריסה והגשתם לשולחן.
סלט חציל בלאדי, החציל עצמו מוכן כאשר הוא מקולף, מטוגן במחבת ולאחר הוספת שום - הוא נאפה בתנור. ממש ללקק את האצבעות.

סלט שומר, אחד האהבות הגדולות הוא האניס וטעמו הממכר, כתוצאה מכך זכה השומר לעדנה במטבח המזרחי. את השומר חותכים למניפות ולאחריו חותכים את האבוקדו לקוביות ומעבירים את הכל לקערה גדולה ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל.

קרדיט: מעדניית פרודג
קרדיט: מעדניית פרודג

במידה ואתם אוהבים את הסלטים של כל העדות, אבל אין לכם את הידע איך להכין אותם (או את הרצון), וגם אין לכם את החברים המתאימים שיודעים איך להכין אותם, מה עושים? הפתרון הוא פשוט מאוד, התשובה היא מעדניית פרודג בנתניה.
המעדנייה, שהוקמה לפני יותר מ-60 שנה באזור התעשייה של נתניה ושמה מתגלגל בפיו של כל חובב קולינריה וסלטים במיוחד, ידועה בכך שהסלטים המוכנים בה יום יום, הם תאווה לעיניים ובעיקר לחיך של כל בר-דעת. כמות הסלטים הנעשים בה בהחלט יכולה להוציא מדעתו כל חובב אוכל. סלטים מכל העדות, מכל המדינות ובעיקר, בכל הטעמים האפשריים.
אז בפעם הבאה שאתם מחפשים סלט כלשהו, דעו לכם זאת - במעדניית פרודג, יש אותו.

לקריאה נוספות, אתם מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלהם:

https://www.facebook.com/%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%93%D7%92-1122463894432928/

הכתבה בשיתוף המרכז הישראלי לעידוד עסקים ברשת http://israelweb.org.il

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים

עוד ב''בהמומחים''