כמה עולה לגדל ילד בשנה הראשונה לחייו?

הלידה עברה בשלום והתינוק הגיע הביתה - עכשיו מתחילות ההוצאות הגדולות באמת. בשנה הראשונה תמצאו את עצמכם מוציאים עשרות אלפי שקלים על עגלה, ביגוד, חוגים, מטפלת ומה לא. איפה אפשר לחסוך ועל מה אסור לוותר?

שלומית סאם |  הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ההתחלה נראית מבטיחה: התינוק מגיע מבית החולים וחוץ מלישון ולאכול הוא לא ממש עושה הרבה. ההוצאות סבירות יחסית, ונראה שהקניות הגדולות מאחורינו. אבל למעשה הכול רק מתחיל.

מלאי החיתולים והמגבונים נגמר מהר, הבגדים נעשים קטנים, החיפוש אחרי מטפלת מתחיל, והתינוק? אם הוא לא חולה, הוא נרגע רק בחוג יוגה. ההוצאות תופחות ובסוף השנה הראשונה אתם מוצאים את עצמכם עם כמה עשרות אלפי שקלים פחות בבנק.

כמה באמת עולה לנו התינוק הראשון בשנה הראשונה לחייו? מה הן ההוצאות הגדולות באמת? במה אפשר לחסוך ובמה לא כדאי? עסקים עוזר לכם לעשות סדר.
 צילום: SXC lisa fanucchi


ראשית, אין סוף להוצאות. טווח המחירים של כל המוצרים הוא גדול ויש אינספור צעצועים, בגדים, רהיטים מעוצבים וחוגים שאפשר להעניק לתינוק. אנו ננסה להתמקד במוצרים הבסיסיים. המחירים המצוינים הם ממוצעים של מחיל רים בכמה מהחנויות הגדולות בשוק.

מוצרי בסיס: חוגלה קימברלי, המייצרת את חיתולי האגיס (שמהווים למעלה ממחצית שוק החיתולים בישראל‭,(‬ מוסרת כי בשנה הראשונה עלות החיתולים הממוצעת מסתכמת ב-‭2,000‬ שקל ועלות המגבונים הלחים מגיעה ל-520 שקל.

לזה יש להוסיף 10 יחידות של משחה נגד תפרחת חיתולים ‭10 -‬ שקל ליחידה ‭10 -‬ מוצצים שיעלו לכם בממוצע 150 שקל, בקבוק סטנדרטי שעולה 30 שקל ומברשת לניקוי הבקבוק שעולה 10 שקלים.

אם התינוק אינו יונק הוא יצרוך בממוצע 100 יחידות תחליף חלב אם בשנה הראשונה, לפי הנתונים שמסרה חברת סימילאק. מחירה של קופסת סימילאק הוא 36 שקל, כך שהעלות השנתית של תחליפי החלב בלבד תסתכם ב-‭3,600‬ שקל.

בשלבים המתקדמים יותר, שבהם התינוק כבר יושב, יהיה לכם נוח יותר להאכיל אותו על הכיסא המיוחד שעלותו כ-190 שקל. סינרים עולים 8 שקלים ומעלה ליחידה.
עריסה להשכרה

גם האמבטיה לתינוק נמנית עם רשימת המוצרים הבסיסיים. עלותה כ-150 שקל, ונוסף לה רצוי לרכוש גם את ה"דפני" - מושב בטיחות לתינוק, שמונח בתוכה ומקל על הרחצה. מחירו כ-60 שקל.

בגדי התינוקות הוא נושא שכמעט לא ניתן להערכה מבחינת מחיר, בייחוד כשמדובר בבנות, שקשה לעמוד בפני הפיתוי להלביש אותן בשמלות ולקשט אותן בשלל אביזרים. מרשת פוקס נמסר כי ההוצאה הממוצעת של הורים על ביגוד בשנה הראשונה נעה בין ‭3,000‬ ל-‭4,000‬ שקל.

אל תשכחו שבמכירות סוף העונה ההנחות יכולות לטפס ליותר מ-‭50%‬, לכן כדאי לנצל תקופה זו כדי להצטייד גם לעונה הבאה. בשילב, לדוגמה, מציעים מגוון פריטים ב-‭17.90‬ שקל והנחה של עד ‭50%‬ על כל קולקציית האופנה.

בפוקס בייבי תקבלו פריט שני ב-20 שקל וברשת מיש מיש ‭40% -‬ הנחה על כל בגדי התינוקות. כדאי להביא בחשבון שבגדים הם אחת המתנות הכי פופולריות לרך הנולד. לכן - לפני שממהרים לרכוש מלתחה לכל השנה, כדאי לחכות קודם למתנות. בסופו של דבר, ההוצאות על מוצרי בסיס מסתכמות ב-‭10,512‬ שקל.

ריהוט: ריהוט הבסיס כולל מיטה ושידה, אך ב-3 החודשים הראשונים תזדקקו גם לעריסה. מחירה הממוצע עומד על 400 שקל, אולם ניתן גם לשכור אותה.

שילב משכירה עריסות ב-50 שקל לחודש. ברשת מוצצים המחיר הוא 20 שקל וברב קט ‭50 -‬ שקל. ארגון יד שרה מספק את העריסות בחינם ל-3 חודשים תמורת צ'ק ביטחון על סך 200 שקל.

מחירה של מיטה הוא כ-‭1,000‬ שקל. לזה תצטרכו להוסיף מזרן ב-400 שקל, מגן ראש ב-80 שקל ומצעים ב-70 שקל. 

לשידת ההחתלה יש דרישות תקן שמגדירות את אורכה, רוחבה ופרמטרים נוספים. מחירה הממוצע הוא ‭1,300‬ שקל, כולל משטח החתלה. בסך הכל, ההוצאות על ריהוט מסתכמות ב-‭3,070‬ שקל.

נשיאה ונסיעה: הסלקל הוא האביזר הראשון שתצטרכו ביציאה מבית החולים והוא עולה בממוצע 450 שקל. לכך יש להוסיף מגן ראש ב-25 שקל. כשהתינוק מגיע למשקל 9 ק"ג, יש לעבור לכיסא גדול יותר, שעלותו 600 שקל.

העגלה היא מוצר התינוקות הכי ממותג כיום. מחירי עגלות היוקרה נעים בין ‭3,500‬ ל-‭6,000‬ שקל, לעומת העגלות הפשוטות יותר, שעולות 700-‭2,500‬ שקל. המנשא אמנם אינו פריט חובה, אך לעתים הוא מקל. עלותו 300 שקל. סך הכל הוצאות על נשיאה ונסיעה: ‭2,875‬ שקל.

מטפלות: נגמרה חופשת הלידה וצריך לחזור לעבודה. מעבר לקושי במציאת מטפלת מתאימה, ישנו גם עניין התקציב.

עלות ממוצעת למטפלת במודיעין היא 20 שקל לשעה, כך שאם תשכרו את שירותיה בין ‭7:00‬ ל-‭17:00‬ תשלמו כ-‭4,000‬ שקל בחודש. באזור המרכז אותו שירות יעלה לכם כ-‭5,000‬ שקל, ובבאר שבע כ-‭3,000‬ שקל. בחישוב שנתי, מטפלת תעלה לכם כ-‭40,000‬ שקל.

מיוגה ועד שחייה

העשרה: כל הורה רוצה ילד חכם ומפותח ושוק מוצרי ההתפתחות והחוגים עצום. רשת דיאדה מוסרת כי ‭80%‬ מן ההורים נרשמים ל-2 חוגים לפחות בשנה הראשונה לחיי התינוק. החוגים מגוונים: החל מיוגה, עיסוי ורפלקסולוגיה ועד לשחייה, מוזיקה ושפת טף. מחיר ממוצע לחוג הוא 220 שקל לחודש.

לגבי צעצועים, משילב נמסר כי ההוצאה הממוצעת על מוצרי ההתפתחות היא ‭1,500‬-‭2,000‬ שקל, וכוללת אוניברסיטה, מוביילים, שמיכות פעילות ועוד. סך ההוצאות על העשרה: ‭1,940‬ שקל.

בטיחות: אביזרי הבטיחות הם עולם שלם. המוצרים היקרים יותר הם מוניטור נשימה (כ-500 שקל) ואינטרקום ‭350)‬ שקל‭.(‬

מוצרים נוספים הם מכסים לשקעים, מגנים המונעים הימחצות אצבעות בדלתות, מכשיר להגנה מפני כוויות ממים חמים ועוד. עלותם הכוללת מסתכמת בכ-500 שקל. לפיכך, ההוצאות על בטיחות מגיעות לכ-‭1,350‬ שקל.

יד שנייה מתינוק

אז בשנה הראשונה תוציאו בממוצע כמעט 60 אלף שקל על תינוקכם, וזה עוד בלי שחישבנו את כל התשלומים לטיפת חלב או לתרופות שלהן תזדקקו אם התינוק יהיה חלילה חולה.

החישוב גם לא כולל הוצאות על ברית מילה או על "בריתה" וגם לא את העלויות של יום ההולדת שתחגגו לתינוק בגיל שנה.

ההוצאות גדולות, אך אפשר לצמצם אותן במידה רבה אם אתם צרכנים של מוצרי יד שנייה או "יורשים" מוצרים לתינוק מבני משפחה וחברים. גם עזרה משפחתית בטיפול מקלה משמעותית על ההוצאות.

ואל תשכחו גם את העזרה מהמדינה, שמעניקה לכם ‭1,390‬ שקל בעת הלידה ו-120 שקל נוספים מדי חודש. והכי חשוב - בסופו של דבר, כל ההוצאות מתגמדות לעומת היצור הקטן והנפלא שנכנס לחייכם.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...