הקדם אזעקה לגנב

מדי יום נפרצות עשרות דירות - ולרוב מתקינים בהן מערכת אזעקה רק לאחר האירוע. אם אתם רוצים להקדים תרופה - התקנת אזעקה תעלה עד 2,000 שקל. מה חשוב לבדוק לפני שמשלמים?

אסף מרגלית |  הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
את ליל סילבסטר האחרון פנינית מתל אביב לא תשכח הרבה זמן. בערב השנה החדשה היא הגיעה לדירתה שבדרום תל אביב, הממוקמת בקומת הקרקע בלי סורגים על החלונות.
 
פריצה לדירה
פריצה לדירה אריק סולטן

בעודה באמבטיה שמעה זכוכית נשברת ומיהרה לסלון, שם גילתה שפורץ מחטט בחפציה. הצעירה העדיפה שלא להתעמת איתו, חמקה לחדרה והזעיקה את המשטרה. "איך זה שאין לך מערכת אזעקה?", שאל אחד השוטרים, שראה כמה קל לפרוץ לדירה.

במקרים רבים אחרים, שעליהם אנחנו לא קוראים בחדשות, הפריצה נגמרת בגניבת רכוש או כלי רכב ולעתים באלימות קלה - המשאירה את הקורבנות הצעירים ‏(או הקשישים‏) פגועים למשך זמן רב.

"אני לא מבין למה אנשים חושבים שלהתקין מערכת אזעקה זה יקר", אומר יאיר צוברי, בעל חברה למכירת מערכות אזעקה בתל אביב.

"מחיר המערכות מתחיל ב-700 שקל ויכול להגיע, אם הלקוח רוצה את המערכת הכי טובה, ל-2,000 שקל", הסביר צוברי.

כששאלנו אותו על הסיבוכים שבהתקנה, הוא הפתיע אותנו כשבתוך 5 דקות הצלחנו, בעזרת חוברת ההוראות, לחבר את המערכת על כל מרכיביה - והשולחן של צוברי היה מאובטח כהלכה, ללא חוטים וללא התקנה מסובכת.
האלחוט שולט

אם עדיין לא התנסיתם בהתקנת מערכת אזעקה, כדאי שתדעו שמדובר באחת ההצלחות של ההיי-טק הישראלי. מסקר שנערך בין גנבים שנתפסו התברר, כי בדרך כלל הם נרתעים מדירות שיש בהן אזעקה, וכשהיא הופעלה הם עזבו מיד את המקום.

הטכנולוגיה פשוטה אבל מתוחכמת: הפורץ מזוהה על-ידי המערכת לפי חום גופו, שהוא גבוה בדרך כלל מהטמפרטורה של הסביבה. פתיחת דלתות או חלונות מזוהה על-ידי גלאי זעזועים, שיפעלו אם החלון או הדלת יקבלו מכה רצינית או יישברו.

במערכות מורכבות יותר מוודאים סגירה של הפתחים על-ידי גלאי מגנטי, שמתריע על פריצה אם מזיזים את החלון או את הדלת אפילו תזוזה קלה.

בגלל החיבור האלחוטי, מיקום הגלאים ומספרם כמעט אינו מוגבל - ואפשר להסוותם בצורות שונות, כך שגם פורץ שנכנס לדירה באמתלה כלשהי ל"סיור מקדים" לא יגלה בקלות את רכיבי המערכת.

המערכות שהציגו לנו צוברי וחברות אחרות להתקנת אזעקות הן מתוצרת חברות ישראליות כמו ויסוניק, פימא, רוקונט ועוד. לכולן יש תו תקן ישראלי והן יעמדו בכל הדרישות של חברות הביטוח, אם עשיתם ביטוח תכולה לדירה או לבית.

הבעיה היא שהמערכות המתוחכמות יקרות יחסית: מחיר הרכזת ו-3-4 גלאים מגיע בקלות ל-2,000 שקל, ואפשר להוסיף עשרות רכיבים במחירים שנעים בין 100 שקל ל-500 שקל לגלאי מתוחכם במיוחד.

המערכות המקצועיות הללו יכולות להתחבר לאינטרנט ולמוקד אלחוטי, והן יפעלו כמה שעות גם אם נותק זרם החשמל מהדירה. כל המערכות ניתנות להתקנה עצמית, אבל צוברי וטכנאים אחרים שפגשנו הציעו לצלם או לשרטט את פנים הדירה והפתחים, כדי לייעל את ההתקנה ולמנוע הפעלות שווא.

המערכות מתחברות לקו הטלפון הביתי כדי להודיע לכם על פריצה, ויש אפשרות לחבר אלמנט סלולרי למערכת האזעקה - שישלח לכם SMS בכל מקרה של פריצה או כניסה לא סדירה לאתר המוגן.

מערכות זולות ויעילות

כבר לפני שנה זיהו חברות בארץ את הפוטנציאל למכירת מערכות זולות בענף מערכות האזעקה. הן אמנם לא עומדות בתקן הישראלי המחמיר וחברות הביטוח לא מתות עליהן - אבל המחיר שלהן הוא לכל היותר כרבע מעלותה של מערכת מקצועית.

גנב
גנב SXC

הצרכנים החשדנים לא מיהרו לקנות את המוצרים הזולים, וכמה מהם נעלמו מהשוק עד מהרה. מי שנשאר ועושה חיל, בעיקר בקיבוצים, במושבים ובבתים של אוכלוסיות דלות תקציב, הם המוצרים של חברת ווטצ'ר ‏(watcher‏) השייכת לחברת IGil, יבואנית הסוללות של אנרג'ייזר.

את המוצרים של החברה בדקנו בעבר - ומצאנו שהם יעילים למדי. את המערכות אפשר למצוא בחנויות לכלי עבודה ולצבעים ובכמה רשתות ארציות. כל המערכות מיועדות להתקנה עצמית, עם מעט מאוד קידוחים, והפעלתן פשוטה למדי.

המערכת המובילה הוצעה לשוטרים ולחברי קיבוצים ב-399 שקל. היא כוללת רכזת מתוחכמת עם חייגן אוטומטי ל-5 מספרים, גלאי תנועה, חיישן זעזועים, חיישן מגנטי לחלון או לדלת וצופר פנימי חזק מאוד.

המערכת מופעלת בקוד או על-ידי שלט רחוק, ובתוספת 20 שקל תוכלו לרכוש גם סוללות שיאפשרו למערכת לפעול ללא חשמל במשך 8 שעות לפחות.

הגלאים האלחוטיים יפעלו בעזרת הסוללות במשך 3 שנים לפחות, כך שלדירה קטנה זהו פתרון סביר מאוד. מומחה שבדק את המערכת הציע לתגבר אותה בצופר נוסף, ולהוסיף גלאי תנועה כדי להגן על האזור הרחוק מהרכזת.

המומחה הציע להצמיד לכל חלון שניתן לפריצה גלאי זעזועים, ולהסוות את מיקומו. התוספת לתשלום תהיה כ-300 שקל, אבל היא תשדרג מאוד את המערכת הפשוטה ותעניק יותר ביטחון לקונה.

מערכת זולה אחרת מבית GPT עולה 188 שקל, אבל היא מוגבלת מאוד ומיועדת להגנה על מחסן או על חדר אחד. המערכת פועלת בעזרת סוללה שיש להחליף מדי חצי שנה, או בעזרת מתאם מתח שמעלה את המחיר.

בכמה מהחנויות למטיילים ראינו מערכות אזעקה אישיות המורכבות מגלאי תנועה המחובר לצופר, שמיועד להגן על הקונה בבית מלון או בשהייה בחדר באזור לא בטוח.

המתקנים הללו לא מתקרבים לרמת המערכות שבדקנו, והם חשופים להפעלות שווא, כי צריך לכבות אותם אם מתכוונים לשוטט בחדר בשעות הלילה. בכל מקרה, לפני שאתם מצטרפים לסטטיסטיקה היבשה ומגלים בית הפוך - כדאי לכם לשקול הוצאה קטנה שתחסוך עוגמת נפש בעתיד.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...